meritking meritking giriş kingroyal madridbet madridbet giriş

İnternetten para kazanmak 10 adımda ek gelir elde edin

1-Hemen altta listelediğim 10 internet üzerinden para kazanma yöntemi de gerçekten para kazanabileceğiniz en sağlıklı ve en garanti yöntemlerden oluşacak.

Yayınlama: 13.06.2020
Düzenleme: 26.11.2020 18:16
15
A+
A-

İnternetten para kazanmak. İnternetten nasıl para kazanılır? İnternetten para kazanmanın yolları neler? İnternetten nasıl ek gelir elde edilir? 10 adımda hesabınıza ek gelir koyun…

İnternetten para kazanmak Bu yazımız https://nedenhaber.com adresinden alıntıdır.

İnternetten para kazanmak başlıklı konudur.. Biliyorum, internetten para kazanma ile ilgili bugüne kadar bir çok reklam, yazı ve söylenti duydunuz, izlediniz ya da okudunuz.

Ve eminim siz de fark etmişsinizdir ki, internetten para kazanma yöntemleri üzerine yazılan, konuşulan nerede ise tüm yazı ve videolar size gerçek anlamda uzun vadeli ve sağlıklı olarak internetten nasıl para kazanılırı değil de

Daha çok saçma, hiç bir sürdürülebilirliği olmayan, kendinizi geliştirme adına size bir tecrübe ve bilgi birikimi katmayan

Üstüne üstlük de para kazandırma vaadi altında çok cuzi miktarlarla sizi avutmaya ve tatmin etmeye çalışan saçma sapan mobil uygulmalardan (adım atarak para kazan vs…)  gerçek anlamda para kazandırmayan verimsiz yöntemlerden ibaret.

1-Hemen altta listelediğim 10 internet üzerinden para kazanma yöntemi de gerçekten para kazanabileceğiniz en sağlıklı ve en garanti yöntemlerden oluşacak.
2-Ve bu yazı bugüne kadar okuduğunuz en karlı yazı olacak !

1- Blog Yazarak:

İnternetten para kazanma adına benim uyguladığım yöntem bu. Hatta öyle ki blogumdan elde ettiğim gelir sayesinde beyaz yakalı olarak çalıştığım full zamanlı işimi 2016 yılında bıraktım ve o zamandan beri sadece bu işi yapıyorum.

Hayatımı blogumdan kazanıyorum yani.

Blog yazarak para kazanmanın bir çok yolu ve yöntemi mevcut. Bu yötenlerin neler olduğunu blog yazarak para kazanma başlıklı yazımda anlattım. Ayrıca yazımın içinde ayda blogundan 10 bin lira kazanan insanların kazançlarının ekran görüntüleri de mevcut.

Evet!

Blog yazarak internetten ayda 10.000 lira kazanan da var, 50.000 lira da. Hem de Türkiye’de. Nerden mi biliyorum ? Blogum vasıtası ile tüm bu insanlar ile tanışma ve arkadaşlık kurma fırsatım oldu çünkü.

Yazdığınız konu ne ile alakalı olursa olsun kaliteli iş yaptığınız sürece blog yazarak internetten para kazanmak kesinlikle garanti diyebilirim. Mesela şurada sadece gezi bloglarının nasıl ve ne kadar para kazandıklarından bahsedilmiş.

Yani bunun daha üzerine yazılabilecek yüzlerce farklı konusu ve kategorisi var. Eğer siz de internetten para kazanma adına blog açmak isterseniz, blog nasıl açılır başlıklı yazımı takip ederek ilk adımı atabilirsiniz. Ben her detayı anlattım zaten.

Bu arada gözünüz de korkmasın. Çünkü blog açmak öyle düşündüğünüz gibi hiç bir teknik bir bilgi ya da kodlama bilgisi gerektirmez. Aynı bir word, excel programı kullanır gibi blogunuzu yönetebiliyorsunuz. Günümüz teknolojisinde artık bir blog açmak düşündüğünüzden çok daha kolay.

Ayrıca blog açarak internetten nasıl para kazanılacağını daha önce sıfırdan başlayıp, bir blog kurup, bunu google’da üst sıralara çıkartıp, google’dan gelen ziyaretçi üzerinden de nasıl reklam geliri elde ettiğimi uygulamalı olarak anlattığım blog açıp, tek bir makale yazarak aylık 100 lira kazanmak başlıklı yazımdan da görebilirsiniz.

Hem de 0’dan ben ne yaptıysam, adım adım hiç bir noktayı atlamadan anlatım ki sizler de benim anlattığım yöntemi uygulayarak tek bir yazı ile  pasif olarak ( yani sadece 2 hafta harcayıp, yazıp bırakarak ) aylık 100 lira ve üzeri, 5 yıllık ise 5 bin ila 7500 lira ve üzeri rakamlar kazabilin.

Eğer yazacak konu bulamadım, aklımda bir fikir yok diyorsanız da blog fikirleri başlıklı yazıma bakabilirsiniz. Feyz almanız açısından da aşağıda verdiğim yazılarımda listelediğim blogları inceleyebilirsiniz.

2- Youtube:

Son yılların en revaçta internetten para kazanma yöntemleri arasında yer alan Yotube, yine gerçek anlamda ciddi gelirler elde edebileceğiniz bir mecra.

Ruhi Çenet Videoları isimli youtube kanalı bir videosunda youtube üzerinden bugüne kadar (2013 yılıdan 2018 yılında kadar) toplamda 500 bin liranın üzerinde bir geliri sadece adsense reklamları üzerinden elde ettiğini açıklamıştı.

Tabi bu rakam buzdağının sadece görünen yüzü. Normalde youtube adsense reklam gelirleri asıl gelirin %20’sine bile tekabül etmez. Asıl para kazandıran nokta ise, markalar ile yapılan işbirliği ile videolarda bu markaların viral reklamlarının yapılmasındadır.

Mesela ne gibi viral çalışmalar ? Örnek verebilir misin ?

Yine aynı youtube kanalı üzerinden size örnek vermek amaçlı benim bulduğum viral reklam çalışmaları şu şekilde;

1- Mesela, Hong Kong’da 48 saat başlıklı şu videonun 4.11 dakikasından başlayarak, “tepede malesef kameramın sarjı bitti. Neyse ki LG G5’in değiştirilebilir sarj bataryası yanımdaydı” denilerek ve görsel bir şekilde sarj bataryası değişimi de gösterilerek büyük olasılıkla LG G5’in viral reklamı yapılmış.

2- Diğer bir muhtemel reklam çalışması ise şu videoda. Videonun başlangıcından 7. saniyeye kadar, bölük filminin reklamı yapılmış. Aynı videonun 3.54. dakikasından başlayarak ise, filmin vizyon tarihi, konusu gibi detayları anlatan, film ile ilgili bir reklam daha işlenmiş.

3- Şu zihin yaşınızı 2’ye katlayacak 3 fikir başlıklı videonun 3.39 dakikasında ise muhtemelen bundle reklamı yapılmış.

4- Şu videoda ise, vidonun sonunda, 4.35 dakikadan itibaren kanalın sahibinin de juri olarak yer aldığı max youtube star’ın muhtemel reklamı yapılmış.

5- Yine şu soru cevap temalı videoda ise, kanal sahibi takipçilerinin sıkça sorduğu soruları  yanıtlarken yaptığı ürün yerleştirmeleri ile muhtemelen McDonald’s reklamını yapmış.

Bunlar benim sadece kısa bir araştırmada bulduğum muhtemel reklam örnekleri. Siz de bu ve bunun gibi ünlü youtube kanllarında benim verdiğim örneklere benzer binlerce reklam örneği bulabilirsiniz.

