Hafta Sonu Keyfini Ayağınıza Kadar Getirdik! Mayıs Ayı Boyunca Netflix’te En Çok İzlenen Sinemalar

Hafta sonu sinema keyfiniz bizden… Şimdiden düzgün seyirler! 20. The Lobster (2015) Çok da uzak olmayan bir gelecekten enteresan bir …

Yayınlama: 29.12.2020
5
A+
A-

Hafta sonu sinema keyfiniz bizden…

Şimdiden düzgün seyirler!

20. The Lobster (2015)

Çok da uzak olmayan bir gelecekten enteresan bir distopya hikayesi anlatıyor bize The Lobster. Yalnız kalmış, bağlantısı olmaya insanların tutuklandığı, alternatif bir gelecekte geçen hikayede, bekar beşerler müthiş bir otele yerleştirildikten 45 gün sonra, kendileriyle eşleşen bireyle bağa başlamak zorunda kalıyorlar. Şayet ki münasebetlerinde başarıyı yakalayamazlarsa, kendilerinin seçtikleri bir hayvana dönüştürülüyorlar!

19. Carol (2015)

Orta yaşının hoşluğunu süren Carol; 1950’lilerin New York’unda pek çok Amerikalı bayanın imreneceği bir hayat sürmektedir; sosyetenin tanınmış, güçlü isimlerinden. Evli olmasına karşın kocasından boşanmak ister ve kızının velayetini alabilmek için savaş vermektedir. Therese şimdi yolun başında genç bir bayandır. Bir butikte mağaza vazifelisi olarak çalışmakta, günlerini sıradan bir halde doldururken, bu koca kentte kimliğini aramaktadır. Bu iki farklı dünyaya ilişkin bayanın, Carol ve Therese’nin yolları Manhattan semtinin bu lüks butiğinde kesişir. Carol, Therese’yi görür görmez genç bayanın hoşluğundan etkilenir.

18. Punch-Drunk Love (2002)

  Bodies 1.Sezon 1.Bölüm izle

Barry Egan, 7 tane çekilmez kız kardeşiyle yaşayan ve hayatındaki bütün boşlukları işiyle doldurmaya çalışan kendi halinde bir genç adamdır. Bayanlar konusunda doğuştan yeteneksiz olan Egan, günün birinde bir bayanla tanışır. Ortalarında yavaş yavaş bir şeyler filizlenmeye başlar…

17. Babadan Ogula (2012) The Place Beyond the Pines

Luke çok yetenekli bir motosiklet şoförüdür ve dublörlük yaptığı karnaval kumpanyası ile kent şehi gezmektedir. New York'un kuzeyindeki Schenectady bölgesine geldiğinde eski sevgilisi Romina ile tekrar karşılaşır; ve kendi yokluğundan Romina'nın onun oğlu olan Jason'ı dünyaya getirdiğini öğrenir. Luke yollarda geçen hayatını tertibe sokma ve ailesiyle yeni bir hayat kurma kararı alır. Birinci iş olarak da Robin'in yanında otomobil tamircisi olarak çalışmaya başlar. Robin kısa müddette Luke'un yeteneklerini keşfeder ve yapılacak bir dizi banka soygunu için kendisine ortak olmasını ister.

16. Okja (2017)

  Dünyayı Ardında Bırak Full izle Türkçe Dublaj

En uygun arkadaşını kaçırmamak için çok uluslu büyük bir şirketin her şeyini riske atan genç kız Mija'yla tanışın, en yakın arkadaşı ise Okja isminde büyük bir hayvan.
Başrollerinde Tilda Swinton, Paul Dano ve Seo-Hyun Ahn'ın yer aldığı sinemanın direktör koltuğundaJoon-ho Bong oturuyor. Joon-ho Bong senaryoyu ise Jon Ronson ile birlikte kaleme aldı.

