Kendinizi doğanın güzelliğine bırakın. Türkiye'nin tabiatında sizi hipnoz edecek birbirinden güzel kamp alanlarını derledik. Türkiye'nin en güzel kamp alanları.
Kamp, çadır veya eğlence aracı gibi bir barınakta evden uzakta bir gecede kalmayı içeren açık hava etkinliğidir. Genellikle katılımcılar, eğlenceyi sağlayan aktivitelerin peşinde daha doğal alanlarda dışarıda vakit geçirmek için gelişmiş alanlardan ayrılırlar.
1. AKDENİZ CAMPİNG (CEMİL’İN YERİ) KÖYCEĞİZ GÖLÜ, SULTANİYE KÖYÜ, MUĞLA
Sultaniye Köyü’nde, Köyceğiz Gölü kenarında yerlilerin işlettiği bizce harika, dingin, salaş bir yer bulduk. Adı Cemil’in Yeri / Akdeniz Camping. Aslında bir restoran, bahçesini de camping olarak kullanıyorlar. Pek bilinmediğinden kalabalık olmuyor. Biz buraya bayıldık, işletmecilerini de çok sevdik, bizce müthiş bir keşif ama salaş yerleri sevemeyenlere göre değil. Sadece derme çatmanın, makyajsızlığın aslında ne kadar büyük bir lüks olduğunu bilen takdir edebilir burayı. Konum için tıklayın. Tel: 0535 397 86 77
Türkiye'nin En güzel Kamp Alanları
2. HIZIR KAMP, KAZDAĞLARI, ÇANAKKALE-BALIKESİR ♡
Hızır Kamp, kitlesi, tesisi, işletmecileri, doğası, her şeyi ile Türkiye’de EN sevdiğimiz kamp alanı. Mimar Sinan’dan iki hocanın ve Mehmet Alan Köyü’nün yerlilerinin beraber işlettiği harika bir yer. Konaklama fiyatlarına kahvaltı ve akşam yemeği dahil ve yemekler artık bahçeden toplanıldığından mıdır, köylü teyzelerin eli değdiğinden midir nedir müthiş leziz. Kenarından teraslar yaparak akan, çivi gibi suyu ile insana zindelik veren bir nehir akıyor. Mayonuzu unutmayın. Kendi çadırınızda, taş veya ahşap evlerde ve ağaç evlerde olmak üzere 3 çeşit konaklama opsiyonunuz var. Rezervasyonsuz müşteri kabul etmiyorlar.
Adres: Mehmetalan Köyü Edremit/Balıkesir Tel: 05544389833 Websitesi: www.hizirkamp.com Konum için tıklayın. Not: Kampta telefon heryerde çekmeyebiliyormuş, bu yüzden yukarıdaki websitesinden form doldurup e-posta göndermeniz daha sağlıklı olabilir.
Türkiye'nin En güzel Kamp Alanları
3. SUGAR BEACH, ÖLÜDENİZ, MUĞLA
Edit: Burası bir otel olarak işletiliyor. Ölüdeniz’de kamp arıyorsanız Oludeniz Beach Camping’e bir göz atın. Biz gitmedik, iyi mi kötü mü bilmiyoruz. Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla çadırlar direkt kumun üzerine atılıyor.
Sugar Beach, bungalow tarzı ağaç evlerin bulunduğu bir glamping. Fiyatlara açık büfe sabah kahvaltısı, klima, plajdaki şezlong ve şemsiye kullanımı, internet gibi hizmetler dahil. Ancak hedef kitle yabancı müşteri olduğundan fiyatlar otellerde yarışıyor.
Adres: Ölüdeniz Caddesi No:63 Ölüdeniz Fethiye Tel: 02526170048 / 02526170752 Websitesi: www.thesugarbeachclub.com Konum için tıklayın.
Türkiye'nin En güzel Kamp Alanları
4. AKYAKA ORMAN KAMPI, AKYAKA, MUĞLA
Akyaka Orman Kampı, çadır ve karavan kampı yapacaklar için Akyaka’dan ideal bir opsiyon. Kafa dinleyebileceğiniz, gerçekten ormanın içinde huzur verici bir kamp yeri. Manzarası harika. Çamaşırhane, bulaşıkhane, mutfak, Duş, WC, elektrik gibi hizmetler var. Ormanın içinde olduğundan ateş yakılamıyor. Orman çok güzel ama bazı yerleşik çadırlar (kimisi yazın burada kendine çadırdan yazlık yapıyor) gerçekten çok çirkin manzaralar yaratıyor.
