Kaçış Nevi Leyla Tanlar kimdir? Disney Plus'ta 14 Haziran tarihinde yayınlanmaya başlamış olan Kaçış dizisinde Nevi karakterini canlandıran ünlü oyuncu Leyla Tanlar ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından oldukça merak edilmeye başlandı. Peki Leyla Tanlar kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Kaç yaşındadır? Tüm detaylar haberimizde saklıdır.

Leyla Tanlar Kimdir

Leyla Tanlar, 13 Aralıkü1997ütarihindeüİstanbul‘da doğmuştur. Babaannesi İtalyan, annesi filolog, Alman dili ve edebiyatı okumuş ve şimdi İTÜ’nün lisesinde Almanca öğretmenliği yapmakta, babası daüuluslararasıüticaretle uğraşıyor. 5 yaş büyük bir abisi vardır.

Leyla Tanlar, ÖzelüŞişliüTerakki İlköğretim Okulu’ndan mezun olduktan sonra İtalyan Lisesi’nde lise eğitimini tamamlayıp mezun oldu.üKoç ÜniversitesiüMedya ve Görsel Sanatlar Bölümü’nde üniversite eğitimine devam etmektedir. Medya ve Görsel Sanatlar’la birlikte Arkeoloji ve Sanat Tarihi yan dalı da yapmaya başladı.

Birçok tiyatro kulübünde de faaliyetler gösteren Leyla Tanlar; oyunculuğa olan ilgisinden dolayı Akademi 35,5’a yazılarak, aldığı kurslar neticesinde mezun oldu. University of California At Los Angeles’ta (UCLA) oyunculuk workshoplarına katıldı.

Leyla Tanlar, 2016 yılında InStyle dergisinin mart sayısı için modellik yaptı.

Leyla Tanlar,ü2014üyılında “Paramparça” dizisinde Cansu Gürpınar karakterini canlandırırken, başrollerindeüNurgül YeşilçayErkan PetekkayaEbru ÖzkanAlina BozCivan CanovaüveüCemal Hünalüyer aldı.

2015üyılında 4.’sü düzenlenen İstanbul Gelişim Üniversitesi Medya Ödülleri töreninde ‘En Çok Gelecek Vaad Eden Oyuncu Ödülü’nü aldı.

Leyla Tanlar,ü2018üyılında yönetmenliğiniüHilal Saral‘ın yaptığı, senaryosunuüMelek Gençoğlu‘nun yazdığı “Şahin Tepesi” adlı dizideüZerrin TekindorEbru ÖzkanMurat AygenBoran KuzumAybüke PusatEsra DermancıoğluKaan TaşanerüveüMustafa Mert Koçüile birlikte rol aldı.

Ödülleri :
2015 – Gelişim Üniversitesi’nden ‘En Çok Gelecek Vaad Eden Oyuncu Ödülü

Filmleri ve Dizileri

Oyuncu :
2018 – Şahin Tepesi (Deniz Akdora) (TV Dizisi)
2018 – Mehmed: Bir Cihan Fatihi (Esleme) (TV Dizisi)
2014 – 2016 – Paramparça (Cansu Gürpınar) (TV Dizisi).

Editör: TUNAHAN ERTAN