Kuru Yüzlere Nasıl Maske Yapılır? Kuru Yüze Vazelin Nasıl Uygulanır?

Yayınlama: 30.05.2021
8
A+
A-

Kuru Yüzlere Nasıl Maske Yapılır? Kuru Yüze Vazelin Nasıl Uygulanır? Çok Kuru Yüz İçin Vazelin Nasıl Kullanılır? Etkili, ucuz ve kolayca bulunabilen vazelin nesillerdir kullanılan bir cilt bakım ürünüdür. Vazelin aslında bir nemlendirici olmamasına ve su içermemesine rağmen, buharlaşmayı önleyen ve ciltteki nemi kapatan koruyucu bir bariyer oluşturur. Vazelin kırışıklıkları engellemez veya yaşlanmayı geciktirmez, ancak ince çizgileri yumuşatarak daha genç bir görünmenize yardımcı olabilir. 

Nemlendirici olorak vazelin nasıl kullanılır?

Ilık bir duş veya banyo yapın. Banyoyu 10 dakika veya daha kısa bir süre ile sınırlayın çünkü daha uzun duşlar cildin doğal nemi uzaklaştırır.

Yüzünüzü yumuşak bir havluyla kurulayın ve tamamen kuruyana kadar cildinize dokunmayın. Yüzünüzü tahriş edip kurutabilecek ovalamadan kaçının.

Cildiniz hala sıcakken ve duştan hafif nemliyken yüzünüze vazelin sürün. Parmaklarınıza az miktarda vazelin sürün, ardından yanaklarınıza, çenenize, alnınıza ve burnunuza nazik, dairesel hareketlerle masaj yapın. Boynunuz kuruysa, boynunuzun alt kısmından çenenize kadar uzun, yukarı doğru hareketlerle vazelin uygulayın. Vazelin emilene ve yüzünüz ve parmaklarınız kuruyana kadar cildinize hafifçe masaj yapın. 

Her duştan veya banyodan sonra ve yüzünüzü her temizlediğinizde tekrar vazelin uygulayın, böylece cilt hücrelerinizdeki nemi kapatabilir. Gün boyunca gerekirse kuru, çatlamış alanlara vazelin sürün.

Kuru Cilt Hızlı Nasıl Onarılır?

Kuru cilt, nemi daha hızlı yitirdiği için erken yaşlanmış görünen kırmızı ve kaşıntılı deriye dönüşür. Kuru cildinizi onarmak için sizin de yapabilecekleriniz var. İşte tüm fark yaratacak yaşam tarzı değişiklikleri…

Bolca su için
Günde 8 ila 10 bardak su içerek içerden cildinizi nemlendirin. Ekstra dozda antioksidanlar, besinler ve mineraller almak cildiniz için faydalı olabilir. 

Banyoda Islanma
İnatçı durumlarda, her gün 15 dakika boyunca ılık su banyosu yapmayı deneyin.

3 Dakika Kuralı
Yüzünüzü duş aldıktan veya yıkadıktan sonra daima 3 dakika ya da daha az sürede losyonu uygulayın. Cildiniz nemlenli iken nemlendirici sürmek kuruduktan sonra su kaybını önlemenin en etkili yollarından biridir.

İyi Bir Nemlendirici Kullanın
Özellikle daha soğuk bir iklimde yaşamanız için faydalı olan nemlendiriciler , kuru cilt ve saçların nemlendirilmesi için mükemmeldir. 

Örtünme
Hem güneş hem de soğuk rüzgarlar cildi etkiler ve kurutur. Kış aylarında, soğuktan korunmak için eldiven, şapka ve fular kullanın ve sıcak aylarda daima iyi bir güneş kremi sürün.

Sert Sabunları Kullanmayın
Yüzünüzü ve vücudunuzu, saf ve tahriş edici olmayan bir sabunla nazikçe temizleyin. Veya kendi doğal sabunlarınızı yapın !

SİZİN İÇİN: Aşırı Kuru Dudaklara Nasıl Maske Yapılır? Kuru Dudaklar İçin Öneriler

Kuru Ciltler İçin 10 Basit Ev Yapımı Nemlendirici

Kuru ciltler için en önemli şey, cildi nemlendirmektir. Hazır nemlendiriciler yerine, evde doğal malzemelerle cildiniz için farklı nemlendiriciler hazırlayarak kullanabilirsiniz.

Cildinizi nemlendirmek için evinizde kolaylıkla nemlendirici ürünler hazırlayabilirsiniz. Bu yazıda hem yüzünüz hem de vücudunuz için kullanabileceğiniz 10 farklı doğal nemlendirici tarifini bulabilirsiniz.

