Türkiye'de gün gün koronavirüs olay ve vefat tablosu! Ne kadar fark etti? GALERİNİN DEVAMI








































Sıhhat Bakanlığı, Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nda yer alan, "hasta", "ağır hasta", "toplam vaka", "günlük uygunlaşan sayısı" ve "toplam uygunlaşan sayısı" üzere tabirlerin açıklamalarına tablonun altında yer verdi.



 

 

MANALARINI PAYLAŞTI

Bakanlığın, yeni Kovid-19 bilgilerini paylaştığı "covid19.saglik.gov.tr" sayfasında Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'ndaki kimi tabirlerin manaları paylaşıldı.

AĞIR HASTA KİMDİR?

Buna nazaran, "ağır hasta" milletlerarası tanımlamaya uygun olarak 29 Temmuz'dan itibaren oksijen saturasyonu belirli oranın altında olan yahut ağır bakım gerektiren hastalar için kullanılıyor.

HASTA KİME DENİR? "Hasta" terimi ile ilgili "Başlangıçtaki test siyasetleri gereği, semptomlu şahıslara test yapılmaktaydı. Tarama testleri ve semptom göstermeden test yaptıranların sayısı artmaya başladığından, başlangıçtaki bilgi tutarlılığını bozmaması açısından yalnızca semptomlu hadiselere yapılan test sonuçları verilmeye devam edilmiştir. Bu sebeple hadise yerine 'Hasta' terimi kullanılmıştır." tabirlerine yer veriliyor.



GÜNLÜK OLAY SAYISI NEYİ İŞARET EDİYOR?

"Günlük olay sayısı" ise semptomsuz olduğu halde PCR testi müspet çıkanlar ile günlük hastanın olduğu toplam sayıya işaret ediyor.

TOPLAM OLAY SAYISI?

PCR testi olumlu çıkan tüm şahısların toplamı da "Toplam hadise sayısı" olarak isimlendiriliyor.

Günlük uygunlaşan sayısı" ise o gün tedavisi tamamlananlar ile izolasyon mühleti biten olayların tamamını kapsıyor.

Toplam güzelleşen Sayısı: 12 Aralık tarihinden itibaren güzelleşen hastalara ilaveten izolasyon müddeti dolan olaylar tabloya eklenmiştir ve tablodaki “Toplam Güzelleşen Hasta Sayısı” sözü “Toplam Güzelleşen Sayısı” olarak değiştirilmiştir.
Editör: TUNAHAN ERTAN