Adres: Gökova A Tipi Mesire Yeri Akyaka Beldesi Ula/Muğla Tel: 02522435156 / 05514487034 Websitesi: www.akyakakamp.com Konum için tıklayın.
5. YEDİGÖLLER, BOLU
Yedigöller Milli Parkı’nda büfe, restoran gibi olanaklar yok. Bu nedenle hazırlıklı gelmek gerekiyor. Sadece piknikçiler için tahta masalar var. Su, WC, aydınlatma var. Açık ateş yakılamıyor fakat alanda taştan yapılma ateş yakma bölümleri mevcut.
Adres: Yedigöller Bolu 14030 Tel: 05384348800 Konum için tıklayın. Ayrıca buraya yakın Abant Gölü çevresinde, Örmeci Yaylası Kamp Alanı ve Sinekli Yayla Kamp Alanı da var. Buralar çok daha bakir, daha az turistik kamp alanları.
6. KABAK KOYU, FETHİYE, MUĞLA
Kabak Koyu’nda kamping adına çok fazla seçenek var. Burasını sadece kampa ayrılmış bir koy olarak da düşünebilirsiniz. Büyük işletmeler yok. Genelde bungalow ve çadır kampı seçenekleri var. Ender de olsa butik otel tarzında işletmeler var fakat onlar da doğal dokuya uyum sağlıyor. Bütçenize göre dilediğiniz kampta kalabilirsiniz. Konum için tıklayın.
7. BALIK GÖLÜ, ŞAVŞAT, ARTVİN ♡
Aslında Balık Gölü, Karagöller gibi Artvin’in çok da turistik yerlerinden biri değil. Bu nedenle de kamp kurmak için en güzel yer. Kamp yapacaksanız mutlaka mutfak alışveriş işlerinizi Şavşat’ta halledin. Konum için tıklayın.
8. BORÇKA KARAGÖL, ARTVİN
Artvin’in en meşhur kamping noktası Borçka Karagöl. Bu gölün kenarında çadır kampı kurmak, değil Artvin’in tüm Türkiye’nin en güzel kamp deneyimlerinden biri. Yalnız uyaralım, gölün kenarına aracınız ile gelemiyorsunuz ve popüler bir kamp alanı olduğundan kalabalık olabiliyor. Ayrıca buradaki kalabalığın bir diğer nedeni de göl çevresinde belediyenin işlettiği bir restoran ve piknik alanının da olması. Yine de burada olmak unutulmaz bir deneyim. Konum için tıklayın.
9.KERPE – KEFKEN – KUMCAĞIZ, KOCAELİ
Kerpe, Kefken ve Kumcağız sahilleri İstanbul ve İzmit’ten gelen kampçıların sıkça tercih ettiği yerlerden. Genelde insanlar tesis aramadan, müsait gördükleri bir deniz manzarasına kamp atıyorlar. Mesela biz oradayken Kartal Kayalıkları manzarasına çadır kuran tatlı bir ekip vardı. Tesis isteyeneler için birkaç tane camping seçeneği var.
Bunlardan bazıları Doğa Çadır Camping, Ömerağzı Kamp & Piknik Alanı.Ayrıca yine Kerpe’ye yakın ona 2 km mesafedeki Kumcağız’da da çadır atılacak alanlar var. Doğa Çadır Camping Kerpe merkezde küçük bir kamp alanı. Öyle doğada kamp atma hissiyatı mahalle içinde olduğu için pek yok ama diğer yandan da merkezi bir yerde. Deniz görmüyor ama denize yürümek 5 dakikanızı alır. Günlük 80TL (2016). Hazır çadırları var. Tel: +90 262 561 2686 (Konum için tıklayın)
10. ALTIN KAMP, BURHANİYE, BALIKESİR
Altın Kamp, Balıkesir’in en güzel yerlerinden, Edremit Körfezi kıyısındaki tatlı tatil kasabası Burhaniye’de, hem kamp alanı olan aynı zamanda da oteli de olan bir işletme. yeralır. Burada kendi ekipmanınızı getirip de kamp yapabiliyorsunuz isterseniz hazır çadırlarlarda da kalabiliyorsunuz.
Adres: Altin Camp & Park Hotel 10700 Burhaniye Tel: 0090-266 416 3737 – 0090 266 416 3732 E-Mail: [email protected] Konum için tıklayın.
