Hatay'ın Defne ilçesi, Harbiye Mahallesi'nde, frenleri arızalanan kum yüklü bir hafriyat kamyonu, adeta faciaya yol açtı. Kontrolden çıkan araç, hem seyir halindeki hem de park halindeki 9 araca çarparak büyük bir hasara neden oldu. Kazada 5 kişi yaralanırken, araçlar hurdaya döndü. Olay, ihmallerin nasıl felaket boyutlarına varabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Hatay Valiliği, bölgede sıklıkla yaşanan TIR ve kamyon kazaları sonrası tonajlı araç trafiğine kapalı cadde ve sokakları araçların kullanmaması için sıkı denetim başlattı.

İnegöl-Bozüyük yolunda kaza, otobüs refüje çıktı İnegöl-Bozüyük yolunda kaza, otobüs refüje çıktı

Kazanın yaşandığı sırada iş yerinde bulunan esnaf Tuncay Demirel, olayın dehşetini şu sözlerle dile getirdi:“Geçtiğimiz Pazar günü yaşanan hafriyat kamyonu kazasında mevcut iş yerimizde babamla birlikte ölümden döndük, neredeyse 2 adımlık kıl payı hareketle kurtulduk. Burada bayağı maddi ve manevi zarara uğradık. İş yerimiz yaklaşık 200 bin TL’lik zarar gördü. Zararımızın firma tarafından karşılanmasını istiyoruz. Bizi Allah korudu, büyük bir faciadan dönüldü. Biz burada büyük bir depremi yaşamış bir halk olarak neredeyse ikinci depremi yaşadık. 9 tane araç pert oldu, kazanın sesi çok kötüydü” dedi.

Editör: Sıla Kızılay