Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk çocukların ekran mühletinin arttığına dikkat çekerek, “Bu müddet eğitim için elverişli lakin oyunlar ve toplumsal medya kullanımı konusunda velilerimizle iş birliğine muhtaçlığımız var” bilgisini paylaştı.
Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Çocuklarımızın ekran mühleti arttı. Bu mühlet eğitim için elverişli fakat oyunlar ve toplumsal medya kullanımı konusunda velilerimizle iş birliğine muhtaçlığımız var” diyerek, inançlı internet kullanımı ile ilgili bir evrak paylaştı. Evrakın dikkate alınması ve incelenmesi konusunda ihtarda bulunan Bakan Selçuk’un paylaştığı evrakta, ailelerin internet kullanımı konusunda çocuklarını desteklemesi ve müdafaası için, ilkokuldan liseye her yaştaki öğrenciye uygun olan pratik tavsiyeler yer alıyor.
DİJİTAL DÜNYADA İNANÇ İLE DOLAŞMAK ÖĞRETİLMELİ İnançlı internet kullanımı başlığı altında, “Günümüzün çocukları ve gençleri birçok yetişkinin büyüdüğü dünyadan farklı bir dünyada yetişiyorlar. Çocukların gelişimleri ve çağın gereklerine ahenkleri için çocukların internete erişimlerini yasaklamak tesirli bir usul değildir. Çocuklarınızın çevrimiçi aktivitelerini takip etmeli, uygun seçimler yapmaları ve yaptıkları seçimlerin sonuçlarının farkına varmalarını sağlamalı, hem denetim hem de nasihat eden olmalısınız. Nasıl ki çocuklarımıza karşıdan karşıya geçerken iki tarafa bakmayı, yüzmeyi, bisiklete binmeyi öğretiyorsanız, dijital dünyada inanç içinde dolaşmaları için bilgi irtibat araçlarını ve interneti inançlı formda nasıl kullanabileceklerini de öğrenmeye gereksinimleri var” ifadeleri yer alıyor. ÇOCUĞUNUZUN EKRANI SİZ OLUN! “Çocuğunuza Nasıl Rehberlik Edebilirsiniz” sorusunu yönelten belgede, “Bilgi sahibi olun, ilgi sahibi olun, ortak kullanım alanları oluşturun, güvenlik önlemleri alın, şuurlu hareket edin ve çocuğunuzun ekranı siz olun” ikazında bulunuyor. En âlâ çevrimiçi güvenlik stratejisinin çocukla konuşmanın olduğunu söyleyen belgede, “Günümüzde çevrimiçi dünyanın, çocukların ve gençlerin toplumsal hayatlarının kıymetli bir kesimi haline geldiği aşikardır. Aileler çocukların bu alandaki güvenliğini sağlamak için; internet kullanımını yasaklamaktan fazla bağlantı teknolojileri konusunda bilgi sahibi olmalı, denetimi elden bırakmamalı ve çocuklarına bu mevzuda empati ile yaklaşmalıdırlar. Çocuğunuzun her türlü mevzuda, karşılaştığı rastgele bir sorunu sizinle rahatlıkla paylaşabileceğini ve sizden yardım alabileceğini bilmesi gerekir” şeklinde ikazlarda bulunuyor.