11. Trilye Sahil Kamp Alanı
Eski bir Rum kasabası olarak da bilinen Trilye, mimarisi ve muhteşem restoranlarıyla meşhur, kamp alanı da olan bir bölgedir. Ufak bir sahili ve çadır kurmak için yine ufak şirin bir alanı vardır. Yazın keyfini çıkarabileceğiniz bu şirin bölgede ateşinizi yakıp, sevdiklerinizle hoş vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca alanda duş ve tuvalet imkânları da mevcut. Mudanya’dan bu bölgeye kalkan minibüsler yardımı ile alana gidebilirsiniz.
Kamp Olanakları: Mangal alanları, WC, duş ve çeşme.
12. Adana Prodoss Kamp Alanı
Adana ilinin en güzel ve doğal bölgesi olan Çukurova bölgesinde yer alan Prodoss kamp alanı mavinin ve yeşilin her tonunu görmenin mümkün olduğu ufak bir cennet olarak adlandırılabilir. Birçok hizmetin mevcut olduğu bu alanda güvenli bir şekilde kamp yapabilir, doğa ile iç içe vakit geçirebilirsiniz. Alan temizliğe çok önem verir ve ateş yakmak uygun değildir. Çukurova merkezden minibüslerle alana gelebilirsiniz.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 50 TL.
Kamp Olanakları: Ateş alanı, mangal alanı ve nehir kenarı.
13. Yeşildağ Kamp Alanı
Konya’nın en dağlık ve yeşil yerlerinden biri olan Beyşehir, ardış ve meşe ağaçları ile kaplanmış olan kamp alanıyla size eşsiz bir görüntü sunar. Ateş yakmanın serbest olduğu bu alana çadır kurmaya giderken yanınıza su almayı unutmayın, yakınlarda market yok. Tuvalet imkânının da bulunduğu bu alanda bulunan gölde balık tutabilir, alanda yürüyüş yapabilirsiniz. Beyşehir meydandan kalkan minibüsler ile buraya ulaşabilirsiniz.
Kamp Olanakları: Ateş alanı, bisiklet parkuru, WC ve ücretsiz otopark.
14. KOCAELİ Erikli Yaylası Kamp Alanı
Yalova’nın Teşvikiye Beldesine bağlı olan bu alan doğanın adeta masalsı yüzünü yansıyan muhteşem bir yerdir. Kampçılar için oldukça güvenli yer olmasının yanında piknik severler ve yürüyüşçüler için de oldukça uygun bir alandır. Alanın içinde tuvalet, yiyecek alabileceğiniz büfe, su kaynakları, patika yollar ve bir sürü doğa kaynağı bulunur. Teşvikiye meydandan kalkan minibüslerle kolaylıkla bu alana gelebilirsiniz.
Telefon: 0544 353 12 29
Giriş Ücreti: 15 TL.
Kamp Olanakları: Ücretli WC ve duş hizmeti, çeşme, ücretsiz otopark, çadır ve karavan kiralama ve restoran.
15. Ulubey Kanyonları Kamp Alanı
Uşak il merkezine 30 km uzaklıkta bulunan Ulubey Kanyonları Kamp Alanı dünyanın en büyük ikinci kanyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Kanyonun etrafında ve içinde çadır kurulacak birçok yer bulunmaktadır. Karavan kampına elverişli değildir. Market alışverişinizi il merkezinden yapmalısınız çünkü etrafta hiçbir alışveriş yeri yoktur. Su, elektrik, duş, tuvalet ve internet imkânı bulunmamaktadır. Dikkatli olmak şartı ile ateş yakmak serbesttir. Kamp ücretsizdir.
Kamp Olanakları: Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yol üzerindeki büfelerden karşılayabilirsiniz.
16.Kırklareli İğneada Longoz Ormanları Kamp Alanı
Kırklareli ilinde İğneada’da bulunan Longoz Ormanları Kamp Alanı deniz ve gölün birleştiği ve eşsiz manzaralara ev sahipliği yapan oldukça hoş bir yer. Çadır ve karavan kampına uygun olan alanda hem ücretli hem de ücretsiz yerler bulunuyor. Bölgede duş imkânı yoktur, tuvalet ve su bulunmaktadır. Kamp alanı yakınında küçük bir bakkal bulunmaktadır ancak kapsamlı alışveriş için merkezden alışveriş yapmalısınız. Kontrollü bir şekilde ateş yakmak serbesttir.
Giriş Ücreti: Şahıs 5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 3,5 TL, motosiklet 5 TL, otomobil 10 TL, minibüs 31 TL, midibüs 52 TL, otobüs 94 TL.
Kamp Olanakları: WC, çeşme, bakkal, çadır kiralama, karavan alanı ve otopark.
17. Amasya Boraboy Gölü Kamp Alanı
Amasya il merkezine 60 km mesafede bulunan Boraboy Gölü Kamp Alanı, ücretlidir. Doğa harikası Boraboy Gölü aynı zamanda ‘’Aynalı Göl’’ olarak da bilinir. Avlanmak ve yüzmek yasaktır. Göl etrafı çadır kurmak için uygundur. Kamp alanında dinlenme tesisleri, restoran, market, gazino ve yürüyüş parkurları bulunur. Ziyaretçiler, bungalov evlerde ya da belediyeye tahsis edilen kütük evlerde konaklayabilir.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 30 TL.
Kamp Olanakları: WC, temiz su, restoran, market ve piknik masaları.
18. Bolu Sülüklügöl Kamp Alanı
Bolu Mudurnu ile Sakarya arasında bulunan Sülüklügöl Kamp Alanı, ismini göldeki şifalı sülüklerden alır. Son derece güvenli olan alanda göle girmek ve balık tutmak yasaktır. Enfes manzarası ile kamp alanı, ücretlidir. Çeşme, WC, elektrik ve yürüyüş parkurları alanda mevcuttur. Sülüklügöl, alabalık tesisleri ile meşhurdur ve kampçılar bu tesislerde yemek yiyebilirler. Kano, ATV veya 4×4 off-road aktiviteleri yapılabilir.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 23 TL.
Kamp Olanakları: WC, çeşme, elektrik ve trekking rotaları. Kamp alanı bölgesinde bulunan alabalık tesisinde yemek ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
19.Burdur Salşda Gölü Kamp Alanı
Türkiye’nin benzersiz doğal ortamı Burdur, Salda Gölü Kamp Alanı araç ile şehirden 1 saat uzaklıktadır ve bölgeye otogardan minibüsler kalkar. Karavan ile kamp yapmaya uygun kamp alanının etrafında kafe ve tesisler bulunur. Türkiye’nin en derin göllerinden birinde yüzmek kampçıların favori aktivitelerindendir. Farklı kamp alanlarında ücretsiz olarak kamp yapılabilir. Halk plajında WC, duş ve elektrik mevcuttur.
Kamp Ücreti: Göl çevresinde kamp atmak ücretsizdir. Bölgede yer alan işletmeler için farklı ücretler söz konusudur.
Kamp Olanakları: WC, elektrik. Kamp alanına yakın işletmelerden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
20. Artvin Borçka Karagöl Kamp Alanı
Karadeniz’in belki de en güzel yeri. Olağanüstü bir doğa manzarası, bitki çeşitliliği ve kamp için son derece elverişli alan. Borçka ilçe merkezinden Karagöl Tabiat Parkı’na ulaşım oldukça kolay. Mesafe yaklaşık 25 kilometre. Göl etrafında olmasa da çevre yerlerde gölü tepeden görecek alanlara kamp kurmanız mümkündür. Kamp aktivitesi için ücret ödenemize gerek yok. İhtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz için tabiat parkı girişinde bir restoran bulunmakta. Ancak WC/duş, su ve elektrik gibi ihtiyaçlar için herhangi bir tesis bulunmamaktadır.
Giriş Ücreti: Motosiklet 6 TL, otomobil 9 TL, minibüs 25 TL. Otopart için ekstra bir ödeme yapmanız gerekmiyor.
Kamp Olanakları: Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanı girişinde yer alan restorandan karşılayabilirsiniz.
Gümüşhane Zigana Yaylası Kamp Alanı
Gümüşhane ile Trabzon arasında kalan Zigana Yaylası, yemyeşil ormanları ve çayır alanları ile pastoral bir görünüme sahip. El değmemiş doğası bölgede yaşayan kamp severler için adeta bir cazibe merkezi. Bu doğa harikası yerde kamp yapabilir unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Yiyecek alışverişi, WC ve su imkânı bulunmuyor. Yaylaya gelmeden önce ilçe veya şehir merkezinden tüm ihtiyaçlarınızı karşılamalısınız. Yaylada kamp boyunca kontrollü ateşinizi yakabilmeniz mümkündür.
Kamp Olanakları: Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden önce ilçe merkezindeki marketlerden karşılayabilirsiniz.