  Erkekler neden berberlerini sever ve sadıktır?

Ancak unutmayın, tariflerde kullanılan ürünler doğal olduğu için raf ömürleri de çok uzun olmayacaktır. O nedenle az miktarda nemlendirici hazırlayıp 1 ay içinde kullanabilirsiniz. 

1. Shea yağı günlük yüz nemlendirici

  • Malzemeler
    ½ bardak shea yağı
    6-7 damla deniz cehri (deniz topalak) yağı
    6-7 damla kuşburnu tohumu yağı
    6-7 damla sardunya yağı
    1 çay kaşığı avokado yağı

Bir kapta su kaynatın. Bir kaseye de shea yağını koyun ve kaseyi kaynayan suyun içine yerleştirin. shea yağı eridikten sonra ısıdan alın ve avokado yağını ekleyerek karıştırın. Ardından da diğer yağları ekleyerek kremsi bir doku elde edinceye kadar iyice çırpın. Kremi bir cam kavanoza aktarın ve günlük olarak kullanın.

2. Doğal yüz yağı nemlendirici

  • Malzemeler
    ½ bardak argan yağı (jojoba yağı da kullanılabilir)
    ½ çay kaşığı emu yağı
    4-6 damla esansiyel yağ (limon otu, gül, sardunya, papatya, biberiye, lavanta veya nane)

Cam bir şişeye önce argan yağını koyun ve ardından da diğer yağları ekleyerek iyice karıştırın. Cildinizi nemlendirmek ve masaj yapmak için karışımı kullanın. 

3. Balmumu nemlendirici

  • Malzemeler
    ¼ bardak balmumu
    ½ bardak Hindistan cevizi yağı
    ½ bardak zeytinyağı
    10 damla esansiyel yağ (paçuli, Roma papatyası, vanilya, sandal ağacı, buhur, adaçayı, lavanta veya sardunya yağı)

Bir kap içinde su kaynatın ve bir başka kap içine de balmumu koyarak suyun içine yerleştirin. Balmumu eridikten sonra soğumaya bırakın. Hindistan cevizi ve zeytinyağını ekleyerek iyice çırpın. Ardından esansiyel yağı da ekleyerek kremsi bir doku elde edene kadar karışımı çırpın. Kremi bir cam kavanoza aktarın, buzdolabı dışında serin ve kuru bir yerde saklayın.

4. Aloe vera nemlendirici

  • Malzemeler
    1 bardak aloe vera jeli
    12 yemek kaşığı balmumu
    ¼ bardak Hindistan cevizi yağı
    ¼ bardak badem yağı
    10 damla esansiyel yağ (yukarıdaki tariflerde belirtilen yağlardan herhangi birini seçebilirsiniz)

Bir kap içinde suyu kaynatın. Bir başka kaseye de balmumu, Hindistan cevizi ve badem yağlarını koyup kaseyi kaynayan suyun içine yerleştirin. Yağlar eridikten sonra soğumaya bırakın. Esansiyel yağı ve aloe vera jelini ekleyerek kremsi bir doku elde edene kadar karıştırın. Karışımı bir cam kavanozda saklayın.  Kuru Yüzlere Nasıl Maske Yapılır? Kuru Yüze Vazelin Nasıl Uygulanır?

5. Besleyici yüz ve vücut kremi

  • Malzemeler
    ½ bardak shea yağı
    2 yemek kaşığı badem yağı
    5 damla biberiye esansiyel yağı
    10 damla lavanta esansiyel yağı
    3 damla çay ağacı esansiyel yağı
    3 damla havuç tohumu uçucu yağı

Bir kap içinde suyu kaynatın. Bir kase içine shea yağını koyun ve kaseyi kaynayan suyun içine yerleştirin. Shea yağı eridikten sonra badem yağı ekleyin ve karışımı soğumaya bırakın (katılaşmasına izin vermeyin) ve sonra esansiyel yağları ekleyin. Karışımı iyice çırpın ve ardında cam bir kavanoza aktararak saklayın.

kuru yüzlere nasıl maske yapılır? kuru yüze vazelin nasıl uygulanır?
Kuru Yüzlere Nasıl Maske Yapılır, Kuru Yüze Vazelin Nasıl Uygulanır, kuru yüze hangi yağlar kullanılmalıdır, kuru yüz onarımı nasıl yapılır, kuru yüze maske önerileri, kuru yüzü nemlendirme, kuru yüze vazelin günde kaç defa uygulanmalıdır, kuru yüze vazelinle maske yapma, vazelin maskesi nasıl yapılır, vazelinin kullanımı, vazelin nedir, vazelin ne işe yarar, vazelin cildi nemlendirir mi

6. Bal ve gliserinli nemlendirici

  • Malzemeler
    1 çay kaşığı bal
    2 çay kaşığı gliserin
    1 çay kaşığı limon suyu (seyreltilmiş)
    2 çay kaşığı yeşil çay
  Uyuyan sevgiliye uzun anlamlı mesajlar

Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra cildinize birkaç dakika nazikçe masaj yaparak uygulayın. Bir gece cildinizde kalmasına izin verin, sabah yıkayın.

