İspanya Au Pair Programı ve 2022’de Başvuru Şartları 

Yayınlama: 27.09.2022
Düzenleme: 27.09.2022 19:00
30
A+
A-

İspanya Au Pair programı yabancı uyruklu gençlerin İspanyol ailelerin yanında kalarak o ailenin bir parçası konumunda İspanya’da yaşayarak İspanyol dilini ve kültürünü öğrendikleri bir kültürel değişim programıdır. 

Au Pair olarak İspanya’ya giden kişilerden yanında kaldıkları ailelere hafif ev işlerinde yardım etmesi, ailenin çocuklarıyla ilgilenmesi ve İspanya dilini ve kültürünü, İspanyol yaşam tarzını benimsemesi beklenir. Au Pair programı kapsamında İspanya’ya gidecek kişilerin İspanya Au Pair vizesi alması gerekmektedir. İspanya Au Pair vizesi, Au Pair olarak İspanya’ya gidecek kişilerin İspanya’da 90 günden fazla kalmalarını sağlayan D tipi bir vizedir. 

İspanya Au Pair programı ve vize işlemleri hakkında merak edilenleri 2017-2022 yılları arasında danışmanlık hizmeti verdiği İspanya vize başvurusu için elde ettiği %94,5 ile Türkiye’deki en yüksek onaylanma skoruna sahip olan akredite acente Vizem.net’in yetkililerine sorduk.

Au Pair İspanya Başvuru Şartları Nedir?

Au Pair İspanya başvuru şartları aşağıda listelenmiştir. 

• Au Pair İspanya için başvuru yapan kişi 17 ve 30 yaşları arasında olmalıdır.

• Au Pair İspanya başvurusu yapan kişi İspanyolca, İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden herhangi birini konuşabiliyor olmalıdır.

• Au Pair İspanya başvuru sahibinin temel İspanyolca bilgisine sahip olması gerekmektedir.

• Başvuru sahibi çocuk sahibi olmamalıdır.

• Au Pair İspanya başvurusu yapmak isteyen kişi programa başvurmadan önce ev sahibi aile bulmalıdır.

• Au Pair başvurusu yapan kişinin vizesi olması şarttır.

• Au Pair İspanya başvurusu yapacak kişinin bir okul diploması olmalıdır, üniversite diploması olması ise başvurunun olumlu sonuçlanma ihtimalini artırmaktadır.

• Seyahat, vize ve diğer Au Pair masrafları karşılanabilmelidir.

Au Pair Programı İle İspanya’ya Gitmek İçin Ev Sahibi Aile Nasıl Bulunur?

Au Pair programı ile İspanya’ya gitmek için ev sahibi bulmak isteyen kişiler, İspanya Au Pair adayları ve ev sahibi ailelerin eşleşebileceği portallara kayıt olabilir ve bu portallar üzerinden Au Pair programı için ev sahibi ailelerle anlaşabilirler. 

Au Pair adaylarının, İspanya Au Pair programı için uygunluk kriterlerini karşıladıklarından emin olduktan sonra yapmaları gereken ilk şart yanlarında kalacakları ev sahibi aileyi bulmaktır ve ev sahibi ailelerle online portallar üzerinden eşleşebilirler. 

İspanya Au Pair Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

İspanya Au Pair vize başvurusunun yapılabilmesi için öncelikle Au Pair adaylarının ev sahibi bir aile bulup onlarla anlaşmış olması ve iş sözleşmelerini hazırlamış olması gerekmektedir. 

Au Pair İspanya programı için ev sahibi aile bulma aşamasının tamamlanması ve gerekli olan iş sözleşmesinin de hazırlanmasından sonra İspanya Au Pair vizesi başvuru sahipleri, İspanya Büyükelçiliği’ne veya İspanya Başkonsolosluğu’na İspanya Au Pair vizesi için müracaat edebilir. 

İspanya Au Pair vizesi başvurusu vize randevusunun alınması, gerekli evrakların hazırlanması, randevu tarihinde ilgili İspanya Büyükelçiliği vize mülakatına yüz yüze katılıp evrakların teslim edilmesi, parmak izi ve fotoğraf gibi biyometri işlemlerinin tamamlanmasından sonra ise vize ücretinin ödenmesi ile gerçekleşmektedir.

İspanya Au Pair Vize Mülakatı Nedir?

