Burdur merkeze bağlı Karakent köyü yakınlarında Lisinia Doğa Proje Alanı kapsamında yeni bir proje başlatılmıştı.Doğal Yaşam Alanı Kurucusu Öztürk Sarıca tarafından yönetilen projede Papatya'dan yağlar üretiliyor. 8 Ton papatyadan 1 litre üretilen yağın fiyatı 40 bin lira.Yağın fiyatı 40 bin liraya kadar ulaşmasına rağmen bir çok alıcısı oluyor.Proje kapsamında Öztürk Sarıca " Papatyanın yağını çıkartmak ne kadar zor olsa da bir o kadar da kıymetli yağı var"dedi.

Burdur merkeze bağlı Karakent köyü yakınlarında Lisinia Doğa Proje Alanı kapsamında yeni bir proje başlatılmıştı.Çıkarılan yağ sayesinde Proje kozmetik sektöründe de ilerleme gösterdi.Kozmetik ürünler için papatya yağı kullanılarak üretimler yapılıyor.Köyün çevresinden ve Lisinia'dan toplanan papatyalar distilasyon yöntemi kullanılarak çıkartılıyor ve kozmetik sektöründe değerlendiriliyor. Burdur bölgesinde papatya yağı üretimi 3 litreye kadar ulaşırken, uluslararası piyasada papatya yağının kilosu 40 bin liraya kadar alıcıya ulaştı.

8 Ton Mayıs Papatyası 1 Litre Papatya Yağı

Bu yağın yapımında dikkat edilen özelliklerden biri mayıs papatyası olması. En değerli yağlar içerisinde yer alan mayıs papatyasının bir çok faydası var.Mayıs papatyasının faydasını az sayıda insan bilsede faydası çok olan bu yağın projeden sonra üretimi ve alıcısı çoğaldı. İlerleyen zamanlarda papatya yağının faydalarını duyurabilmek adına pazarı da gelişecek.Mayıs papatyası özellikle leke kremlerinde bol miktarda kullanılıyor.

"PAPATYA YAĞININ GÜNLÜK TÜKETİMİ YARIM DAMLA"

Mayıs papatyası yağının çıkarımı Türkiye'de Lisinia Doğa Projesinde başlatılmıştır.Uluslararası 40 Bin liraya kadar ulaşmıştır. Papatya yağının günlük tüketimi yarım damladır ve çok fazla tüketilmemesi gerekmektedir.

Papatya Yağının Litresi Uluslararası 40 Bin Lira!

Papatya yağının çıkarılması zor bir eylem de olsa en kıymetli yağlar arasında.Türkiye'de çok fazla insan tarafından bilinmese de günden güne üretimi ve faydaları ile yayılmaya devam ediyor. Uluslararası da yayılmaya devam eden papatya yağının litresi "40 bin lira" ya kadar ulaştı.

Editör: TUNAHAN ERTAN