15. Vahşi Batı Öyküleri (2018) The Ballad of Buster Scruggs

Western tipindeki sinemada altı farklı hikaye bahis ediliyor. Yabanî Batı hakkındaki birbirinden farklı 6 hikaye, İç Savaş’ın son vakitlerinde yaşanan olayları ele alıyor. Direktör koltuğunda Joel & Ethan Coen nam-ı başka Coen Kardeşlerin oturduğu sinemanın takımında James Franco, Liam Neeson, David Krumholtz, Brendan Gleeson, Zoe Kazan, Stephen Root üzere isimler yer alıyor.

14. Savaştan Sonra (2017) Mudbound

Laura McAllan, yabancı ve korkutucu bulduğu Mississippi’de kocasının sahibi olduğu bir çiftlikte çocuklarını yetiştirmeye çalışmaktadır. Ailenin sorunları devam ederken savaştan dönen iki adam, çiftlikte çalışmaya başlar. Laura’nın kayınbiraderi Jamie McAllan, eşinden farklı olarak alımlı ve güzel bir adamdır. Jamie ile birlikte savaştan dönen Ronsel bir savaş kahramanı olarak dönmüştür. Savaşın en acımasız halini gören bu iki insan, yaşadıkları bölgede ırkçılıkla çaba için ikinci bir savaş verecektir.

13. Apollo 13 (1995)

Apollo 13 grubu aya gitmek için hazırlanmaktadır. Devrin en ünlü astronotları olan Jim Lovell, Fred Haise ve Jack Swigert'tan oluşan grup tüm hayatlarını bu heyecan verici misyon için hazırlanarak geçirmişlerdir. Artık her şey yolunda gidiyor üzeredir. Ta ki daha aya varmadan oksijen tanklarından biri patlayana ve vefatla imtihan başlayana kadar…

12. Süphe (2018) Beoning

Orta sıra yazarlıkla uğraşan Jongsu birebir vakitte yarı vakitli kuryelik yapmaktadır. Bir gün bir paket teslimatına giden Jongsu bu sırda eski komşusu Haemi’yle karşılaşır. İkisi ortasında kısa vakitte bir çekim oluşsa da Haemi’nin hayallerindeki Afrika seyahatine çıkması gerekmektedir. Genç bayan seyahate çıkmadan evvel Jongsu’dan bir ricada bulunur. Haemi, ülke dışında olduğu vakit zarfında Jongsu’dan kedisine göz kulak olmasını talep eder. Jongsu, bu vesile ile ortalarındaki bağlantısının kopmayacağını düşünerek genç bayanın ricasını kabul eder. Ne var ki Haemi’nin seyahatten Ben isminde gizemli bir adamla dönmesi, Jongsu başta olmak üzere herkesin hayatını kökünden değiştirir…

11. Ananı Da! (2001) Y tu Mamá También

Başarılı bir indie-yapım “Y Tu Mamá También”… Türkiyede'de vizyon talihi bulan bu nitelikli imal, ayrıksı bir yol sineması örneği… Bir çok şenlikten ödül ile dönen “Y Tu Mamá También” Meksikalı 17 yaşlarında iki arkadaş; Julio ve Tenoch'ın hikayesini beyazperde'ye yansıtıyor. Bu iki kafadar, hayali bir kumsala gerçek bir seyahat planlarlar. Julio ve Tenoch'un olgun bir arkadaşları daha onlara eşlik edecektir; kendilerinden yaşca büyük olan Luisa…

10. İnanılmaz Aile 2 (2018) Incredibles 2

İnanılmaz Aile 2, muhteşem güçlere sahip olan bir ailenin atıldığı maceraları husus ediyor. Üstün güçlere sahip aile kabahatle savaşmaya devam ederken, harika kahramanların yasal olmaması eza yaratmaktadır. Lakin bu mevzudaki umut ışığı, ailenin Elastigirl lakaplı annesi Helen'dır. Helen harika kahramanların kıymetini kanıtlamak üzere dünyayı kurtarmakla meşgulken, konuttaki işleyiş, Violet ve Dash ile birlikte meskende kalan Bob'un sorumluluğundadır. Küçük Jack-Jack'in de üstün güçlerinin olduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte, konutun denetimini sağlamak uygunca zorlaşır. Fakat yeni bir makûs dahinin incelikli planı dünyayı tehdit etmeye başlayınca, aile ve Frozone tekrar birlikte çalışmanın bir yolunu bulmalı ve tehditi savuşturmayı başarmalıdır.

