Cilt Bakımıyla İlgili Herkesin Merak Ettiği Soruların Yanıtlarını Bir Bir Açıklıyoruz!

Cilt bakımının cildimiz için ne kadar değerli ve gerekli bir rutin olduğunu söylememize gerek yok herhalde. Cilt bakımıyla ilgili en çok merak …

Yayınlama: 22.12.2020
7
A+
A-

Cilt bakımının cildimiz için ne kadar değerli ve gerekli bir rutin olduğunu söylememize gerek yok herhalde. Cilt bakımıyla ilgili en çok merak edilen soruların karşılıklarını sizin için tek tek araştırdık ve bir ortaya getirdik.

Bu içerik bilgi vermek emeliyle üretilmiştir, bir uzmana danışmanız gerekmektedir.

1. Ciltteki makyaj nasıl temizlenir?

Öncelikle makyaj temizleme eserlerine geçmeden evvel, cildinizi ılık suyla hassas bir biçimde yıkayın. Suyun tesiriyle azalan makyaj kalıntılarını çıkarmak her vakit daha az zahmetlidir. Akabinde makyaj temizleyicinizle -makyaj temizleme sütü, suyu, köpüğü yahut jeli olabilir- cildinize bastırmadan, tampon hareketlerle makyajınızı silin. Bu basamakta pamuk ya da yüz temizleme fırçalarından yararlanabilirsiniz. Ya da parmak uçlarınızla yavaşça masaj yaparak da makyajınızı çıkarabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, cildinizi daha güzel temizlemek ismine hırpalamamanız. Cildinizi hassasça temizleyip akabinde tekrar ılık suyla yıkayın. Şayet derinlemesine bir paklık istiyorsanız, yüz toniği de kullanabilirsiniz.

2. Peeling nasıl ve ne sıklıkla uygulanır?

  Soel Narkotik Parfüm nasıl kokar? kullanıcı yorumları

Peeling uygulamasını şayet bir uzman tarafından aksi söylenmediyse, haftada bir defa yapmak kâfi olacaktır. Zira cilt üzerinde çoklukla haftada iki – üç sefer peeling yapacak kadar hücre birikmez. Bilhassa peeling'in duş sırasında yapılması önerilir zira cilt duş esnasında gereğince nemlenmiş ve yumuşamış olur. Peeling esnasında parmak uçlarınızla, cildinize bastırmadan yavaşça masaj yapın. Yumuşakça yaptığınız masaj, cilt üzerindeki meyyit hücreleri soyacaktır. Peeling yaparken cildinize fazla bastırmamaya ve hırpalamamaya ihtimam gösterin. Peeling cilt üzerindeki fazla derileri soyduğu için fazla bastırmanız halinde cildinizi tahriş edebilir.

3. Cilt bakımı nasıl yapılır?

  Erkekler neden berberlerini sever ve sadıktır?

Öncelikle bir cilt bakımı rutini oluşturun ve bu rutinde cildinizi temizleyip nemlendirin. Ancak bunun da ötesinde cildinizi içeriden onarmaya başlamanız gerekiyor. Bunun için de sağlıklı beslenmeniz, bol bol su içmeniz, sistemli bir uyku hayatına sahip olmanız ve idman yapmanız gerekiyor. Bunları yapmadığınız sürece dünyanın en değerli kremlerini ve cilt bakım eserlerini de kullansanız beyhude. Bu gereklilikleri sağladıktan sonra, cildiniz için yapmanız gereken üç şey var: Cildi temizlemek, nemlendirmek ve ziyanlı güneş ışınlarından korumak. Tekrar cilt sıhhatinizi cilt bakımı eserleriyle desteklemek istiyorsanız, kendi cildinize uygun eserler seçmeniz gerekiyor. Sabah ve akşam cildinizi ılık suyla nazikçe yıkayabilir ve akabinde kağıt havluyla kurulayabilirsiniz.