3- Web Sitesi Yaparak: 

Şirketler, işletmeler veya şahıslar için web sitesi kurarak internetten para kazanmak mümkün. Web sitesi yapmak için yazılımcı olmanız da gerekmiyor. Hatta bu işler artık o kadar gelişti ki artık her şeyi tıklamalar ile yapabiliyorsunuz. Herhangi bir teknik bilgi ya da kodlama bilgisi de gerekmiyor yani. (İnternetten para kazanmak)

Mesela, internet sitesi nasıl kurulur yazımı bir inceleyin. Bu yazımda aklınıza gelebilecek her türlü site yapısının ( e-ticaret, şirket, blog, haber, forum, ilan, emlak, kuaför, fotoğrafçılık vs. gibi ) nasıl kurulacağını anlattım. Hepsi aynı temeller üzerine oturuyor zaten.

Yani, üstte bahsettiğim yazımı takip ederek bir web sitesinin nasıl kurulduğunu öğrenebilir ve başta arkadaşlarınıza, çevrenize, tanıdıklarınıza site kurulumu yaparak sonrasın da ise işinizi daha da geliştirerek ve pazarlayarak bir çok kişi veya firmaya web sitesi kurarak internetten para kazanabilirsiniz.

İnternet üzerinden para kazanma konusunda bu yöntemi uygulayan yüzlerce kişiyi ( blogum vasıtası ile ) tanıyorum ve çok ciddi paralar kazandıklarını biliyorum.

4- Instagram:

Instagram, internetten nasıl para kazanılır sorusuna verilebilecek en geçerli cevapalardan bir tanesi.

Instagram’da influencer, yani takipçi kitlesi üzerinde etkileme ve yönlendirme gücüne sahip hesapların internetten para kazanmaması İM-KAN-SIZ! 

Bakın, ben satış yapmaktan bahsetmiyorum. Bir çok yerde internetten para kazanama yolları arasında instagram’dan satış yaparak tavsiyesi verilir ancak  benim bahsettiğim bambaşka bir yöntem. Tabi ki instagram üzerinden satış yaparak para kazanmak da bir yöntem.

Ancak!

Asıl parayı influencer olarak paylaşım yapan hesaplar kazanıyor. Türkiye’de paylaşım başına 3500 lira kazanan da var, 10 bin lira ve üzeri rakamlar kazanan da.  Instagram’dan nasıl para kazanılır başlıklı yazımda bu influencer hesapların bu paraları nasıl, hangi yöntemle, nereden ve hangi miktarlarda kazandıklarını detaylı bir şekilde anlattım.

5- Dropshipping (İnternetten para kazanmak)

Bu terimi daha önce duydunuz mu bilmiyorum ancak kısaca ve en basit tabiri ile aracılık yapmak diyebiliriz.

Mantık şöyle işliyor; Dünya çapında hizmet veren bir e-ticaret platformunun ürünlerini yine dünya’nın herhangi bir yerinde veya dünya çapında hizmet veren bir başka e-ticaret platformunda satışa sunuyorsunuz. (İnternetten para kazanmak)

Yani siz bir pazarda satılan bir ürünü satın alıyor, başka bir pazarda satıyorsunuz. Tabi bunu yaparken de önce ürünü satıyor, satış olduktan sonra ürünü tedarik edip, sizden alan kişiye gönderiyorsunuz.

Dolayısı ile de bu işi yaparak internetten para kazanma için herhangi bir yatırım yapmanız gerekmiyor. 0 maliyetle bu işe girebiliyor ve bu işi internetten, oturduğunuz yerden yapıyorsunuz. (İnternetten para kazanmak)

Hem de bu iş öyle emeğe dayalı bir iş de değil. Tamamen yaratıcılığa ve zekaya dayalı bir iş diyebilirim. Tek bir fikir ve sadece 1 saatlik bir emek karşılığında aylarca hatta yıllarca internetten binlerce lira kazanmanız mümkün.

#Peki bu iş tam olarak nasıl yapılıyor ?  Bize spesifik örnekler ve rakamlar verebilir misin ?

#Pek tabi verebilirim çünkü zamanında ben de bu işi yaptım ve bu işten çok güzel paralar kazandım.

Size başımdan geçenleri anlatayım. Ben bu işe nasıl girdim ? Ne kadar para kazandım ? Ne işler yaptım ?

2009 yılında vücut geliştirme sporuna ilk başladığımda bir çok arkadaşımın ve spor yapan kişinin protein tozu gibi ek takviyeler, supplementler kullandığını gördüm ki bana da kullanmam yönünde tavsiyede bulundular.

Ben de tabi bu tür ürünlerin nerelerde satıldığını kaça satıldığını vs araştırmaya başladım. O zaman gittigidiyorda hiç unutmuyorum Optimum marka whey yaklaşık 3 kiloluk protein tozu 170 lira gibi bir fiyata satılıyordu.

Tabi o zamanlar bu ürünlerin yurtdışında ne kadara satıldığını da araştırdım. Hatta baya detaylı bir araştırma yaptım ki iherb.com diye bir site ile karşılaştım.

İşte iherb’de gıda takviyesinden tutun da organik lolipop, doğal şampuan, omega 3 – çinko haplarına kadar bir çok bitkisel ve doğal ürünü satan ve dünya çapında hizmet veren bir e-ticaret sitesi.

Neyse, bir baktım ki o zamanlar optimum whey protein tozu bu sitede 35 dolara satılıyor. Kargo dahil de toplamda 55 dolar gibi bir rakama denk geliyordu. ( Ki kargo da DHL hızlı teslimdi. Amerika’dan en geç 1 hafta içerisinde geliyordu )

Tabi o zamanlar dolar 1,45 – 1,50 TL civarındaydı. Türk lirası ile de o zamanlar bu 80 lira gibi bir rakama denk geliyordu. Ben de dururumuyum, 170 TL nerede (aynı ürünün TR fiyatı) 82 lira nerede… hemen geçtim siparişi.

Siparişi geçerken de iherb benden shipping, yani kargonun teslim edileceği adresi girmemi istedi. Ben de girdim tabi ancak bir sonraki adımda benden bir de billing, yani faturanın teslim edileceği adresi girmemi istedi ki tam o anda ben de şimşekler çaktı.

Ne yani dedim, ben kargo teslim adresini adresini ayrı fatura teslim adresini ayrı girebiliyor muyum ? İkisi ayrı adreslere teslim edilebiliyor mu ? Ee o zaman ben bu ürünleri Türkiye’nin her yerine oturduğum yerden internet üzerinden satarım…

Tek yapmam gereken de satmak istediğim ürünlerin resimlerini ve ürün bilgilerini iherb’den alıp, gittigidiyor’a koymak.

Eğer gittigidiyor’a koyduğum ürün satılırsa, kendi kredi kartım ile iherb’den ürünü satın alır, shipping, yani kargo teslim adresine gittigidiyor’da benim koyduğum ürünü satın alan kişinin adresini girerim, billing, yani fatura adresine de kendi adresimi girerim. (İnternetten para kazanmak)

Böylece ürün alıcıya, fatura ise bana gelir. Ürün iherb tarafından benim gittigidiyor’da satışını yaptığım kişiye kargolanır, 7 günde ona ulaşır, ulaşınca da satın almayı yapan kişi gittigidiyor’dan ürün elime ulaştı sorun yok diye onay verir ve gittigidiyor’da parayı bana aktarır…

Yok dedim bu kadar basit olamaz, mutlaka bir şeyi atlıyorsun Burak…

İnternetten para kazanmak bu kadar kolay olamaz. Hayır yani gerçekten bu kadar kolaysa eğer, kafamda düşündüğüm sistemde bir sorun yoksa, kusursuz çalışıyorsa bunu benden önce düşünmüş ve mutlaka yapan birileri vardır dedim kendi kendime.

Sonra fikrimi hiç unutmuyorum ilk babamla paylaştım. İlk söylediği şey; oğlum insanlar salak mı ? Neden kendileri yurtdışından 55 dolara alabiliyorken senin satacağın 160 TL gibi bir rakama satın alsınlar dedi.

