Adaylar, saniyelerle yarışarak sınav salonlarına ulaşmaya çalıştı ancak kapılar kapandıktan sonra yetişemeyenler büyük üzüntü yaşadı.

YKS'de yapay zekalı kopya! ChatCPT'ye çözdürürken yakalandı! YKS'de yapay zekalı kopya! ChatCPT'ye çözdürürken yakalandı!

Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 600 bin adayın başvurduğu KPSS, Eskişehir’de de yoğun bir katılımla gerçekleşti. Sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu saat 10.15’te başladı ve 130 dakika sürecek bu oturum için birçok aday, sabah erken saatlerde sınav salonlarının önünde hazır bulundu. Adayların yakınları da sınav merkezlerinin çevresinde beklerken, bazı vatandaşlar yanlarında getirdikleri katlanır sandalyelere oturarak bekleyişlerini sürdürdü.

Saat 10.00’da sınav binalarının kapıları kapandı ve geç kalan adaylar içeri alınmadı. Koşarak gelmelerine rağmen saniyelerle geç kalan adaylar, sınav salonlarının önünden büyük bir üzüntüyle ayrıldı. Bu durum, hem adaylar hem de onları bekleyen yakınları için oldukça zor anlar yaşanmasına neden oldu.

Editör: TUNAHAN ERTAN