A Milli Erkek Voleybol Takımı, FIVB Dünya Şampiyonası E Grubu 3. maçında Kanada’yı 3-0 mağlup etti ve tarihinde ilk kez grup aşamasını geçerek son 16 turuna yükseldi.

İlk sette karşılıklı sayıların ardından 7-5’te iki olan fark 9-6’da üçe, 12-8’de dörde, 14-19’da ise beşe kadar çıktı. Adis’in dört sayı kaydettiği o ana kadar, Bedirhan da devredeki bir diğer önemli isim olarak ay-yıldızlıların farkı açmasında önemli rol oynadı.

19-12’de fark yediye kadar çıktıktan sonra Kanada servislerden gelen sayılarla bir seri yakaladı ve geri dönüş için umutlandı. Öncelikle blokta rakibi durduran Kuzey Amerika ekibinde sonrasında Szwarc sahneye çıktı ve üst üste üç servis sayısıyla skoru 19-16’ya kadar getirdi. Ancak ay-yıldızlılar rakibe daha çok yaklaşma şansı vermeyerek Mirza ve Burak’ın da skor katkısı vermeye başlamasının ardından ilk seti 25-23 ile önde tamamladı: 1-0.

Karşılaşmada ikinci set karşılıklı sayılarla başladı, 9-9’a kadar bu durum sürdü. Bu periyodun ardından Adis, Burak ve Bedirhan ile hücumda bulduğu sayılara savunmadaki blok sayılarını da ekleyen Türkiye, 12-9’da üçe çıkardığı farkı, 19-15’te dörde yükseltti. Setin kırılma noktası olan bu bölümde rakip Hoag ve Szwarc’ın sayılarıyla karşı koymaya çalışsa da oyun disiplininden kopmayan ay-yıldızlılar, Kanada’nın yaptığı hataların sürmesinin de avantajıyla bu seti de aynı skorla alarak skoru 2-0 yaptı.

Bu noktada Türkiye turu geçmeyi garantilemişti aslında ama maçı kazanması grubu ikinci sırada tamamlayarak, nispeten daha uygun bir rakiple eşleşmesini beraberinde getirecekti. Bunun bilinciyle üçüncü sete çıkan ay-yıldızlılar, rakibine göz açtırmadı. Adis, Burutay ve Faik gibi isimlerin skor yükünü üstlendikleri bu bölümde Kanada’nın gardı setin ortalarından itibaren iyice düştü ve Filenin Efeleri 25-17 gibi farklı bir skorla bu seti de alarak, maçı 3-0 kazandı.

Editör: TUNAHAN ERTAN