Ben de insanlar yurtdışını araştırmıyor ki baba genelde sadece Türkyie fiyatlarına bakıyorla dedim. O da saçmalama senin dediğin gibi kaç tane insan vardır, insanların geneli araştırıyordur, yoksa 2 katını ödemek büyük salaklık dedi. (İnternetten para kazanmak)

Tabi babam her ne kadar hevesimi yerle bir etse de denemenin hiç bir maliyeti olmayışından dolayı bu işe tabi ki bir şans verdim. ( Alt tarafı ürün resimlerini ve bilgielrini alıp, gittigidiyor’da bir ilan açacaktım )

#İşin garip tarafı ise ilanı koyduğumun ertesi günü ilk siparişi almıştım bile. Gittigidiyor’dan 160 TL‘ye sipariş geliyor, ben de gidip iherb’den ürünü 80 lirayasatın alıyor, shipping adresine (kargo adresi) gittigidiyor’dan satın alan kişinin adresini giriyor, billing (fatura) adresine ise kendi adresimi giriyordum. Sipariş 7 gün sonra alıcıya ulaşıyor, o da onayı veriyor ve 160 TL benim hesabıma geçiyordu.

Ürünlerde hiç bir sorun çıkmıyor, sistem tıkır tıkır işiyor ve ben;

Sipariş başına 80 lira gibi bir rakam kazanıyordum.Tüm bu işlemleri internetten yapmak ise toplamda 2 dakikamı falan alıyordu. Sipariş geldikten sonra o sipariş ile ilgili benim üzerime düşen görevleri yerine getirmek sadece 2 dakika.

2 dakikada internet üzerinden  80 lira para kazanmak.

#Hiç unutmam universite öğrenicisi halimle haftada 1500 – 2000 lira gibi miktarlarda para kazanmaya başlamıştım.

Başlarda tek bir sorun vardı ki o da gittigidiyor’dan sipariş gelince iherb’e siparişi kendi kredi kartım ile geçiyordum ve o parayı tekrar geri almam, ( kargonun alıcıya ulaşması ve alıcının onay vermesi ) 7 gün sürüyordu. Bu 7 gün içerisinden de bir çok sipariş oluyordu ve siparişi geçecek param kalmıyordu.

O zaman da yine babamın kapısını çaldım. Baba dedim böyle böyle, senin hevesimi kırdığın, böyle iş mi olur dediğin iş tuttu para yetiştiremiyorum… Ve babamdan bu süreci döndürmek için borç para istedim ki sağolsun o da satışları vs görünce yardımcı olmuştu 🙂

O kadar güzel paralar kazanmama rağmen ben bu işe başladıktan 1 ya da 2 ay sonra devlet, bu tür protein tozu gibi supplement ürünlerinin bireysel alımlarda gümrükten geçişini yasakladı ki o yasaklama ile de benim işler de bir anda yerle bir oldu.

Tabi bu işten bir kere para kazanınca, paranın tadını alınca bırakır mıyım ? Gümrük meselesi bana engel olur mu ? Olmaz.

Sattığım ürüne gümrük yasağı gelince ben de ürünleri değiştirdim. Ebay’den, amazon’dan ürünleri aynı yöntem ile gittigidiyor’da satmaya başladım. Bunun içinde saatte vardı, Çin’den dünya çapında hizmet veren sitelerden postiş (takma saç) alıp gittigidiyor’da satmıştığımda vardı.

Hatta bir süre sonra neden sadece Türkiye’ile sınırlı kalıyorum ki diye düşündüm

Bir de madem Türkiye gümrükten supplement tarzı ürünlerin geçmesini yasakladı ben de bu yasakların olmadığı başka ülkelerde bu ürünleri satmaya devam ederim düşüncesi ile iherb’den aldığım ürünleri yine ebay üzerinden tüm dünyaya sattım.

O zamanlar hem derslerin yoğunluğundan, hem rakiplerimin çoğalmasından, hem yaptığım bu işin çok uzun soluklu bir iş olmayacağını ön görmem ve hem de ilgi alanımın daha çok internet sitesi kurmakblog açmak gibi konulara kayması ile ( ki bu işlerin çok daha uzun soluklu ve daha fazla kazandıracağını düşünüyordum ) bu ticaret işlerin bir noktada da bırakıp, kendi bloguma ve internet sitesi kurma projelerime yoğunlaştım.

İşin özeti, dropshippig ile internetten para kazanma adına ciddi karşılıklar alabilirsiniz. Tabii şimdi internetten nasıl para kazanılır sorunuza cevaben dropshipping yöntemi benim üstte anlattığım tecrübem ile mantıklı gelebilir ve bu konuyu daha detaylı araştırmaya başlayabilirsiniz.

Şunu belirtmek isterim ki bu konuda ( dropshipping ile ilgili ) internette araştırma yaparken dropshipping’in nasıl yapılacağı ile ilgili bir çok eğitim videoları vs. veren (satan) insan ile karşılaşacaksınız.

Bana göre tüm bu eğitim videoları, programlar vs para tuzağıdır. Dolayısı ile uzak durmanızı öneririm. Eğer bu işten, yani dropshipping ile internetten para kazanmak istiyorsanız hangi ürünü hangi platformdan alıp, hangi platfromda satacağınızı kendiniz bulmalısınız.

İşte burada da zekanız devreye girecek. Ne kadar sivri zekalıysanız, ne kadar yaratıcıysanız ve sizin odaklandığınız alanda ne kadar az rakibiniz varsa başarılı olma olasılığınızda o kadar yüksek olacaktır.

#Ne tür ürünleri bu çerçevede değerlendireceğiniz size kalmış ancak İşin nasıl yapılacağını düşünme mantığınız şu şekilde olmalı;

1- Türkiye’de hem Türkiye’ye hem de dünyaya hizmet veren bir e-ticaret sitesinin ürünlerini, tüm dünyada hizmet veren bir e-ticaret platfromunda (ebay gibi) veya başka bir ülkenin sadece o ülkenin yerel piyasasında hizmet veren bir e-ticaret sitesinde satmak.

  Memur maaşı belli oldu (2024 öğretmen, polis, doktor ve hemşire güncel maaş)

2- Tüm dünyada hizmet veren e-ticaret platformlarının ürünlerini sadece Türkiye’de hizmet veren e-ticaret platfromlarında satmak.

3- Tüm dünyada hizmet veren bir e-tcaret platfromunun ürünlerini yine tüm dünyada hizmet veren başka bir e-ticaret platformunda satmak.

4- Tüm dünyada hizmet veren bir e-ticaret platfromunun ürünlerini bir ülkenin sadece o ülkenin yerel piyasasında hizmet veren bir e-ticaret platformunda satmak.

6- E-Kitap Yazarak: (İnternetten para kazanmak)

Durun! Bu yöntemi hemen pas geçmeyin. Kitap yazmak öyle kolay mı? Bu yöntemi laf olsun, yazısı dolu dolu görünsün diye internetten para kazanma yolları arasına sıkıştırmış işte…

Ben ne üzerine e-kitap yazacağım ki ? Yazsam bile nerede satacağım ? Hadi satacak yer de bulduk, nasıl pazarlayacağım….

Diye düşünmeyin!

#Yazdıklarımı mutlaka okuyun çünkü size gerçekten bu yöntem ile internetten nasıl para kazanılır ciddi ciddi anlatacağım.

Çünkü bu işte sizi başarıya %100 ulaştıracak ve bu işten ciddi paralar kazamanızı sağlayacak yol haritalarından bir tanesini biliyorum.

Mesela Rotasız seyyah yol hikayeleri kitabını daha önce duydunuz mu bilmiyorum ancak bu kitap geçtiğimiz sene Türkiye’de en çok satanlar listesine girdi. Yüzbinlerce, belki de milyonlarca sattı.