İspanya Au Pair vize mülakatı, ilgili konsolosluk memuruyla yüz yüze yapılan kısa bir görüşmedir ve konsolosluk memuru mülakat sırasında İspanya seyahati ve İspanya Au Pair vizesi için gönderilen belgelerle ilgili sorular sorup bu belgelerin görüşme sırasında verilmesini talep eder.

  Vichy Nedir?

İspanya Au Pair vizesi başvuru sahibi son 5 yıl içerisinde Avrupa Birliği sınırları içerisinde bulunmadıysa, aynı gün içinde parmak izi verilmesi ve fotoğraf çekilmesi gibi biyometrik bilgi işlemlerin tamamlanması gerekmektedir.

İspanya Au Pair Vizesi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

İspanya Au Pair vizesi için gerekli evraklar aşağıdaki listede verilmiştir.

• İspanya au pair vize başvuru formu: İspanya Au Pair vizesi için uzun süreli vize başvuru formu eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır.

• Biyometrik fotoğraf: Son 3 ay içerisinde çekilmiş iki adet biyometrik fotoğraf gerekmektedir.

• Pasaport: Başvuru sahibinin İspanya seyahatinin bitişinden sonra 3 ay daha geçerli olan pasaport gerekmektedir ve pasaportun bilgi içeren her sayfasının bir kopyasının olması şarttır. İspanya konsolosluğunun vize etiketini içine koyabilmesi için pasaportun en az bir sayfası boş olmalıdır.

• Uçak rezervasyonu: İspanya’ya seyahat edilmesi planlanan tarihleri ve sonrasında ülkeden çıkış yapılacağını kanıtlayan uçak bileti rezervasyonu sunulmalıdır. 

• Konaklama belgeleri: Başvuru sahibinin İspanya’da nerede kalacağını gösteren otel rezervasyonu, davet mektubu veya kira sözleşmesi gibi belgelerin yetkililere sunulması gerekmektedir.

• İspanya seyahat sağlık sigortası: İspanya ve diğer Schengen ülkelerinde geçerli olan minimum 30.000 euro tutarında sağlık sigortasının yaptırılmış olması gerekmektedir.

• Sağlık raporu: Halk sağlığını ciddi derecede tehlikeye atmayacak bir hastalığın mevcut olmadığını kanıtlayan doktordan alınmış bir sağlık raporuna ihtiyaç vardır.

• Maddi yeterliliği gösteren belgeler: İspanya’ya seyahat edebilmek ve İspanya’da bulunulan süre boyunca yapılacak masrafların karşılanabileceğini kanıtlayan işverenden alınmış sözleşmeler, banka dekontları, kira geliri gibi belgeler gerekmektedir.

• Ev sahibi aileyle yapılan anlaşma: İspanya Au Pair adayının ev sahibi aileyle yapmış olduğu ve bir yıldan uzun süreli olmaması gereken belge gerekmektedir. Ev sahibi aileyle yapılan anlaşmada Au Pair adayının çalışma saatleri ve sorumlulukları, cep harçlığı, izin günleri, ailenin iletişim ve adres bilgilerinin ve diğer ayrıntıların verilmiş olması gerekmektedir.

• Adli sicil kaydı: Son beş yılda ikamet edilen ülkenin polis karakolundan alınmış ve 3 aydan eski olmayan adli sicil kaydı sunulmalıdır.

• İspanya’daki ev sahibi aileden gelen noter onaylı davet mektubu: Au Pair İspanya adayının kalış süresi altı aydan daha uzun değilse İspanya’daki ev sahibi aileden gelen noter onaylı bir davet mektubuna ihtiyaç vardır.

Akredite acente danışmanlığında yapılan İspanya Au Pair vizesi başvurularında gerekli vize evraklarının uygunluk kontrolü uzman danışmanlar tarafından yapılmakta olup ihtiyaç duyulması halinde tercüme ve noter işlemlerinde destek verilmektedir.

İspanya Au Pair Vize Başvurusu İçin İş Sözleşmesi Nasıl Olmalıdır?

İspanya Au Pair vize başvurusu için ev sahibi aile ve Au Pair adayının iş sözleşmesinin şartları aşağıdaki listede verilmiştir.

• Au Pair adayı ev sahibi ailenin çocuklarına bakacak ve hafif ev işlerinde aileye yardımcı olacaktır.

• Au Pair adayı günde en az 5 saat çalışmakla yükümlüdür.

• Ev sahibi aile Au Pair adayına tek kişilik bir oda vermelidir.

