Seyehat yasağı kalkıyor mu ? Yolculuk kısıtlaması ve şehirler arası gidiş gelişler yasak mı ? Seyahat izin belgesi almak gerekiyor mu ? İşte haberin detayları...

Gelen son dakika haberine göre; Bayram sonrası corona virüs vaka verileri de dikkate alınarak parklar ve sahillerin yeniden ziyarete açılması, İstanbul, İzmir ve Ankara’nın da aralarında olduğu 15 ile giriş-çıkış yasağının kaldırılması planlanıyor. İşte o kritik tarih... Koronavirüs tedbirleri kapsamında daha önce 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta şehirlere giriş-çıkış yasakları getirilmişti Yeni normal döneme geçişle ilk olarak 7 il ve ardından da 9 ilde seyahat yasağı kaldırılmıştı.İstanbul, Ankara ve İzmir’in de bulunduğu 15 ilde ise giriş-çıkış yasağı 3 Haziran’a kadar uzatılmıştı.

28 Mayıs 2020 tarihinde toplanacak Cumhurbaşkanı kabinesinden sonra 15 il için de sokağa çıkma kısıtlamasının sona ereceği bekleniyor. Normalleşme sürecinde maske eldiven gibi zorunlu sağlık önlem ürünlerinin hala kullanılmaya devam edilmesi kullanmayan her bir bireye cezai işlemlerin devam edeceği, şehir dışına çıkma yasağı kademeli olarak izinle devam edeceği bekleniyor.

Editör: TUNAHAN ERTAN