Peki bu denli satan bir kitap nasıl ortaya çıktı ? (İnternetten para kazanmak)

Bu kitabı yazan kişi, yani Mehmet Genç bu kitabı yazmadan çok çok önce, 2010 yılında işini bırakarak seyahat etmeye başlıyor. 4 yıl sonra seyahat notlarını paylaşmak amaçlı rotasız seyyah isimli bir blog açıyor.

Blogunda yaptığı seyahatlerden edindiği tüm tecrübleleri en ince ayrıntısına kadar anlatıyor ve bu detaylı ve kaliteli yazıları ile google üzerinden bloguna trafik (ziyaretçi) almaya başlıyor.

Aynı zamanda sosyal medya hesaplarını da o zamanlar aktif ediyor. Her geçen gün yazdığı yazı sayısı artıyor, yazdığı yazılar da google’da üst sıralarda çıkmaya başlıyor.

Her geçen gün daha çok kişi yazılarını okuyor ve google üzerinden blog yazılarını okumak için gelen bir çok kişi de blogunda takip et sloganıyla sunulan sosyal medya butonları aracılığı ile kendisini sosyal medyadan da takip etmeye başlıyor.

 Blogunun okuyucu kitlesi binleri, on binleri, yüz binleri sonrasında ise milyonları buluyor. Tabi ki blogu ile elde ettiği başarı doğru orantılı bir şekilde blogu sayesinde sosyal medya takipçi sayısına da yansıyor ve facebook üzerinden takip eden sayısı 700 biniinstagram üzerinden takip eden sayısı 300 biniyoutube üzerinden takip eden sayısı da 100 bini buluyor.

Böylesine bir başarıdan sonra bir e-kitap veya kitap yazdığınızda da elinizde hazli hazırda bunun pazarlamasını yapacağınız, kesin satışa dönüştüreceğiniz bir kitle olmuş oluyor zaten.

Oluşturduğunuz böyle hazır bir kitleye satış yapmak da haliyle çok kolay oluyor ve bu kitleye yaptığınız ilk satışlarla da pazarlama adına bir ivme kazanıyorsunuz ki bir de yazdığınız kitap gerçekten kaliteli ve ilgi çekiciyse, satış yaptığınız ilk kitle sizi başkalarına da tavsiye ederek pazarlama ivmesini çok daha yükseltiyor.

Mesela bir başka örnekle, kendimden bir örnekle devam edeyim;

Benim bugüne kadar bu yöntem ile internetten para kazanmışlığım yok.   Ancak ben şuana kadar üstte bahsettiğim 2 basamağı da başarılı bir şekilde çıkmış bir blog yazarıyım. Dolayısı ile de bu noktadan sonra e-kitap yazarak internetten para kazanma işi benim için bir hayal değil, %100 başarı garantili, çok kolay bir şekilde gerçekleştirilecek bir iş fikri.

Keza böyle bir planım da kesinlikle var. Bir gün ben de projelerimden zaman bulursam bir e-kitap yazacağım.

Ve binlerce adet satacağından da adım gibi eminim.

Nasıl emin olduğumu, nasıl satacağımı da size anlatayım.

Benim şuanda okuduğunuz bu blogum, yani wpmavi.com genel hatları ile SEO ( google’da üst sıralara çıkma ), wordpress (site yönetim yazılımı) ve site kurma yazılarından oluşan bir blog.

Ben 2014 yılından beri bu blogda aktif olarak içerik üretiyorum ve blogumu günde binlerce kişi google’da yaptıkları aratmalar sonucu karşılarına google sonuçlarında benim içeriklerimin çıkmasıyla ziyaret ediyor.

Yazdığım içeriklerle bugüne kadar binlerce kişinin blog açmasına ve yüzlerce kişinin de sırf benim yazdığım yazılar sayesinde bu işte başarılı olmasına, bu işten ciddi paralar kazanmasına vesile oldum.

Hatta öyle ki blog yazarak ciddi anlamda internetten para kazanan ve normalde yaptıkları işten istifa edipfull zamanlı olarak bu işi yapan (aynen benim de yaptığım gibi) bir çok takipçim de var. ( Hem sosyal medya üzerinde, hem de mail aboneliklerimde )

Böyle bir durumda da ben, bu başarıyı nasıl elde ettiğim ile iligli veya google’da üst sıralara çıkmak ile ilgili veya yazdıklarımı uygulayarak başarılı olan ve bu işten ciddi para kazanan insanlarla ilgili veya bu 3 konunun da birlikte harmanlandığı detaylı bir e-kitap yazsam,

Ve bunun satışını kendi blogum üzerinden yapsam, eminim ki binlerce kişi yazdığım bu e-kitabı satın alacak ve bu da bana bu işten ciddi bir maddi gelir sağalamama imkanı sunacaktır.

Bu iki örneğin de bize gösterdiği ve benim de demek istediğim şu;

E-kitap veya kitap yazarak internetten para kazanma yolu kesinlikle işe yarayan, bazılarına ciddi anlamda gelir sağlayan bir iş fikri ancak bu iş fikri kesinlikle adım atılacak ilk basamak değil.

Neden ilk basamak olmadığını, olmaması gerektiğini olursa gayette başarısız olacağınızı ve tüm emeklerinizin nasıl boşa çıkacağını hızlı adam şuradaki yazısnda çok güzel özetlemiş aslında.

Eğer e-kitap yazarak internetten para kazanmak istiyorsanız, bu işte başarı olmak için, bu işten önce gelen basamakları başarılı bir şekilde çıkmanız gerekli.

İlk basamaklarda düşmeden e-kitap basamağına kadar gelebilirseniz, ancak o zaman bu işi kıvırabilir ve e-kitap yazarak internetten ciddi anlamda gelir elde edebilirsiniz.

Peki nedir bu işin basamakları ?

1-Ne üzerine e-kitap yazacağınıza karar vermelisiniz. Bu herhangi bir konuda olabilir. Anne – çocuk / Baba – çocuk ilişkisi, diyet – kilo verme, denizcilik, seyahat, fitness, İş hayatı vs gibi aklınıza gelebilecek her türlü konuda olabilir.

Benim bir uzmanlık alanım veya spesifik herhangi bir konuda insanlara aktaracak kadar bilgi birikimim yok ki diye de düşünmeyin.

İşin güzel tarafı da bu zaten. Ben blog yazmaya başladığımda benim de google’da üst sıralara çıkma ile ilgili çok az bir bilgim vardı. Ancak zamanla araştırmalar yaptım ve yaptığım araştırmalar ile edindiğim bilgileri blog yazılarımda derleyip, okuyucuma sundum.

Ben blog yazmak için önce gerçekten ilgi duyduğum, öğrenmek istediğim konuları belirledim. Daha sonra o konularda internette, özellikle yabancı kaynaklarda derinlemesine araştırmalar yaptım, bilgiler edindim ve öğrendiğim bu bilgileri gelip blogumda yazdım.

Yani hem kendim öğrendim hem de insanlara öğrettim. Siz de aynen bunu yapabilirsiniz. O yüzden seçeceğiniz konu uzmanlık alanınız olmak zorunda değil. O konuda herhangi bir bilgi birikimine de ihtiyacınız yok. Sadece uzmanı olmak istediğiniz, gerçekten ilginizin olduğu, öğrenmek istediğiniz bir konu üzerine blog yazabilirsiniz.

2-Konuyu seçtikten sonra ise yazacağınız e-kitap ile yakından alakalı bir blog açmalısınız. Blog açma ile iligli tüm gerekli bilgileri derlediğim blog nasıl açılır adlı bir yazı serim var. Bu konuda linkini verdiğim rehberden faydalanabilirsiniz.

Açtığınız blogda kendi düşünceleriniz, fikirleriniz veya hikayelerinizden ziyade bilgi palaşımı yapmalısınız.

Yani;

İnsanların google’da arattığı şeylere cevap olacak içerikler üretmelisiniz ki insanlar google’da yazdığınız içerik ile yakından alakalı bir aratma yaptığında ve karşınıza sizin blogunuz çıktığında sizin blog içeriğinize tıklasın ve yazınızı okusun. Böylece siz de ilk kitlenizi blog ziyaretçisi olarak oluşturmaya başlamış olursunuz.