9. Roma (2018)

Cleo, Meksiko’nun orta sınıf ailelerinin yaşadığı bir Roma mahallesinde bulunan bir meskende hizmetçi olarak çalışan genç bir bayandır. Bir yandan mesken işleri ile uğraşan Cleo, bir yandan da konuttaki dört çocukla ilgilenir. O tüm vaktini hizmetlisi olduğu konutta geçirse de kendisine ilişkin apayrı bir dünyası vardır. Genç bayan, gönlünü Fermin ismindeki bir adama kaptırmıştır. Ancak bu ilgi pek de Cleo’nun düşlediği üzere sonuçlanmaz. Bu sırada konutun dört çocuk annesi olan hanımı Sofia, kocasının yokluğu ile başa çıkmaya çalışır. Birbirinden farklı hayatlara sahip olsalar da benzeri travmalar yaşayan Cleo ve Sofia, siyasi düzensizliğin karar sürdüğü bir ortamda birbirlerinin en büyük destekçisi olur.

8. Thor: Ragnarok (2017)

Thor serisinin 2017 yılında izleyiciyle buluşacak olan üçüncü sinemasında, yaklaşmakta olan Norse kıyametine şahit olacağız. Asgard'tan uzakta, kozmosun öbür ucunda hapsolmuş olan Thor çıkış yolu bulamamaktadır. Üstelik güçlü cazibeli de yanında değildir ve Asgard bir yıkımın eşiğindedir. Ragnarok vakti gelmiştir, şayet gerçekleşirse bütün Asgardlıları yok edecek olan yıkımın sorumlusu ise acımasız Hela'dır. Lakin Asgard'ı kurtarabilmek için öncelikle özgür kalmalı, bunun içinde karşısına eski müttefiki Hulk'ı çıkaran ölümcül bir müsabakayı kazanmalıdır…

7. Aşk Mevsimi (1967) The Graduate

Üniversite tahsilini yeni bitirmiş genç Benjamin, okulu bitirmesinin akabinde büyük bir boşluğa düşmüştür. Ne yapacağına dair karar veremeyen genç adam etrafı tarafından daima sıkıştırılmakta, lakin onların istediği üzere yaşamayı istememektedir. Depresyonun eşiğine gelen genç adamın hayatı, kent dışındaki konutlarında dinlendiği bir sırada babasının işvereninin karısını görmesiyle apansız değişir. Kısa vakit içerisinde farklı bir bağa daha başlayacak olan Benjamin hem annesini hem de kızı Elaine'i tıpkı anda yönetim etmeye çalışacaktır

6. Aşk (2013) Her

Theodore Twombly hayatını, yakın gelecekte az bulunan bir şeye dönüşmüş olan el yazımı mektupları yazarak kazanmaktadır. Ve bu yıllarda insanların işlerini artık bilgisayar programları yerine getirmektedir. Theodore, karısından boşandıktan sonra bir apartman dairesinde tek başına yaşamaya başlar ve bir gün karşılaştığı bir teknoloji reklamıyla birlikte hayatı değişir. Kusursuz bir yapay zeka programı sunan yeni bir işletim sistemi, onu son derece cazibeli bir bayan olan Samantha ile tanıştırır. Sanal bir varlık olan ve yalnızca bir sesten ibaret olan Samantha, Theodore'u dünya ve hayat üzerine sorduğu sorularla birlikte farklı bir gerçeklikle tanıştırır. Ağır bir depresyonun içerisinde olan Theodore, yavaş yavaş hayatın keyifli yanlarını fark etmeye başlarken yapay zeka programıyla ortasındaki bağ de gittikçe tuhaflaşır.