4. Cilt lekeleri nasıl önlenebilir?

Öncelikle cilt lekelerinden korunmak için güneş koruyucular tek başına kâfi olmayabilir. Leke oluşumunu engellemek için cildimizin daha güçlü olması gerekir. Bu da yeniden cilt bakımında olduğu üzere sağlıklı beslenerek, bol su içerek, hakikat bakım yaparak ve cildimizin paklığına itina göstererek mümkün olabilir. Yeniden cilt lekelenmesinin en büyük nedenlerinden biri de yüze ağda yaptırmaktır. Bıyıklarımızı ağda ile aldıktan sonra, buradaki tüylerle birlikte derimizin üst katmanı da soyulur ve dudak üzerimiz güneş ışınlarının da temas etmesiyle kararır. Cildinizin dokusuna ziyan veren bu uygulama, cilt lekelenmesinin de en büyük nedenlerinden biridir. Bunun dışında ciltteki lekelenmenizin altında yatan nedenleri öğrenebilmek için bir doktora müracaatınızda yarar vardır zira güneşe maruz kalmaktan hormonal nedenlere kadar birçok şey ciltte lekelenmeye neden olabilir.

5. Cilt bakımı sıralaması nasıl olmalıdır?

Cilt bakımı rutini, temizleme, nemlendirme ve muhafaza rutini üzerinedir. Cilt temizleme sürecinden üstteki 'makyaj temizleme' hususunda bahsetmiştik. Temizleme süreci öncelikle ılık suyla cildinizi yıkama ve akabinde nazikçe yüz temizleme jeliyle cildinizi temizleme temeline dayanıyordu. Bu temizleme sürecinin akabinde ikinci adım cildinizi tonikleme olmalıdır. Tonikler yüzünüzde kalan makyaj ya da kir artıklarını temizler, cildinizdeki gözeneklerin hava almasını ve sıkılaşmasını sağlar. Akabinde serum ile devam edin. Cilt serumları, nem eksikliği, leke sorunu, kırışıklık ve cansız cilt görünümüyle uğraş eder. Elbette ki bu serumları rastgele değil, cildinizin gereksinimine nazaran seçmeniz gerekiyor. Bilhassa olağan nemlendiricilerin ulaşamadığı katmanlara ulaştığı için cilt serumları cildi nemlendirme konusunda başarılıdır. Serumun akabinde nemlendiricinizi cildinize uygulayın. Üstte bahsettiğimiz üzere, haftada bir sefer de peeling uygulaması yaparak cildinizi meyyit ve fazla deriden arındırabilirsiniz.

6. Cilt bakım eserleri nasıl yanlışsız halde kullanılır?

Öncelikle dikkat etmeniz gereken nokta, cildinizin muhtaçlığı olduğu kadar eser kullanmak. Çokça kullandığınız eserler sizin düşündüğünüzün bilakis cildinizi daha çok nemlendirmez ya da sıkılaştırmaz. Tersine cildinize fazla geleceği için cildinizde alerjik tepkiler da dahil birçok meseleye neden olabilir. Şayet cilt bakım eserlerini elinizle uygulayacaksanız, az ölçüde bir eseri iki elinizin ortasına alın ve avuç içlerinizle nazikçe üst yanlışsız masaj yaparak ve basınçla uygulayın. Burada kilit nokta, cilt bakım eserlerini nasıl uygularsanız uygulayın, dairesel hareketlerle ve nazikçe uygulamanız.

7. Cilt bakım eserleri ne ile uygulanmalıdır?

Üstte da bahsettiğimiz üzere, cilt bakım eserlerini ne ile uygularsanız uygulayın, dairesel hareketlerle uygulamanız gerekir. Toniği sprey biçiminde uygulamanın her ne kadar gerçek olduğu düşünülse de tonik, pamuk yardımıyla ve cilde tampon hareketlerle uygulanmalıdır. Serumlar ise bezelye tanesi kadar alındıktan sonra, parmak uçlarıyla tekrar dairesel hareketlerle uygulanmalıdır. Nemlendiricide kilit nokta ise cildin her yerine tıpkı ölçüde eseri yedirmektir. Ziyadesiyle sürülen nemlendirici cildin o bölgesinde gözeneklerin tıkanmasına neden olabilir. Bir öteki usul ise nemlendiricinizi fondöten fırçasıyla uygulamaktır. Az ölçüde bir eseri fırçanın ucuna alın ve dairesel hareketlerle masaj yaparak cildinize uygulayın. Yavaşça masaj yapmak kan sirkülasyonunu hızlandıracağı için cildinizde epey olumlu bir tesir de yaratacaktır. Geldik göz kremine. Göz kremini ise göz çukurunuza dıştan içe hakikat yüzük parmağınızla uygulanmalıdır. Kremin kirpiğinizle temas etmemesine dikkat edin. Aksi taktirde alerjik tepkilere neden olabilir.

8. Güzellik merkezlerinde cilt bakımı nasıl yapılır?

Hoşluk merkezlerindeki cilt bakımları, bakımı yapan merkeze nazaran farklılıklar göstermektedir. Cilt bakımının birçok ayrıntılı ve farklı çeşitleri vardır. Hoşluk merkezlerinde klasik bir cilt bakımı yaptırmak istiyorsanız, öncelikle cilt tahliliniz yapılarak cildinizin muhtaçlıkları belirlenir. Akabinde cilt tipine uygun olarak temizleme jeli ya da sütüyle cilt temizlenir. Tonik ve peeling uygulamasının akabinde, cilde buhar uygulaması yapılır. Akabinde cildin muhtaçlığına nazaran yüz maskesi uygulanır. Akabinde vitamin ampulleri ve nemlendiricilerle cilde masaj yapılarak kan dolanımı hızlandırılır. Bu elbette ki hoşluk merkezine ve yapılan uygulamaya nazaran değişiklik göstermektedir. Şayet siyah noktalarınızdan kurtulmak yahut gözeneklerinizi sıkılaştırmak istiyorsanız da, bunun için de özel uygulamalar yapılır.

9. Cilt tipine nazaran bakım nasıl yapılır?

Her cilt tipinin muhtaçlığına nazaran farklı eserler kullanmak gerekir. Cilt tipiniz kuru, olağan, karma yahut yağlı olabilir. Şayet olağan bir cilde sahipseniz -gözenekleri olmayan, lekesiz ve problemsiz-, hafif bir bakım cildiniz için kâfi olacaktır. Süt tipi temizleyici, alkol oranı olağan bir tonik ve hafif bir nemlendirici kullanmanız kâfi olacaktır. Şayet karma bir cilde sahipseniz -alın, burun ve çene yağlıysa-, süt tipi temizleyici, düşük alkollü tonik ve olağan bir nemlendirici kullanabilirsiniz. Şayet kuru bir cilde sahipseniz -cilt yapısı incedir ve pul pul dökülmeler görülür-, o vakit süt tipi temizleyici, alkolsüz tonik, yağlı bir içeriğe sahip nemlendirici, besleyici gece kremi ve nem maskeleri uygulamanız gerekir. Şayet cildiniz yağlıysa -parlak, gözenekleri açık-, jel tipi temizleyici, alkollü tonik ve sıkılaştırıcı maske uygulamanız gerekmektedir.

10. Tonik ne işe fayda?

Tonik, ciltteki artıkları temizleyen ve gözenekleri sıkılaştırmaya yarayan bir eserdir. Özel bir solüsyon olan tonik, ekseriyetle su ve alkolle hazırlanır. Cilt temizleyici eserler her ne kadar ciltteki makyajı ve kiri temizlese de bazen kimi erimeyen hususlar temizleyici eserlerle temizlenmez. Bu unsurlar de lakin tonikle temizlenebilmektedir. Tertipli olarak toniklerle temizlenen ciltteki geniş gözenekler, vakitle daralarak eski görünümüne kavuşur. Yani tonik, gözeneklere dolan makyaj, kir yahut sabun üzere unsurları derinlemesine temizler ve akabinde genişlemiş gözeneklerin tekrar sıkılaşmasını sağlar.

Cildinizi muhafazayı ve kendinizi sevmeyi ihmal etmeyin!

Ax Medya
sağlık sitesi takipçi satın al |-| nakliyat |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi
evden eve nakliyat |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat |-| IGBT tabanlı kompanzasyon |-| şehirlerarası evden eve nakliyat