3-Blogunuzda gerçekten kaliteli içerikler üretmeli ve yazdığınız içerikler ile google’da üst sıralara çıkmalsınız. Bu konular ile ilgili de yine blogumda bir çok rehber yazı mevcut.

4-Google’dan aldığınız bu organik ziyaretçi trafiğini de blogunuza yerleştirdiğiniz abonelik formları, sosyal medya takip butonları ile de takipçiye dönüştürmelisiniz.

Yani blogunzda yayınladığnız yazıların altına, üstüne, yanına vs. sosyal medya hesaplarınızın takip et butonlarını yerleştireceksiniz. Bu sayede yazılarınızı beğenen ve sık sık blogunzu ziyaret eden insanlar bu butonlar sayesinde sizi sosyal medyada da takip etmeye başlayacaklardır.

5-Hedeflediğiniz kitleye ulaştıktan sonra da daha önce blogunuzda yer vermediğiniz çok özel bilgilerden oluşan, gerçekten kaliteli bir e-kitap oluşturmalı ve bu e-kitabı blogunuz üzerinden satışa çıkartıp, hali hazırda oluşturduğunuz kitleye pazarlayarak satmalsınız.

İşte bu basamakları başarılı bir şekilde tırmandıktan sonra e-kitap veya kitap yazmalısını ki elinizde bu e-kitabı pazarlayacak bir kitleniz olmuş olsun ve e-kitap yazarak internetten para kazanma düşünceniz hayal olarak kalmayıp, başarılı satış rakamlarına dönüşsün.

Hepsi gerçekten bu…

7- Anket Doldurarak:

Gelelim hiç önermek istemediğim, ancak bu internetten nasıl para kazanılır yazısının doğası gereği kendimi bahsetmek zorunda hissetiğim anket doldurarak internetten para kazanma yöntemine.

Bu yöntem adından da anlaşılacağı gibi anket sitelerine üye olarak ve bu sitelerin size online olarak gönderdiği anketleri doldurarak karşılığında para kazanabileceğiniz, oldukça basit ve herkesin yapabileceği online iş.

Peki;

Bu internetten para kazanma yolu ile gerçekten para kazanmak mümkün mü? Mümkünse para kazandırma potansiyeli nedir ? Rakam verebilir misin ?

Evet mümkün. Hatta aylık 2000 dolar kazanmanız bile mümkün. “Abart abart… Blog senin ya 2000 yaz 5000 yaz.. Yazabildğin kadar yaz ki, rakam ne kadar yüksek olursa, insanların iştahını kabartma potansiyeli de o kadar yüksek olsun tabi…”

Diye düşünmeyin. Niyetim gerçekten o değil.

En başta da söylediğim gibi bu para kazanma yöntemi gerçekten hiç önermek istemediğim, ancak yazdığım yöntemler içinde de yazı doygunluğu açısından yer alması gerektiğini düşündüğüm, bu sebeple de yazmak zorunda hissetiğim bir yöntem.

Ben bu yöntemin ciddi bir zaman kaybı olduğunu düşünüyorum;

Neden?

1- Yaptığınız işin size hiç bir katkısı olmaması: Anket doldurarak ne bir bilgi birikimi elde ediyorsunuz ne de bir tecrübe.

Sürekli aynı işi yapıyor, yaptığınız işten hiç bir şey öğrenmiyor, yaratıcılığınızı, fikirlerinizi köreltiyor hatta zamanınızın çok büyük bir bölümünü bu işe ayırdığınız için başka işlere zaman ayırmayıp, yapabileceğiniz daha güzel, verimli, size ve geleceğinize katkı sağlayacak başka potansiyel işlerin de önünü kapatıyorsunuz.

2- Para kazanmak için, işin devamlılığını sağlamak için sürekli uğraşmanız, bu işe süreki vakit ayırmak zorundasınız. Bir ay 1000 dolar kazandığınız zaman öbür ay da 1000 dolar kazanmak için yine ay boyunca baya uzun saatler anket doldurarak zaman ve emek harcamanız gerekiyor.

3- Bu işlerin ne kadar geleceği olabilir ki ? Yani bugün var olan anket siteleri 5 yıl sonra da var olacak mı ya da 10 yıl sonra ? Bu işi ne kadar devam ettirebilirsiniz ? Bu işler bir gün biterse ve sizin alternatif işlere yönelmeniz gerekirse o zaman ne yapacaksınız ?

Ee siz zaten 5 yılınızı sadece anket doldurarak, yaptığınız işin doğası gereği size hiç bir katkı sağlamadığı için hiç bir şey öğrenmeden, kendinizi geliştirmeden, fikirlerinizi körelterek geçirdiniz.  Sonrasında ne yapacaksınız ? Başladığınız noktaya, sıfır notkasına sıfır bilgi birikimiyle tekrar geri dönecek ve tekrar sıfırdan başlamak zorunda kalacaksınız.

Ben sizin yerinizde olsam değerli vaktimi blog açma gibi bu internetten para kazanma başlıklı yazımda bahsettiğim diğer yöntemlere yatırım yaparak kullanırdım. ( ki öyle de yapıyorum )

Ama… “Yok kardeşim, sen ne anlarsın. Ben zaten ek gelir olarak yapacağım bu işi 3 – 5 bir şey kazansam da bana yeter. Sen bilgini ver geç” derseniz

Anket doldurarak para kazanma başlıklı yazımda bu yolla internetten nasıl para kazanılır detaylıca anlattım. Yazıma bakabilirsiniz.

8- Google Reklamlarından: (İnternetten para kazanmak)

 Bu yöntem şu an açık ara internetten online para kazanma yolları arasında en çok bilinen, uygulanan ve en garanti yöntemlerin direkt başında geliyor.

Bu internetten para kazanma yöntemini ziyaret ettiğiniz sitelerin %90’ı uyguluyor. Ekşi’den tutun da haber sitelerinde, forumlarda, bloglarda vs. kısacası neredeyse her kategoride her site bu yöntemi uyguluyor.

Hatta öyle ki bu google adsense ile internetten para kazanma olayı bahsettiğim tüm bu web sitelerinin çoğunun ana gelir kaynağını oluşturuyor.

Evet… üstteki cümlelerimden de çıkarımını yaptığınız gibi google adsense ile para kazanmak için öncelikle en azından bir blog sitenizin olması gerekiyor.

Blog açmak öyle zor, teknik bilgi veya kodlama bilgisi isteyen bir işlem değil. Blog nasıl açılır rehberimi takip ederek kendinize gayet sizinblogunuz.com şeklinde bir alan adı alıp, profesyonel bir şekilde blogunuzu kurabilirsiniz.

Tamam. Hadi blog açmasına açarız da google adsense nedir ? Nasıl işler ? Mantığı nedir ? Bu bir google’dan para kazanma yöntemi midir? Gibi sorularınız varsa ben bunun mantığını, google reklamlarının nasıl işediğini google’dan para kazanma başlıklı yazımda çok detaylı bir şekilde anlattım. Yazıma bakabilirsiniz.

Ancak kısaca özetlemem gerekirse de; Google’ın reklam servisi için iki ayrı ayağı var. Google adwords ve Google adsense. Google adwords reklam verenler için, Google adsense ise reklam yayınlayanlar için.

Misal;

#Kitap satışlarını arttırmak için google’a reklam vermek isteyen bir e-ticaret sitesi diyelim ki “kitaplarda %50” indirim diye bir reklam banner’ı (resim, afiş) hazırlıyor ve bunu google’a google adwords üzerinden iletiyor ve google’a diyor ki benim bu reklam banner’ımı kitaplar ile ilgili içerikleri bulunan tüm web sitelerinde göster.

Ve eğer bu sitelerin kitap ile alakalı içeriklerinde gösterilen benim bu reklamıma o içeriği okuyan potansiyel site ziyaretçileri tıklarsa ben de sana tıklama başına 0,50 kuruş öderim.

Sonra ise google bu reklamı alıyor ve google adsense platformunda yer alan kitap ile ilgili içerikleri olan tüm iş ortaklarına, google adsense üyelirine ( yani web sitelerine ) bu reklamı veriyor ve bu reklamlar bu sitelerde çıkmaya başlıyor.

Bu sitelerin kitap ile alakalı sayfalarını ziyaret eden kişilerin karşısına da bu e-ticaret sitesinin kitap indirimi reklamı çıkıyor. Eğer bu kişiler bu reklama tıklayıp, bu e-ticaret sitesini ziyaret ederlerse de site sahipleri e-ticaret sitesinin google adwords’e ödediği tıklama başına ücretinin büyük bir bölümünü alıyor. (%70) Geri kalan da google’a aracılık yaptığı için kar payı olarak kalıyor.

Tabi ki google bu işlemi otomatik olarak yapıyor. Yani google, google adsense yayıncılarına en başta yayıncı olduktan sonra reklam kodları veriyor ve web site sahipleri reklamlar sitelerinin neresinde çıksın istiyorsa bu reklam kodlarını oraya ekliyor ve gerisini google hallediyor. Sitenin kitap ile ilgili olan içeriğinde insanların google adwords üzerinden verdiği kitap reklamları çıkarken, mobil oyunlar ile ilgili içeriğinde mobil oyun reklamları çıkıyor.

En basit açıklaması bu şekilde. Daha detaylı, aklınızı kurcalayan sorular varsa, üstte linkini verdiğim google ile internetten para kazanma yazıma bakın.

Neyse, devam edelim…

Tabi üstte en azından bir blog sitenizin olması gerekli dedim ama blog sitesi kavramını da hiç hafife almayın. Bugün Türkiye’de bir çok ünlü haber ve forum sitesinden çok daha fazla ziyaretçi trafiği alan çok büyük blog siteleri de var.

Keza google adsense ile blogundan çok ciddi gelirler elde eden bir çok blogger arkadaşım ve takipçim de var. Öyle hafife alınacak rakamlar da değil. Aylık 5 bin lira kazananı da var, 10 bin lira da, hatta 20 bin lira kazananı bile var…

İnandırıcı gelmiyor mu ? (İnternetten para kazanmak)

Evet… Hatta size direkt ekran görüntüleri ile geldim. Buyrun;

Misal, seyahat sektöründe yer alan bir blogger arkadaşımın blogunun günlük google adsense kazancını sizinle paylaşayım. Hatta gelin bu ekran görüntüsünü birlikte inceleyelim;

Arkadaşımın gönderdiği ekran görüntüsünü yer alan, yani gönderdiği günün bir önceki gün verileri için konuşursak;

Performans sekmesi altında bulunan sayfa görüntülenme sayısı 15.900 olarak görünüyor. Bunun karşılığında da tahmini kazançlar sekmesi altında bulunan “Dün” kısmı ise 144 TL olarak görünüyor. (İnternetten para kazanmak)

Yani google adsense reklamlarının bulunduğu blogun içerikleri/sayfaları toplamda 16.000 gösterime ulaşmış ve karşılığında da 144 TL kazandırmış anlamına geliyor.  Yani bu blog bir önceki gün google adsense reklamlarından 144 TL gelir elde etmiş.

  Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi, dev idirim geliyor!

Burada bahsi geçen görüntülenme sayısını ziyaretçi sayısı ile karıştırmayın. Bir ziyaretçi bir sayfayı 3 kez de görüntülemiş olabilir ya da sitenin başka içeriklerine de göz atmış ve toplamda 3 içeriği de ziyaret etmiş olabilir. Gösterim sayfanın bireysel olarak kaç kişiye gösterildiği değil, toplamda kaç kere gösterildiğini ifade eder.

15.900 sayfa gösteriminde ise toplamda 66.200 google adsense reklam gösterimi olmuş ( bir sayfada / içerikte birden çok google adsense reklamı olabiliyor. ) (İnternetten para kazanmak)

66.200 adsense reklam gösteriminden ise ziyaretçiler tarafından sadece 169 tane tıklama gerçekleşmiş. Bu da 15.900 gösrerimin sadece %1,06’sının tıklamaya dönüştüğünü gösteriyor. Her bir tıklamanın sağladığı kazanç 0,86TL olmuş.  Genel ortalama itibarı ile de, bu gösterime vurulduğunda, blog sayfalarının ortalama 1000 gösterim başına kazancı ise 9,11 TL olmuş.

Kazanç ise son 7 günde ise  989 TL, ayın(mart) 28’i itibarı ile de 3790 TL  olarak görünüyor. Yani bu veriden şu sonuca ulaşabiliyoruz; Bu blog aylık google adsense reklamlarından ortalama 4200 TL gelir elde ediyor. (İnternetten para kazanmak)

Gösterim oranların da genel ortalaması ziyaretçi başında 1,5’tur. Yani bir ziyaretçi bir blogda ortalama 1,5 sayfa/içerik ziyaret eder. Günlük gösterim sayısı 15.900 ise bu blog için günlük ziyaretçi sayısına 10.600, hadi yuvarlayalım 10.000 kişi diyebiliriz.

Yani eğer blogunuz seyahat sektöründeyse ve blogunuzu günde 10.000kişi ziyaret ediyorsa siz google adsense reklamlarından hiç bir şey yapmadan, sadece içerikerlinize bu reklamları ekleyerek, parmadığınız bile kıpırdatmadan pasif olarak aylık 4200 liragelir elde edebilirsiniz.

Misal gelin bir de bir başka blogger arkadaşımın eğitim sektöründe yer alan blogunun google adsense reklam kazançlarına bakalım;

Arkadaşımın gönderdiği ekran görüntüsünü yer alan, yani gönderdiği günün bir önceki gün verileri için konuşursak;

Performans sekmesi altında bulunan sayfa görüntülenme sayısı 93.700 olarak görünüyor. Bunun karşılığında da tahmini kazançlar sekmesi altında bulunan “Dün” kısmı ise 253,60 TL olarak görünüyor.

Yani google adsense reklamlarının bulunduğu blogun içerikleri/sayfaları toplamda 93.700 gösterime ulaşmış ve karşılığında da 253,60 TL kazandırmış anlamına geliyor.  Yani bu blog bir önceki gün google adsense reklamlarından 253,60 TL gelir elde etmiş.

93.700 sayfa gösteriminde ise toplamda 473.000 google adsense reklam gösterimi olmuş ( bir sayfada / içerikte birden çok google adsense reklamı olabiliyor. )

473.000 adsense reklam gösteriminden ise ziyaretçiler tarafından sadece 2004 tane tıklama gerçekleşmiş. Bu da 93.700 gösrerimin sadece %2,17′sının tıklamaya dönüştüğünü gösteriyor. Her bir tıklamanın sağladığı kazanç 0,12 TL olmuş.  Genel ortalama itibarı ile de, bu gösterime vurulduğunda, blog sayfalarının ortalama 1000 gösterim başına kazancı ise 2,71 TL olmuş.

Kazanç ise son 7 günde ise  1330 TL, ayın(mart) 28’i itibarı ile de 5320 TL olarak görünüyor. Yani bu veriden şu sonuca ulaşabiliyoruz; Bu blog aylık google adsense reklamlarından ortalama 6000 TL gelir elde ediyor.

Gösterim oranların da genel ortalaması ziyaretçi başında 1,5‘tur. Yani bir ziyaretçi bir blogda ortalama 1,5 sayfa/içerik ziyaret eder. Günlük gösterim sayısı 93.700 ise bu blog için günlük ziyaretçi sayısına 62.400, hadi yuvarlayalım 60.000 kişi diyebiliriz.

Yani eğer blogunuz eğitim sektöründeyse ve blogunuzu günde 60.000 kişi ziyaret ediyorsa siz google adsense reklamlarından hiç bir şey yapmadan, sadece içeriklerinize bu reklamları ekleyerek, parmadığınız bile kıpırdatmadan pasif olarak aylık 6000 lira gelir elde edebilirsiniz.

Tabi sizin de görebileceği gibi seyahat sektöründe günlük 10.000 ziyaretçi ile ortalama 4000 lira kazanılırken, eğitim sektöründe günlük 60.000 ziyaretçi ile ortalama 6000 lira kazanılıyor.

Pekala ziyaretçi farkı 6 katına çıkmasına rağmen gelir sadece 1,5 katına çıkıyor. Keza tıklama ortalamaları da ciddi şekilde fark ediyor.

#Buradan da şu çıkıyor ki bir blog açıp google adsense ile internetten para kazanma iş fikri için tam olarak kaç ziyaretçiye ne kadar kazanırım sorusunun net bir cevabı yok. Kazanç sektörden sektöre farklılık gösteriyor.

Ancak şunu da belirmeliyim ki bir çok farklı kategoriye / sektöre odaklanmış bir çok blogger takipçim var. Dolayısı ile de ben genel olarak hangi sektörün ne kadar kazandırdığını blogumu takip edip, kendi blogunu kurmuş ve bu işte başarı yakalamış takipçilerimden biliyorum.

#Şunu söyleyebilirim ki eğitim sektörü en az kazandıranlardan bir tanesi. Hatta en azı bile olabilir. Yani buradan da şu sonucu çıkartabiliriz;

Her ne kategoriye veya sektöre odaklanan blogunuz olursa olsun, günlük 20.000ziyaretçi ile blogunuzdan pasif olarak, sadece google reklamlarını blogunuzdaki içeriklere ekleyerek aylık en az 2000 lirakazanmanız garanti diyebilirim.

9- Tema ve Eklenti Kodlayarak: (İnternetten para kazanmak)

Size internetten para kazanma yöntemleri arasında tek bir proje ile hayatınızın geri kalanı boyunca çalışmanıza gerek kalmayacak cinsten bir yoldan bahsedeceğim.

Öyle ki tüm samimiyeimle söylüyorum bu benim de hayallerimde olan bir iş.

Eğer blogum ve diğer internet site projelerim olmasaydı, kendimden eminim ki ben de bu yolla internetten para kazanmaya baş koyardım.

Çünkü açık ara söylüyorum ki internetten para kazanma adına yapabileceğiniz en kazançlı iş bu. Kazançlar dudak uçuklatan cinsten…

Noluyo ya.. Eklenti nedir tema nedir ? Daha ben bunları bilmiyorum ki.

Hemen açıklayayım;

Tema: Dünya’da en çok tercih edilen site kurulum ve yönetim alt yapısı olan wordpress için (bkz: wordpress nedir ) kodlanmış hazır tasarımlardır.

Eklenti: Yine wordpress alt yapısı için eksik olan işlevleri yerine getiren ek paketler. Ek yama olarak düşünebilirsiniz. Mesela sitenize bir rezervasyon sistemi kurmak istediğinizde bu sistemi, bu işlevi yerine getirecek bir wordpress eklentisi yükleyebiliyorsunuz. (İnternetten para kazanmak)

Tabi ben hemen altta tema tam olarak nedir, ne işe yarar daha da açacağım ancak siz gene de daha detaylı bir bilgi almak için tema nedir – eklenti nedir başlıklı yazılarıma da bakabilirsiniz.

Neyse devam edelim;

Diyelim ki birisi bir haber sitesi, blog sitesi, emlak sitesi, e-ticaret sitesi kurmak istiyor (veya herhangi başka kategoride bir site) ancak herhangi bir kodlamaya veya teknik bilgiye sahip değil.

İşte bu tür durumda olan insanlar için hiç bir kodlama veya teknik bilgiye ihtiyaç duymadan en profesyonel şekilde sitelerini kurup yönetsinler diye bir site kurulum yöntemi var. (Keza dünyada en çok tercih edilen yöntem de budur) (İnternetten para kazanmak)

Bu yöntem de şöyle işliyor; insanlar önce bir hosting ve domain satın alıyor (bkz: hosting ve domain nasıl alınır) ardından aldığı bu hosting ve domain üzerine cPanel yönetim sistemi kuruyor

cPanel üzerinden de aldığı hosting ve domain adresi üzerine wordpress alt yapısını kuruyor ve bu noktadan sonra da ne tür bir site yapısı oluşturmak istiyorsa o site yapısı için gerekli olan ve piyasada satışta olan wordpress temasını satın alıp, wordpress alt yapısı sitesine kuruyor.

( Dip Not: Bu arada benim blogumda da bu yöntemle site kurulumu anlatan bir çok yazım var. Onlar için de şu yazılarıma bakabilirsiniz: internet sitesi kurmakblog sitesi kurmakwordpress ile site kurmakhaber sitesi kurmake-ticaret sitesi kurmaksosyal medya sitesi kurmakkişisel web siteis kurmak )

Şöyle düşünün; diyelim ki bi restoranınız, firmanız, inşaat şirketiniz, emlak işletmeniz, diçi polikiliniğini, avukat büronuz vs. (aklınıza gelebilecek her türlü iş alanını düşünün ) var ve bunun için bir site kurmak istiyorsunuz.

Dişçi polikiliniği için dişçi polikiliniği site tasarımına veya emlak işletmeniz için emlak site tasarımına görsel ve işlevsel olarak en uygun şekilde kodlanmış temalar mevcut.

İşte insanlar da bu tür temaları satın alıp, kurdukları wordpress alt yapılı web sitelerine yüklüyorlar ve temaların yönetim panellerinden de tıklamalar ile site tasarımlarını oluşturuyolar.

Tabi bu şekilde de insanlar hayal ettikleri, akıllarında olan site tasarım ve işlevlerini temalar sayesinde kolaylıkla hayata geçirebiliyor.

Zaten bu yöntem ile site kurmaya dair en ufak bir fikri olmayan insanlar bile tam istedikleri gibi profesyonel bir siteye sahip olabildikleri için bu yöntem dünyada en popüler olan yöntem.

Dolayısı ile bu yönteme ciddi bir talep olduğu için de kodlama dillerini bilen insanlar da bu talebi paraya çevirmek, bu sektörden pay almak adına insanların akıllarında olan tasarımsal ve işlevsel site fikirlerine yönelik hazır tasarımlar, yani temalar kodluyorlar.

Bu temaları ve eklentileri de dünyanın en büyük tema ve eklenti pazarı olan themeforest veya codecanyon‘da satışa sunuyorlar.

Mesela;

Themeforest’a şuradan gittiğinizde üstte yer alan wordpress sekmesine tıklayıp, sıralanan temaları da sağ kısımda bulunan sort by (sırala) seçeneğinden best sellers (en çok satanlar) seçerek sıraladığınızda, ilk sırada yer alan Avada wordpress temasının bugüne kadar (2012 yılından beri) 502.200 adet sattığını göreceksinizdir.

Bu temanın satış fiyatı 39 dolar. Tabi tema kodlayıcısı satış başına bu rakamın %70‘ini alırken, themeforest komisyon olarak %30 alıyor. Yani tema kodlayıcısının satış başı kazancı 27,30 dolar502.200 satış adetini 27,30 dolarlık satış fiyatı ile çarptığımızda ise; (İnternetten para kazanmak)

Bu tema kodlayıcısının bugüne kadar 13 milyon 700 bin dolarlık bir gelir elde ettiğini çok net bir şekilde söyleyebiliriz. Türk lirası ile ise 75 milyon liranın üzerinde bir rakam…

Tabi bu işin en top noktası. Biz ise şöyle düşünebiliriz;

Kodladığınız ve themeforest’ta satışa sunduğunuz bir temanın ortalama satış rakamı aşağı yukarı 50 dolardır.

Size ise themeforest komisyonu düşüldüğünde ödenecek tutar tema satış başına 35 dolardır. Bu rakamlar ile kodladığınız temanın 1000 adet satması durumunda kazanacağınız miktar 35.000 dolar gibi bir rakama tekabül ediyor.

Tabi 2000 adet satması durumunda 70.000 dolar4 bin satması halinde ise 140.000 dolar. Ki inanın bana bu rakamlar, 1000 adet, 5000 adet, gayet normal, ortalama satış sayılarının altında olan miktarlar.

Yani bu satış sayılarına ulaşmak hiç de hayal değil. Yeter ki kodladığınız tema, yani tasarım beğenilsin ve insanların hem işlevsel hem de tasarımsal olarak dikkatini çeksin. Yani kaliteli olsun.

İşin güzel yanı ise; Bu marketler dünya çapında marketler. Yani potansiyel müşteriler sadece Türkiye ile sınırlı değil. Dünyanın her yerine satış yapıyorsunuz ve hal böyle olunca da hedef kitleniz oldukça büyük rakamlar oluyor ve geliriniz dolar üzerinden oluyor.

Dünynaın neresinde olursanız olun, bu işi istediğiniz yerden yönetebiliyor ve bu işi bir kere yapıyor, yıllar boyunca pasif olarak yarattığınız dijital ürün satışta oluyor. Yani yıllarca hiç bir şey yapmasanız bile pasif olarak her gün satışta olan temanızdan devamlı olarak gelir elde ediyorsunuz.

Tabi sadece temalar için değil, eklentiler için de aynı şey geçerli. Yine codecanyon‘a gidip, üst kısımdan wordpress seçeneğine tıkladıktan sonra sort by (sırala) kısmını best sellers (en çok satanlar) olarak seçtiğinizde ilk sırada yer alan WP Bakery Page Builder eklentisinin bugüne kadar 378.900 adet, 2. sırada yer alan Slider Revolotion eklentisinin ise bugüne kadar 310.500 adet sattığını göreceksinizdir.

WP Bakery Page Builder eklentisini satış rakamı 49 dolar. Yazarın kazancı ise bu fiyatın %70 Yani eklenti yazarı, kodlayıcısı kodladığı eklentinin her bir satışı için 34,3 dolar gelir elde ediyor. 378.000 satış adeti ise toplamda 12 milyon 965 bin dolarlık bir gelire tekabül ediyor…

Gerçekten muazzam rakamlar… (İnternetten para kazanmak)

Gelecek gerçekten internette.

Şuan codecanyon’da satışta olan eklenti sayısı 6 bin civarı, themeforestta satışta olan tema sayısı ise 12 bin civarında. Aslında dünya çapındaki bir market için bunlar düşük rakamlar.

Yani ben bu rakamların azlığının hala bu işe girecekler için ciddi anlamda bir fırsat yarattığını düşünüyorum. Keza ben bilg. mühendisliğinde okuyan kız kardeşime de php gibi kodlama dillerini bir an önce öğrenip, bu işe girmesi için sürekli baskı yapıyorum.

Bu rakamları ona da gösterdim ki o da zaten potansiyelin farkına vardı ciddi anlamda o da bu işe yönelmeyi düşünüyor.

Ee peki bu işleri ben nasıl yapacağım ki… Okuduğum unv bile bu işlerler alakalı, ne bileyim bilg. mühendisliği ile alaklı bir bölüm değildi..

Merak etmeyin,

Kız kardeşime de okduğu bölümde php, css, js gibi kodlama dillerinin hiç birini öğretmiyorlar zaten. Onun da bu işlere girmesi için bu kodlama dillerini kendisi öğrenmesi gerekiyor.

Yani bi kaybınız yok. Bu işleri yapan insanların da zaten çok büyük bir kısmı bu kodlama dillerini kendi çabaları ile öğrenmiş insanlar.

Size de öyle yapacaksınız. Tabi öncelikle ingilizce bilmeniz gerekiyor. Eğer bilmiyorsanız önce ingilizce öğrenmeli, ondna sonra bu işlere adım atmalısınız.

Sonrasında ise php, css, java script ile ilgili yüzlerce eğitim videosunu hem udemy hem de youtube üzerinden bulabilirsiniz.

Önce bu videoları izleyip, bu kodlama dillerini öğrenmeli, kendiniz geliştirmeli, sürekli pratik yapmalı, sürekli küçük de olsa projeler üretmelisiniz.

Tabi ki bu işte belirli bir seviyeye geldikten sonra da insanların talep ettiği ancak karşılığını tam alamadıkları bir işlevi tamamlayacak bir eklenti ya da tema kodlayıp, bahsettiğim bu marketler üzerinden satarak tüm bu emeklerinizin karsılığını gelire dönüştürerek çok ciddi oranlarda alırsınız.

10- Domain Alım – Satım:
(İnternetten para kazanmak)

Domain, yani alan adı web site isimleridir, yani wpmavi.com gibi google.com gibi. Tabi domain adresi satın almanında bir ücreti vardır. Bu ücret ise yaklaşık olarak yıllık 30 – 35 TL civarındadır.

Bu milyar dolarlık bir piyasadır. Pek çok domain binlerce hatta yüzbinlerce doların üzerinde satılmıştır. Domain alıp – satmak için herhangi bir teknik bilgiye ihtiyacınız yok.

Domain’inlerin fiziki veya dijital bir üründen farkı yoktur. Bir domain’i satın aldığınız zaman dünya çapında adınıza tescillenir ve o ismi siz satmadıkça, sizden başka kimse kullanamaz.

Peki alan adını (domain) nereden alabiliriz ve nasıl satabiliriz ?

Alım için: en ucuz domain firmaları ve domain nasıl alınır başlıklı yazılarıma bakın. Yazılarda yer alan indirim linki ile yıllık 5 liraya dünyanın en büyük domain firmasından .com uzantılı istediğiniz bir alan adını alabilirsiniz.

Satım için: Aldığınız domainleri satmanın bir çok yöntemi ve pazarı mevcut;

# Sedo isimli domain alım satım marketinde aldığınız domainleri satışa sunabilirsiniz.
# Godaddy Auctions (ücretlidir) üzerinden alan adlarınızı açık arttırma usülü satabilirsiniz.  ( Bu oldukça popüler bi yöntemdir )
# Eğer alan adınızı sadece Türkiye pazarında satmak isterseniz de Alanadlari.comNatro Alan Adı Pazarı üzerinden veya wmaracı – r10 gibi webmaster forumları üzerinden de satışa çıkartabilirsiniz.
# Türkiye’nin en iyi hosting firmaları başlıklı yazımda bulunan hosting firmalarından birinden sınırsız alan adı barındırabileceğiniz bir paylaşımlı hosting paketi alabilir. ( yıllık max. 200 TL ödersiniz ) ve aldığınız tüm alan adlarını bu hosting paketinde barındırıp, tüm alan adlarınız için tek sayfadan oluşan bir ilan sayfası oluşturur ( bu alan adı satılıktır şeklinde ) ve yayımlarsınız.
# Ya da hiç bir şey yapmasanız bile alan adı alırken verdiğiniz iletişim bilgilerini ( telefon, mail adresi ) doğru verirseniz, herhangi birisi aldığınız alan adının kime ait olduğunu sorguladığında verdiğiniz iletişim bilgilerine ulaşacak ve eğer alan adınızı satın almak istiyorsa da bu yol ile size ulaşacaktır.

Bu yazımız https://wpmavi.com/blog-ve-para/internetten-para-kazanma.html adresinden alıntıdır.

İnternetten para kazanmak, İnternetten para kazanmanın yolları, İnternetten ek gelir elde etmek

İnternetten para kazanmak, İnternetten para kazanmanın yolları, İnternetten ek gelir elde etmek

sağlık sitesi |-| nakliyat |-| youtube izlenme al |-| ideal kilo hesaplama |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber
evden eve nakliyat |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| hdfilmcehennemi |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat