Ordu Valisi Seddar Yavuz, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu hakkında hakaret savı ile davacı oldu. 

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu Karadeniz çeşidi dönüşü gittiği Ordu'daki havalimanında yanında milletvekili olmasına rağmen VIP kısmına alınmamıştı. Ordu Valiliği tarafından yapılan açıklamada İmamoğlu'nun VIP kısmını kullanmaya hakkı olmadığı belirtilmiş, ayrıyeten İmamoğlu'nun Ordu Valisi Seddar Yavuz'a hakaret ettiği öne sürülmüştü. Ayrıyeten CHP Genel Lider Yardımcısı CHP Genel Lider Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun'un da orada misyon yapan polis memurlarına hakarette bulunduğu bir öbür tezdi.

Yasal süreç başlatılıyor
Ordu Valliği'nden yapılan basın duyurusunda, Ekrem İmamoğlu ve Seyit Tosun hakkında, Valilik tarafından 'hakaret' gerekçesiyle yasal süreç başlatılacağı bildirildi.
"Biz de sürecin takipçisi olacağız"

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da Ordu Valisi Seddar Yavuz'u makamında ziyaret etti.  Kurtulmuş, "Siyasetçiler vakit zaman, istek etmedikleri durumlarla karşılaşabilir. Farklı kanaatleri olabilir, rastgele bir olay karşısında farklı yaklaşımları olabilir lakin ister iktidar, ister muhalefet partilerinden olsun, herkesin asgariden göstermesi gereken temel tutum, devletin bütün kurum ve kuruluşlarına ve onların temsil etmiş olduğu şahıslara karşı ölçülü davranmak mecburiyetidir. O anki hava içerisinde kendisince haklı görebilir ancak Türkiye kamuoyunu yaralamıştır. Türkiye'de vicdan sahibi makul büyük çoğunluğu rahatsız etmiştir. Sıkıntının VIP krizi halimde lanse edilmesini de yanlışsız bulmuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Vali Yavuz'un gerekli hukuksal çabayı başlattığını kamuoyu ile paylaştığını aktaran Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Sürecin biz de takipçisi olacağız. Yanlıştır, vahim bir yanlıştır, çok büyük bir kusurdur, çok büyük bir terbiyesizliktir, çok büyük bir skandaldır. Bunların herhalde bir karşılığı olması gerektiğini düşünüyorum. Bir defa daha en üst perdeden sayın Ekrem İmamoğlu ve üst seviye CHP yöneticilerinin de içinde bulunduğu bu skandalın ortaya çıkmasında hissesi olan herkesi kınıyorum."

Editör: TUNAHAN ERTAN