7. Doğal yüz nemlendirici

  • Malzemeler
    1 çay kaşığı papatya çayı (veya kurutulmuş papatya çiçeği)
    ½ bardak su
    1 yemek kaşığı lanolin
    1 yemek kaşığı balmumu
    1/2 bardak tatlı badem yağı
    1 A vitamini kapsülü
    1 E vitamini kapsülü
    3 damla sardunya esansiyel yağı

Papatya çayını (veya çiçekleri) suya koyun, 10 dakika kaynatın ve süzün. Bir kap içinde su kaynatın ve bir başka kase içinde balmumu ve lanolini koyarak kaseyi kaynayan suyun içine yerleştirin. Malzemeler eridikten sonra soğumaya bırakın, sonra papatya çayını ekleyin. Vitamin kapsüllerini de ekleyerek karıştırmaya devam edin ve sonra esansiyel yağı ekleyin. Kremsi bir doku elde edene kadar iyice çırpın. Karışımı bir cam kavanoza aktarın ve serin, karanlık bir yerde saklayın. Hazırladığınız kremi isterseniz yüzünüz için isterseniz vücudunuz için kullanabilirsiniz.

8. Besleyici gündüz kremi

  • Malzemeler
    3 yemek kaşığı tatlı badem yağı
    1 yemek kaşığı avokado yağı
    3 çay kaşığı balmumu
    2 damla lavanta esansiyel yağı
    2 yemek kaşığı maden suyu
    1 damla nane esansiyel yağı

Bir kap içinde suyu kaynatın, bir başka kaseye de balmumunu koyarak kaseyi kaynayan suyun içine yerleştirin. Balmumu eridikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Sodayı da ısıtın ama kaynatmayın ve yavaşça erimiş balmumuna ekleyerek karıştırın. Ardından diğer tüm malzemeleri ekleyerek kuvvetlice çırpın. Kremi bir cam kavanoza aktarın ve serin, kuru bir yerde saklayın. 

9. Hafif yüz ve vücut nemlendiricisi

  • Malzemeler
    3 yemek kaşığı shea yağı
    1 çay kaşığı E vitamini yağı
    1 çay kaşığı aloe vera jeli
    3 yemek kaşığı kayısı çekirdeği yağı
    5 damla herdemyeşil esansiyel yağı
    5 damla mür esansiyel yağı
    3 damla adaçayı esansiyel yağı

Shea yağı çift kazan içinde eritin ve biraz soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yağı çırpın ve diğer malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam edin. Kremsi bir kıvama geldiğinde, karışımı cam bir kaba aktarın.

10. Canlandırıcı nemlendirici

  • Malzemeler
    2 yemek kaşığı ebegümeci çayı
    1 su bardağı ekstra Hindistan cevizi yağı

Ebegümeci çayını toz haline getirin. Hindistan cevizi yağını çift kazanda eritin ve çaya ekleyerek bir süre bekletin. Yağı süzmek için tülbent kullanın ve çayı yağdan ayırın. Yağ katılaşıncaya kadar soğumaya bırakın. Ardından bir elektrikli karıştırıcıya koyarak 1-2 dakika iyice karıştırın. Pembemsi bir krem elde edince cam bir kavanoza aktarın.

Kuru Yüzlere Nasıl Maske Yapılır, Kuru Yüze Vazelin Nasıl Uygulanır, kuru yüze hangi yağlar kullanılmalıdır, kuru yüz onarımı nasıl yapılır, kuru yüze maske önerileri, kuru yüzü nemlendirme, kuru yüze vazelin günde kaç defa uygulanmalıdır, kuru yüze vazelinle maske yapma, vazelin maskesi nasıl yapılır, vazelinin kullanımı, vazelin nedir, vazelin ne işe yarar, vazelin cildi nemlendirir mi

Ax Medya
sağlık sitesi takipçi satın al |-| nakliyat |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi
evden eve nakliyat |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat |-| IGBT tabanlı kompanzasyon |-| şehirlerarası evden eve nakliyat