meritking meritking giriş kingroyal madridbet madridbet giriş

Kuruyemiş Çeşitleri Nelerdir? Hangi Kuruyemiş Faydalıdır?

Yayınlama: 28.05.2021
9
A+
A-

Kuruyemiş Çeşitleri Nelerdir? Hangi Kuruyemiş Faydalıdır? Kuru yemiş çeşitleri ve faydaları içeren bu yazımız herkese hitap edecek nitelikte. Sağlıklı beslenmeyi ilke edinerek çıktığımız bu yolda kalp sağlığını, cilt sağlığını ve daha pek çok organı düşünerek hareket edeceğiz. Vücudun ihtiyacı olan mineral ve vitaminleri karşılayacak çiğ kuru yemiş çeşitleri hakkında bilgi verip aynı zamanda kabuklu kuru yemiş çeşitleri hakkında da bilinmeyenleri öğreteceğiz.

Uzmanların günde 1 avuç kuru yemiş tüketimi tavsiyesine uymanın ne kadar mühim olduğunu bu satırlara ekledik. Hep birlikte belli başlı kuru yemiş çeşitleri nelerdir öğrenmek için satır aralarında dolaşabiliriz!

1) Kalp Dostu Fındık

Fındık, her yönüyle sağlık dostunuz olacak. Uzmanlar fındığın kanser düşmanı, bağışıklık dostu olduğunu ifade etmektedir. Özellikle de çiğ fındık tüketen kişilerin kolesterol oranı ideal dengede olmaktadır. Magnezyum oranı açısından iyi bir kuru yemiş olan fındık, kemik sağlığını da büyük ölçüde korumaktadır. Kemik erimesine karşı önlem almak için kahvaltılarda ve ara öğünlerde fındık tüketilmelidir. E vitamini içermesinden dolayı hem cilt sağlığına hem de kalp sağlığına destek olur. Lifli bir kuru yemiş olan fındık diyabet hastalığını da önleyecektir. Kan şekerini düzenler ve bağırsakları harekete geçirip bağırsak hastalıklarına karşı koruyucu olmaktadır.

2) Tansiyon Dengeleyen Badem

Badem çok iyi bir iltihap sökücü kuru yemiştir. İdrar yolu enfeksiyonunu gidermek için badem tüketmeniz tavsiye edilir. Safra kesesinde oluşacak taşlara karşı da bir önlem almak için badem tüketebilirsiniz. Çünkü badem vücudu zararlı maddelerden arındırmaktadır. Damar tıkanıklığını önleyecek özelliğe sahip olan badem aynı zamanda harika bir ağrı kesicidir. Kas ve eklem ağrılarını kısa sürede dindirmektedir. Bu nedenle sporcu beslenmesinde de tavsiye edilmektedir. E vitamini içeren badem cildi ve saçları besler, nemlendirir. Kuru cilt ve saçlara karşı badem tüketmenizi önerebiliriz. Bademin yeri tansiyon hastaları için de oldukça önemlidir. Tansiyonu dengelemesi yönüyle tercih edilir. Kuruyemiş Çeşitleri Nelerdir? Hangi Kuruyemiş Faydalıdır?

3) Enerji Veren Ceviz

Sağlığı tehdit eden kanser hastalığına karşı önlem almak için ceviz tüketmek doğru bir adım olacaktır. Çünkü ceviz antioksidan bir kuru yemiştir ve vücuda zarar vermeye çalışan maddeleri vücuttan atar. Bolca amino asit barındıran ceviz kalbinizi korur. Kalp krizi riskini ortadan kaldırmak için ceviz tüketmeye özen göstermelisiniz. Kan dolaşımını hızlandırıcı etkiye sahiptir ve beyin sağlığını korumaktadır. Özellikle de gebelik döneminde ceviz tüketimi daha sağlıklı bir doğumu gerçekleştirecektir. Bebeğin kas ve sinir sistemi ceviz ile desteklenebilir. Ayrıca tip 2 diyabet için cevizin etkili olduğu da ifade edilmektedir. Tüm bunlara ek olarak ceviz yorgunluğu alır ve kişiye enerji verir.

SİZİN İÇİN: Kefir Nedir? Kefir Faydaları Nelerdir? Kefir Nasıl Tüketilmelidir?

4) Vitamin Deposu Kaju

Kaju yapısında yüksek miktarda bakır bulundurur. Bu özelliği ile kolon kanseri ile mücadele edecektir. Yağ oranı az olması yönüyle kalp hastaları tarafından da tüketilebilir. Magnezyum oranı da epey yüksek olan kaju kan basıncını dengeleme konusunda da çok başarılıdır. Saç dökülmesini gidermek için kaju tüketebilirsiniz. Çünkü saç dökülmesi bakır eksikliğinden meydana gelebilir. Bunun çaresi kajuda saklı olacaktır. Kemik hastalıklarına ve kemik erimesine karşı kaju tüketmenizi tavsiye eden uzmanlar, kajunun ağrı kesici özelliğini de bu bilgiler arasında eklemektedir.

  Zovirax nedir, ne için kullanılır, yan etkileri nelerdir?

5) Kansere Karşı Fıstık

Sindirim problemlerine karşı gün içinde fıstık tüketmek iyi bir beslenme tercihi olacaktır. Kalori miktarı yüksek olduğu için ölçülü tüketmenizi tavsiye edeceğiz. Sindirimi düzenleyip bağırsakları rahatlattığı için kolon kanseri riskini en aza indirmektedir. Safra kesesinde oluşan taşları da fıstık yok edecektir. Fıstıktan elde edilen fıstık ezmesi de yine kendi gibi çok faydalıdır. Bağırsak problemlerini yok eder. Gebelik öncesinde ve esnasında fıstık tüketimi düşük tehlikesini de ortadan kaldırır. Folik asit kaynağı olan fıstığı her yaştan kişi sağlık için tüketmelidir. Çünkü fıstık kişiye enerji verir, kan şekerini dengeler ve hastalıklara karşı vücudun daha dirençli olmasını sağlar.

6) Solunum Dostu Antep Fıstığı

Vücudunuzun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilme özelliğine sahip olan Antep fıstığı aynı zamanda akciğer sağlığını da koruyacaktır. Öksürükle geçen günlerinizde Antep fıstığı tüketirseniz solunum yolunuzu rahatlatmaktadır. Vücut direncini koruması özelliği ile dikkat çektiği gibi koroner kalp hastalıklarına karşı da koruyucu olacaktır. Diyabet hastaları için de önerilen Antep fıstığı kan şekerinin yükselmesine engel olur. Safra kesesinde oluşan taşların yaşattığı ağrıyı dindirir. Antep fıstığı ağrı kesici özelliği ile tercih edilmektedir. Aynı zamanda vitamin oranı yüksek olduğu için tam bir enerji deposudur. Kuruyemiş Çeşitleri Nelerdir? Hangi Kuruyemiş Faydalıdır?

7) Kansızlığa Çare Kuru Üzüm

Kuru üzüm pek çok hastalığa karşı faydalıdır. Kansızlık problemi yaşayanların kan oranını yükseltecektir. Yorgun ve halsiz olanlara ise enerji verecektir. Kuru üzümü kahvaltınıza eklerseniz güne daha dinç başlayabilirsiniz. Antioksidan özelliğe sahip olan kuru üzüm bağırsakları da temizleyecektir. Böylece kabızlık sorununu da ortadan kaldırır. Kalsiyum oranı yüksek olan kuru üzüm kemik sağlığını korumaktadır. Gelişme çağında çocuklara kuru üzüm verilmesi kas ve kemik gelişimini destekler. Böylece yaşlılık döneminde kemik erimesi hastalığı riski ortadan kalkar.

8) Bağırsak Dostu Kuru Kayısı

Kuru kayısı diyet lifi oranı bakımından oldukça zengindir. Kilo vermek isteyenlere ara öğünlerde ve kahvaltılarda kuru kayısı önerilmektedir. Bunun nedeni de bağırsakları çalıştırıp daha aktif metabolizmaya sahip olmaktır. Çalışan metabolizma vücutta zararlı maddeleri barındırmaz ve vücudu arındırır. Kuru kayısı da bu noktada rol oynar. Potasyum içermesinden dolayı kalp ritmini düzenler. Taşikardi gibi kalp hastalıklarına karşı faydalı olacaktır. Ayrıca cilt ve göz sağlığını da korumaktadır.

9) Vücut Direnci İçin Kuru İncir

Kuru incir sizi baştan ayağa iyileştirecek bir kuru yemiştir. Diyet öğünlerinde tercih edildiğinde bağırsakların sağlığını korur ve kişiyi tok tutar. Şeker oranı da çok yüksek olmayan kuru incir kan şekerini dengeler. Soğuk günlerde kişiyi pek çok enfeksiyondan korur. Kansızlık için de tercih edilen kuru incir, vücut direncini korumaktadır. Halsiz ve yorgun olduğunuz günlerde birkaç adet kuru incir yiyerek vücudunuza enerji kazandırabilirsiniz. Ayrıca kuru incirin cinsel duyguları harekete geçiren özelliği de bulunmaktadır.

  Prof Dr. Çınar Yenilmez Yorum ve Yorumları

10) Bağışıklık Güçlendiren Leblebi

Leblebi her türü bağışıklık sistemi için faydalı olmaktadır. Demir oranı yüksek olduğu için leblebiler öncelikle kansızlık ile mücadele eder. Acıkma anında tüketilen bir avuç leblebi kişiyi tok tutacağı gibi enerji de verecektir. A, C ve E vitamini içerir ve bu yönü ile meme kanseri gibi hastalıklara karşı önlem olmaktadır. Leblebi tükettiğinizde saç sağlığını da korumuş olursunuz. Saç dökülmesi yaşayanların dökülmeleri duracak ve saçlar hacim kazanacaktır. Leblebi aynı zamanda kalp ve damar sağlığını da koruyan kuru yemişler arasında yerini alır.

kuruyemiş çeşitleri nelerdir? hangi kuruyemiş faydalıdır?
Kuruyemiş Çeşitleri Nelerdir, Hangi Kuruyemiş Faydalıdır, kuruyemiş çeşitlerinin hangisi faydalı, kuruyemiş şekeri dengeler mi, kuruyemişin insüline faydaları nelerdir, kuruyemiş tok tutar mı, kuruyemişin sağlığa etkileri nelerdir, kuruyemiş kaslara iyi gelir mi, kuruyemiş kilo aldırır mı, kuruyemiş diyet yaparken yenilir mi, kuruyemiş bağışıklık sistemini düzenler mi, kuruyemişte en faydalı besin nedir

11) Kanser Düşmanı Yaban Mersini

Söz konusu kanser olduğunda taze ya da kuru yaban mersini tüketimi dikkat çekecektir. Çünkü yaban mersini üzerine yapılan araştırmalar, meme kanserine karşı koruyucu olduğunu göstermektedir. Kanserli hücrelerin büyümesini durduran yaban mersini kurusu da pek çok hastalığa şifa olacaktır. İdrar yolu enfeksiyonu olan kişilerin hastalık bitene kadar yaban mersini tüketmesi önerilmektedir. Yaban mersini iltihap sökücü ve mikrop kırıcı bir kuru yemiştir. Damar tıkanıklığı ve kalp krizi riski ile karşılaşmamak için yaban mersini tüketmeniz çok sağlıklı bir seçim olacaktır.

12) Selenyum Kaynağı Çekirdek

Çekirdeğin anında hissedilen faydalarından biri bağırsak çalıştırmasıdır. Metabolizması durgun kişilerin günde bir avuç çekirdek tüketmesi bağırsakları açısından etkili olacaktır. Çekirdekte bulunan mineral ve vitaminler antioksidan etkiye sahiptir. Böylece vücuttaki zararlı maddeleri kolayca atacak ve vücudun yenilenmesini sağlayacaktır. Selenyum minerali yönünden de zengin olan çekirdek tırnaklarda oluşan zayıflığı iyileştirmektedir. Hücre onarımı için etkili hale gelip yaraları hemen onarma gücüne sahiptir.

13) İnsülin Dengeleyen Kabak Çekirdeği

Kuru yemişlerin birçoğu kansere karşı bir kalkan oluşturmaktadır. Kabak çekirdeği de aynı özelliği ile dikkat çeker. Çinko oranı yüksek olan kabak çekirdeği, diş sağlığını ve kalp sağlığını korumaktadır. Damar tıkanıklığına karşı tüketilebilecek bir kuru yemiştir. Kan akışını hızlandırır. Omega 3 yağ asitlerini de barındıran kabak çekirdeği diyabet hastalarının da dostudur. İnsülin seviyesini dengeler ve karaciğerin daha iyi çalışmasını sağlar. Sinirleri yatıştıracak etkiye sahip kabak çekirdeği tüketerek daha rahat uyku uyuyabilirsiniz. Çünkü kabak çekirdeği tüketmek stresi de yok etmektedir.

Kuruyemiş Çeşitleri Nelerdir, Hangi Kuruyemiş Faydalıdır, kuruyemiş çeşitlerinin hangisi faydalı, kuruyemiş şekeri dengeler mi, kuruyemişin insüline faydaları nelerdir, kuruyemiş tok tutar mı, kuruyemişin sağlığa etkileri nelerdir, kuruyemiş kaslara iyi gelir mi, kuruyemiş kilo aldırır mı, kuruyemiş diyet yaparken yenilir mi, kuruyemiş bağışıklık sistemini düzenler mi, kuruyemişte en faydalı besin nedir

sağlık sitesi |-| nakliyat |-| youtube izlenme al |-| ideal kilo hesaplama |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber
evden eve nakliyat |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| hdfilmcehennemi |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat