Op. Dr. Kadriye Şener, “Sürtünme ile Hamile Kalınır mı?” sorusunu cevapladı;

Sürtünme, genellikle henüz cinsel birliktelik deneyimi yaşamamış ve kızlık zarı bozulmaması için tercih edilen bir cinsel birliktelik türüdür. Sürtünme yönteminde, penis, vajinaya penetre olmadan genital bölgede ve klitorise temas eder ve bu şekilde orgazm yaşanabilir. Pek çok kişi kızlık zarı bozulmaması veya hamile kalmamak için sürtünme yöntemiyle birliktelik yaşayarak, orgazm olmayı tercih eder. Sürtünmeyle cinsel birlikteliğin ve orgazm olmanın herhangi bir sakıncası olmadığı belirlenmiştir. Ancak bu noktada bireyler, sürtünme ile hamile kalınır mı, iç çamaşırı varken sürtünmeyle hamile kalınır mı gibi sorulara yanıt ararlar.

Detay ve bilgi almak için: Sürtünme ile Hamile Kalınır mı?

Sürtünme ile hamile kalmak mümkün mü?

Uzmanlara göre sürtünme, cinsel birliktelik olarak nitelendirilir ve sürtünmeyle hamile kalma olasılığı vardır. Kızlık zarı bozulmasın isteyen ve gebelik düşünmeyen çiftler sürtünme yöntemiyle birliktelik yaşamaktadır. Ancak olasılık düşük olsa da sürtünmeyle hamile kalma riski vardır. Sürtünme sırasında boşalan erkeğin meni veya zevk suyu vajinaya bulaşır ve rahime ulaşırsa hamilelik gerçekleşebilir. Yumurtalar ve spermin buluşup döllenmesi için pek çok değişken etken vardır. Bu nedenle sürtünme hamile kalma olasılığı düşük olarak değerlendirilir ancak kişilerin her ihtimale karşı bu olasılığı bilmelerinde fayda vardır. Bu noktada merak edilen iki konu vardır. Bunlar;

  • Giysilerle sürtünme ilişkisi: Kişilerin kıyafetleri veya iç çamaşırları üzerindeyken sürtünme yoluyla birliktelik yaşamaları karşısında hamile kalmak pek olası bir durum değildir. Ancak ihtimal yok denecek kadar az olsa da, iç çamaşırına bulaşan spermler temizlenmez ve rahime giderse, gebelik oluşma ihtimali ortaya çıkabilir. İhtimal düşük olsa da çiftlerin bunu göz önünde bulundurması gerekiyor.
  • Çıplak sürtünme ilişkisi: Erkek ve kadının üzerinde herhangi bir kıyafet olmadan çıplak halde sürtünme yoluyla ilişki hali olup, bu durumda hamile kalma riski vardır. Sürtünerek boşalmanın ardından erkek penisiyle vajinaya dokunursa, hamilelik gerçekleşebilir.

Sürtünme ile hamile kalma nasıl olur?

Sürtünme, kişilerin tercihiyle oluşan bir cinsel birliktelik yöntemi olup, çeşitli soru işaretlerini de beraberinde getirir. Bunlardan başlıca olanı, sürtünmeyle hamile kalınıp, kalınmayacağı, kalınırsa da nasıl olduğudur. Sürtünmeyle hamile kalmak için bazı değişkenlerin bir arada olması gerekiyor. Buradaki temel olarak bilinmesi gereken detay, yumurta ve sperm hücresinin birleşimi ve döllenmenin gerçekleşmesidir. Erkeklerden boşalma sırasında gelen meni adlı sıvının içerisinde binlerce sperm hücresi bulunmaktadır ve bu spermlerden sadece birinin yumurtaya ulaşması, döllenmesi ve rahme tutunması halinde gebelik gerçekleşir. Sürtünmeyle cinsel birliktelik yaşanacaksa, dikkat edilmesi gereken nokta, spermin vajinaya bulaşıp bulaşmadığıdır. Özellikle de kadınların doğurganlık döneminde yaşanan sürtünme yoluyla cinsel birliktelik sırasında vajinaya giren sperm ile hamile kalma olasılığı yüksektir. Sürtünmeye veya normal cinsel birliktelik sırasında hamile kalma olasılığını tamamen ortadan kaldırmak için korunma yöntemlerini denemek önemlidir.

Sürtünmeyle zevk suyundan hamile kalınır mı?

Mezi veya zevk suyu, erkeğin boşalmadan hemen önce penisinden gelen renksiz sıvıya denir. Zevk suyunda canlı sperm hücresi olduğu araştırmalar doğrultusunda kesinleşmiştir. Bu doğrultuda zevk suyundan hamile kalınır mı sorusu da sıklıkla araştırılmaktadır. Sıklıkla kullanılan boşalmadan hemen önce penisi, vajinadan çıkarma yöntemi, yani halk arasındaki ismiyle geri çekme, sanıldığı kadar korunaklı bir yöntem değildir. Boşalma sıvısından hemen önce gelen zevk sıvısında sperm olduğu bilinmekte ve bunun vajinaya teması halinde gebelik oluşumu yaşanabilmektedir. Bu nedenle sürtünmeyle, boşalma yaşanmasa da zevk suyunun vajinanın içine girmesi halinde gebelik oluşma ihtimali ortaya çıkmaktadır. Çiftlerin mutlaka bu durumu göz önünde bulundurarak ilişkiye girmeleri gerekir. Geri çekilme yönteminin korumasız olmasının nedenleri şu şekildedir;

  • Cinsel birleşmede erkeğin boşalma noktasına geldiğinde aldığı zevkten dolayı, penisi vajinadan çıkarma zamanlaması oldukça zordur.
  • Boşalmadan hemen önce gelen zevk suyunda (mezi) sperm bulunması

Sürtünmeyle hamile kalınırsa, bu ne zaman anlaşılır?

Gerekli ortamın hazırlanması halinde, sürtünmeyle hamile kalınacağı kanıtlanmış bir durumdur.ü Çiftler, ilişki süreçlerinde korunmasız bir şekilde sürtünmeyle birliktelik yaşıyorsa ve ilerleyen dönemlerde gebelik belirtileri oluşmaya başladıysa, sürtünmeyle gebe kalındığı düşünülebilir. Hamile ihtimalini akıllara getiren ilk belirti olarak adet gecikmesi düşünülebilir. İlk zamanlarda diğer belirtiler olmayacağı gibi adet gecikmesine dikkat edilebilir. Belirtiler, ilk andan itibaren ortaya çıktıysa, çiftler gebeliğin sürtünmeyle olup olmadığını merak ederek araştırmaya başlar. Tıpkı hamilelik prosedüründe olduğu gibi sürtünmeyle hamile kalındığında da yaklaşık 10-15 gün içerisinde anlaşılabilir. Bir tıp merkezinde yapılan kan testi veya evde yapılan gebelik testi ile, hamile olup olmadığınızı anlayabilirsiniz. Ancak kan testinin daha kesin sonuçlar vereceğini de unutmamak gerekir.

Sürtünmeyle birliktelik sırasında erkek, vajinanın çevresine veya üzerine boşalırsa, vajinanın içine sperm kaçabilir ve yumurtaya ulaşabilir. Ardından ise döllenme, embriyo ve rahime tutunma süreçleri başlar ve gebelik gerçekleşir. Embriyonun rahme tutunmasıyla gebelik başladı diye düşünmek mümkündür. Sürtünmeyle veya diğer cinsel birliktelik yöntemlerinde hamilelik riskini ortadan kaldırmak ve cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmak için korunaklı birlikteliğe dikkat edilmelidir.

Kaynak: https://www.drkadriyesener.com/

Editör: TUNAHAN ERTAN