5. Paris Is Burning (1990)

1980'li yıllardaki New York'taki uyuşturucu trafiğini ön plana alan üretim; bir küme kafadarın hayat biçimini sunuyor. 80'li yılların sıcaklığını barındıran sinemanın direktör koltuğuna ise; birinci direktörlük tecrübesini belgesel sinema üzerine yapan Jennie Livingston üstleniyor.

4. İhtiyarlara Yer Yok (2007) No Country for Old Men

İhtiyarlara Yer Yok, Coen kardeşler üretimidir ve dört Oscar kazanmalarını sağlamıştır. Bir başyapıt olarak kabul görmektedir. Llewelyn Moss, bir olay yerinde bulduğu çantayı alır ve başını hiç ummadığı bir belaya sokar. Artık peşinde bir kiralık katil vardır. Moss bir Vietnam gazisidir ve bir biçimde uyuşturucu olaylarının ortasında meseleye dönüşen bir soruna karışır. Peşindeki katil Anton Chigurh planı konusunda kararlıdır zira işini yarım bırakmak niyetinde değildir. İşin için çok sayıda günahsız insanın ve hatalıların da karışacağı soluk soluğa bir takip başlayacaktır.

3. Coco (2017)

Coco, 12 yaşındaki Miguel'in ölüler diyarındaki macerasını anlatıyor. 12 yaşındaki Miguel'in en büyük kahramanı efsanevi Meksikalı gitarist Ernesto de la Cruz'dur. Lakin Cruz hayatını kaybetmiştir ve Miguel'in onunla tanışma imkanı yoktur. Her gün onun müziklerini dinleyen Miguel günün birinde ünlü müzisyenin gitarını bulur. Lakin gitarı çalması onu bir anda Ölüler Diyarı'na götürüverir. Çıkış yolunu arayan Miguel, düzenbaz Hector'la karşılaşır ve birlikte Miguel'in aile tarihinin arkasındaki gerçek kıssayı keşfetmek için fevkalâde bir seyahate çıkarlar…

2. Tanrı Kent (2002) Cidade de Deus

Tanrıkent, şiddet dolu art sokaklarda yaşayan iki arkadaşın öyküsünü anlatıyor. Sinemada kendilerine farklı yollar seçen çocukların gözünden Tanrıkent’in yokedici gelişimine tanıklık ederiz. Tanrıkent 2002’nin olay sinemalarından biri. Rio De Janerio’nun kabahat dolu gecekondu mahallelerinden geçen, izleyiciyi altüst eden bir sinema.

1. Ucuz Roman (1994) Pulp Fiction

Ucuz Roman'da Honey Bunny ve Pumpkin, hayatlarına biraz hareket katmak isteyen genç ve birbirine aşık bir çift küçük soyguncudur. Öte yandan, iki kaşarlanmış gangster, Vincent Vega ve Jules, günlük işlerinden biri olarak, işverenlerine ödemeyi geciktiren birkaç sahtekar genci vurmaya masraflar. Vincent işverenin hoş ve genç karısına bebek bakıcılığı yapmakla da görevlendirilirken ortağı cürüm ömrüne son vermeye karar verir. Yiğit bir boksör ise para karşılığı hile yapmayı reddederek kentten kaçar. Yazgı bu alışılmamış tipleri mükemmel bir biçimde bir ortaya getirecek, yollarını kesiştirecektir.

Ax Medya
sağlık sitesi takipçi satın al |-| nakliyat |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi
evden eve nakliyat |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat |-| IGBT tabanlı kompanzasyon |-| şehirlerarası evden eve nakliyat