AppsFlyer’ın Oyun Pazarının Durumu 2020 raporuna nazaran, taşınabilir oyun yüklemeleri 2020'de yüzde 45 artarak 2019’daki yüzde 32'lik büyümenin önüne geçti. Uygulama kullanım oranları incelendiğinde ise koronavirüs devrinde oyun uygulamalarında geçirilen mühletin bir evvelki yıla nazaran yüzde 25 arttığı gözlemleniyor.

50 bin dolar dayanak var

Ticaret Bakanlığı tarafından verilen Bilgisayar Uygulaması Kurul Takviyesi kapsamında, bilgisayar oyunu yahut taşınabilir uygulama geliştirmek isteyenlere, yazılım ve ehil işçi gereksinimi için dayanak veriliyor. Satın alınacak ya da kiralanacak yazılımların masrafları ile istihdam edilecek en fazla 2 işçinin fiyatı için takviye sağlanıyor. Yazılım masrafının yıllık yüzde 50'si 50 bin dolara kadar, istihdam edilecek 2 işçinin brüt fiyatları de işçi başına 25 bin dolara kadar karşılanıyor.

Yabancı lisanda hazırlanan uygulamalar da dayanak kapsamında

Bilgisayar Oyunu-Mobil Uygulama Geliştirme Takviyesi hakkında bilgi veren Ifasturk Eğitim Ar-Ge ve Takviye Kurucusu Mesut Şenel, “Ticaret Bakanlığı’nın oyun ve uygulama teşebbüslerine sağladığı dayanaktan yazılım, taşınabilir uygulama, bilgisayar oyunu ve bilişim hizmetleri alanında faaliyet gösteren şirketler faydalanabiliyor. Memleketler arası tüketiciye yönelik olarak yabancı lisanda hazırlanan oyun yahut uygulamalar da bu takviyenin kapsamında yer alıyor. Ifasturk olarak taşınabilir uygulama ve oyun geliştirme takviyesi danışmanlığı konusunda yıllara dayanan deneyimimiz bulunuyor. Bugüne kadar yüzlerce girişimcinin oyun ve uygulama alanında takviye alması ve kendi markasını oluştırmasına katkıda bulunduk. Dalın gelişimi ve üke ekonomisindeki hissesinin artması için amacımız daha fazla girişimciye ulaşmak.” dedi.
 

 

Editör: TUNAHAN ERTAN