  Masif Parke

• Ev sahibi aile Au Pair adayına haftanın 7 günü boyunca yiyecek ve içecek sağlamalıdır.

• Au Pair adayı ev sahibi aileden 50 ila 70 euro arasında cep harçlığı alacaktır.

• Au Pair adayının haftada en az bir izin günü ve 6 ay içerisinde 1 haftalık ücretli izni olacaktır.

• Au Pair adayı ve ev sahibi aile arasında yapılan sözleşme en az 1 ay ve en fazla 1 yıl süreyle geçerliliğini korur.

Au Pair İçin İspanya Vize Ücreti Ne Kadardır?

Au Pair için İspanya vize ücreti 80 eurodur.

2022 yılı için İspanya Au Pair vizesi başvurularında; vize harcı, başvuru formu doldurma, otel ve uçak rezervasyonları, seyahat sağlık sigortası, gerekli görüldüğü durumlarda yeminli tercüme ve danışmanlık ücreti dahil olmak üzere toplam masraflar ortalama 185 euro tutmaktadır.

Au Pair Programı İle İspanya’ya Gittikten Sonra Ne Yapılmalıdır?

Au Pair programı ile İspanya’ya gidildikten sonra eğer İspanya’da 3 aydan fazla süre kalınacaksa Au Pair adayı ev sahibi ailenin yanına taşındıktan sonra yabancı kimlik kartı için şahsen başvuru yapmalıdır. Au Pair adayı yanında kaldığı ailenin evine en yakın polis karakolunun Göçmenlik ve Belge İşleri bölümüne gidip yabancı kimlik kartı için şahsen başvuru yapmalıdır.

Aupair Olarak İspanya’da Ne Kadar Süre Kalınabilir?

Au Pair olarak İspanya’da en fazla 1 yıl süreyle kalınabilmektedir ancak ev sahibi aile Au Pair adayını yanlarında daha uzun süre misafir etmek isterse veya başka bir ev sahibi aile bulunursa Au Pair adayı İspanya vizesinin süresini uzatmak için başvuru yapabilmektedir. 

Au Pair adayı, en fazla 2 sene boyunca Au Pair İspanya vizesi ile İspanya’da kalabileceğini hesaba katmalıdır.

İspanya Au Pair Programının Avantajları Nelerdir?

İspanya Au Pair programının yabancı Au Pair adayları için avantajları aşağıda listelenmiştir. 

• İspanyol yaşam tarzını benimsemek

• İspanyolca dilini ve İspanyol kültürünü öğrenmek

• Au Pair adayının İspanya’daki Au Pair deneyimini mesleki hayatı için özgeçmişine yansıtabilecek olması 

• Kültürel değişim programı boyunca edinen ilişkilerin hayat boyu sürdürülebilecek olması

İspanya’ya Au Pair Kapsamında Gidenler İçin Dil Eğitimi Nasıldır?

İspanya’ya Au Pair kapsamında giden katılımcılar İspanyolca bilgilerini geliştirmek için orada bir dil kursuna katılmalıdır. Au Pair adayının günlük iş programının, dil kursuna katılabilmesi için esneklik gösteriyor olması gerekmektedir. Katıldığı dil kursunun masraflarını Au Pair adayı karşılamalıdır. Ev sahibi aile, bununla yükümlü olmasa da, eğer isterlerse Au Pair adayının masraflarını maddi olarak destekleyebilirler. 

Au Pair İspanya Programında Çalışma Saatleri Nasıldır?

Au Pair İspanya programında çalışma saatleri katılımcının haftalık 30 saat çalışacağı şekildedir ve bu saatlere bakıcılık da dahildir. Resmi tatil sebebiyle veya çocuklardan birinin hasta olması durumunda evde kalması gerekiyorsa Au Pair adayının ekstra cep harçlığı karşılığında 30 saatten fazla çalışması gereken durumlar olabilir.

İspanya Au Pair Vizesi Sahiplerinin Kazançları Nasıldır?

İspanya Au Pair vizesi sahiplerinin kazançları eğer kırsal kesimde yaşıyorlarsa haftalık yaklaşık 50 euro, eğer şehirde yaşıyorlarsa haftada yaklaşık 60 euro olarak değişmektedir; bu da toplamda aylık 200-250 euro demektir.

Ax Medya
sağlık sitesi takipçi satın al |-| nakliyat |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi
evden eve nakliyat |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat |-| IGBT tabanlı kompanzasyon |-| şehirlerarası evden eve nakliyat