Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde saat 15.20 civarında TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin Havacılık Bulvarı’ndaki yerleşkesinin girişinde bir terör saldırısı gerçekleşti. Patlamanın ardından bölgede silah sesleri duyuldu ve güvenlik güçleri ile saldırganlar arasında çatışma çıktı. Özel Harekat Timleri hızla olay yerine sevk edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyla ilgili Ankara’da yaptığı açıklamada, biri kadın biri erkek olmak üzere iki teröristin etkisiz hale getirildiğini, kimlik tespit çalışmalarının devam ettiğini ve saldırıyı gerçekleştiren terör örgütüne dair bilginin kısa sürede paylaşılacağını ifade etti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hain saldırıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir adli soruşturma başlatıldığını ve bu soruşturma kapsamında 1 Başsavcıvekili ile 8 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini duyurdu. Tunç, şehit olan güvenlik görevlilerine Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da saldırıyla ilgili açıklama yaparak, “Bu menfur terör saldırısında 4 kahraman şehidimizi kaybettik, 14 vatandaşımız yaralandı. Bu alçakça saldırıyı lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Eskişehir Çevreyolu'nda Feci Kaza: 4 Yaralı Eskişehir Çevreyolu'nda Feci Kaza: 4 Yaralı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, saldırıda yaralanan 14 kişiden 3'ünün durumunun ağır olduğunu belirtti. Yaralılar hastaneye sevk edilirken, durumu kritik olanların tedavileri yoğun bakımda sürüyor. Güvenlik önlemleri sıkılaştırılırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Editör: Sıla Kızılay