İzmir'in Çeşme İlçesi'ndeki Karaada yakınlarında gerçekleşen olayda, ihbar üzerine batan teknede başlatılan kurtarma çalışmalarında 7 mülteci ölürken 19 mülteci kurtarıldı. Kayıp olduğu öğrenilen 1 mülteci ise aranıyor. Olay üzerine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklamada; "Saat 10.47'de İzmir'in Çeşme İlçesi Karaada üzerinde bir grup mülteci olduğu ve bölgedeki balıkçı teknesi tarafından bir mültecinin denizden alındığını, denizde başka mültecilerinde olabileceği yönünde ihbar aldıklarını belirtti."

Yerlikaya, İhbar üzerine bölgeye sahil güvenlik helikopteri, sahil güvenlik dalış timi ve 4 sahil güvenlik botu sevk edildiğini aktardı.

TEKNE, KAYALIKLARA ÇARPIP BATTI

Kurtarılan kaçak mülteciler, ilk ifadelerinde, Yunanistan unsurları tarafından Türkiye kara sularına yakın bir mevkide sürüklendiklerini ardından terk edildiklerini ve içinde bulundukları can salının kayalıklara çarpıp batmasıyla yüzerek Karaada üzerine çıktıklarını söyledi. Kaçak mülteciler, can salında toplam 27 kaçak mülteci olduğunu da söyledi.

Türklere düşmanlar, Erdoğan ve Mesut Özil'i göstermediler Türklere düşmanlar, Erdoğan ve Mesut Özil'i göstermediler

BİR MÜLTECİ ARANIYOR

Kaçak mültecilerin ifadelerinden kayıp olduğu anlaşılan bir kişinin daha bulunması için bölgede arama kurtarma çalışmalarını sürdürüldüğü bildirildi.

Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Sahil Güvenlik unsurları tarafından yapılan arama kurtarma çalışmaları neticesinde ada üzerinden 18 ve bölgedeki balıkçı teknesinden 1 düzensiz göçmen olmak üzere toplam 19 düzensiz göçmen sağlık durumları iyi olarak kurtarılmış, maalesef 7 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır."

Editör: TUNAHAN ERTAN