Bursa’da WW 927 HV plakalı FRANSA yabancı uyruklu bir araç, şehirlerarası yolda trafiği tehlikeye soktu.

112'ye bildirildi

Sürücünün bu tehlikeli hareketleri, olası bir kazaya davetiye çıkarırken, durumu gören vatandaşlar tarafından hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar edildi.

Polis durdurmadı, işlem yapmadı

Yapılan ihbarda, aracın Bozüyük yönünde ilerlediği ve hızla yoluna devam ettiği bildirildi. Ancak, 20 dakika geçmesine rağmen araca herhangi bir müdahalede bulunulmadı. Bunun üzerine, ihbarcı tarafından aracın Eskişehir güzergahına yöneldiği tekrar yetkililere iletildi. Eskişehir girişinde bulunan asayiş ve trafik uygulama noktalarına da bilgi verilmesine rağmen, aracın durdurulmadığı ve herhangi bir işlem yapılmadığı öğrenildi.

Vatandaşın can güvenliği nerede?

Yaşanan olayda, vatandaşların can güvenliğinin sağlanması konusunda Emniyetin yetersiz kaldığı ve kamuoyunda güven zedeleyici bir durum olarak değerlendirildiği kayıtlara geçti. Aracın durdurulmamış olması, daha ciddi sonuçların doğmasına neden olabilirdi.

Olayın ardından müracaatçı vatandaş instagram'dan paylaşımda bulundu. Etiketlere #egm #cimer gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenlik ve ihbar içeren hashtshları eklemesi dikkat çekti. 
 

Motosikletle Kaza Yapan 16 Yaşındaki Furkan Hayatını Kaybetti Motosikletle Kaza Yapan 16 Yaşındaki Furkan Hayatını Kaybetti

https://www.instagram.com/reel/C-0w7pFCNMx/?igsh=d3plcGpxcmVpdTli

Kaynak: TUNAHAN ERTAN