İzmir gezilecek yerler ve kamp alanları 2020

Yayınlama: 06.06.2020
Düzenleme: 02.05.2023 18:24
35
A+
A-

İzmir’i Tanıyalım

İzmir, Türkiye‘nin bir ili ve en kalabalık üçüncü şehridir. Nüfusu 2019 itibarıyla 4.367.251 kişidir. Bu nüfus; 30 ilçe ve bu ilçelere bağlı 1.297 mahallede yaşamaktadır. İl genelinde nüfus yoğunluğu 367’dir. Coğrafi olarak Türkiye’nin batısında bulunur ve ilin tamamı Ege Bölgesi’nde yer alır.

Kamp alanları

Kestel Barajı Kamp Alanı

İzmir kamp alanları listesinde bulunan Kestel Barajı, İzmir şehir merkezine 120 km, Bergama ilçe merkezine ise 11 km uzaklıkta bulunmaktadır. Hem tarihi hem de doğal güzellikleri bir arada barındıran Bergama Kestel Barajı keşfedilmeyi bekliyor. Tamamen bakir doğasıyla kampçıların uğrak mekanı haline gelen Kestel Barajı’nda hiçbir işletme bulunmamaktadır. Tüm market alışverişinizi ve temel ihtiyaçlarınızı Bergama ilçe merkezinden alarak kamp alanına gitmenizde fayda var. Baraj kenarında en güzel manzaraya çadırınızı kurabilirsiniz. Kestel Barajı yaban hayatı bakımından oldukça zengindir. Domuz ve çakal gibi hayvanlarla karşılaşabilirsiniz. Ormanın güvenliğini sağladıktan sonra kamp ateşi yakabilirsiniz. Ormandan ateş yakmak için odun toplayabilirsiniz. Turkcell oldukça iyi çekiyor, orman derinliklerinde şebeke çekim gücü azalıyor.  Acil durumlarda market ve WC gibi temel ihtiyaçlarınız için 8 km uzaklıkta bulunan Gökçeyurt Köyü’ne gidebilirsiniz. Buraya kadar gelmişken Pergamon Antik Kenti’ni ve Pergamon Su Kemeri’ni gezmeyi unutmayın.

Kestel Barajı Konumu; https://goo.gl/maps/3GmJ2tWtEU86AxbH6

İkizler Camping, Killik Koyu, Dikili

İzmir kamp alanları listesinde yer alan İkizler Camping, doğa severlerin huzurlu bir kamp tatili yapmak için tercih ettiği noktalardan birisidir. Killik Koyu ismini plajda bulunan kil kayalarından almaktadır. Dileyenler yüzüne kil maskesi yaparak güneşin tadını çıkarabilir. Tertemiz denizi, beyaz ince kumu ve oksijen kaynağı ormanlarıyla İzmir’in en güzel noktalarından birisi olan Killik Koyu, İzmir’e gelenlerin mutlaka görmesi gereken koylardandır. Bademli Köyü’ne 2 km, Dikili’ye ise 10 km uzaklıkta bulunan Killik Koyu’na ulaşmak için son 2 km’lik yol stabilize olduğu için ziyaretçiler zorlanmaktadır. Kamp alanına toplu taşımayla kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ücretli kamping alanlarında konaklamak istemeyenler plajın ilerisinde bulunan kayaların üzerinde kamp yapabilmektedir. Çocuklu ailelerin gönül rahatlığıyla tercih edebileceği Killik Koyu’nda deniz oldukça sığ ve güvenlidir. Buraya kadar gelmişken yürüme mesafesinde bulunan ve sadece oradaki yazlıkçıların kullandığı Zindancık Koyu’na gitmeyi unutmayın.

Konum: https://g.page/ikizlerbeach?share

Killik Koyu Kamp Alanı
Fotoğraf: Hüseyin Yırtıcı | https://www.instagram.com/huseyinyirticii/

Pissa Koyu Plajı, Dikili

İzmir’de hem ücretli hem de ücretsiz kamp alanlarının bulunduğu Pissa Koyu sakinliğiyle doğa severler tarafından tam not almış durumda. Dikili ilçe merkezine 12 km uzaklıkta bulunan Pissa Koyu’na stabilize yol ile ulaşılmaktadır. Pissa Plajı’na vardığınızda sol tarafta 10 dönümlük zeytinlik arazi içerisine yapılmış özel bir camping alanı hizmet vermektedir. Ücretli kamping alanına aracınızı sokabilir; tuvalet, duş, elektrik ve yeme içme gibi imkanlardan faydalanabilirsiniz. Kamp ücreti 15-30 ₺ arasında değişkenlik göstermektedir. Pissa Koyu’nda ücretsiz kamp yapmak için özel kampingler ile belediyenin kamp alanı arasında bulunan ağaçların altına çadırınızı kurabilirsiniz. Belediyenin Pissa Koyu’ndaki kamping alanı ücretleri ise 2 kişi 30₺ olarak belirlenmiştir. İzmir kamp alanları arasında bulunan Pissa Koyu’na gelirseniz gün batımını plajın en üst kısmından izlemeyi unutmayın, manzarası muhteşem. Pissa Koyu’nda plajın genelini belediye işletmektedir ve 2 şezlong 1 şemsiye ücreti 10₺’dir. Plajda bulunan kafede soğuk ve sıcak içecekleri bulabilirsiniz. Kredi kartının geçerli olduğu markette kredi kartı geçerlidir. Denize girdikten sonra duşunuzu kafenin arka kısmında bulunan jeotermal su ile alıyorsunuz. Pissa Koyu’nun denizi sıcak, dalga yok, tamamen kumdan oluşuyor ve ayağa yapışmıyor. Oldukça sığ olan plajda 50 metreye kadar boyunuzu aşmıyor.

Aşıklar Şelalesi (Nebiler Şelalesi), Dikili

Aşıklar Şelalesi diğer adıyla Nebiler Şelalesi, İzmir’deki en güzel kamp yapılacak yerlerin arasında yer almaktadır. İzmir’e 130 km uzaklıkta bulunan Nebiler Şelalesi; Balıkesir ve Manisa’ya daha yakındır. Doğayla iç içe sessiz sakin ve huzurlu bir kamp için Aşıklar Şelalesi’ni tercih edebilirsiniz. İzmirliler tarafından saklı cennet olarak nitelendirilen Aşıklar Şelalesi’nde çadır veya karavan kampı yapılabilmektedir. Şelalenin giriş ücreti bulunmaktadır ve aracınızı otoparka park ettikten sonra kamp yapacağınız düzlükleri keşfedebilirsiniz. Tuvalet, çeşme ve restoran (pek alternatif yok) bulunmaktadır. Market veya büfe bulunmamaktadır. İhtiyaçlarınızı Dikili’den almanızı tavsiye ederiz. Şelale etrafında bulunan mağaralara yürüyüş yapmayı unutmayın.

  Eskişehir Türkmendağı nerede? Türkmen Dağına nasıl gidilir?

Konum: https://goo.gl/maps/pMF6kmcnBC8Fdch46

Su Uçan Şelalesi, Türkmen Köyü, Menemen, İzmir

İzmir ücretsiz kamp alanları listesinde yer alanan Su Uçan Şelalesi; Türkmen Köyü’ne 15 km, Menemen ilçe merkezine 25 km ve İzmir şehir merkezine ise 60 km uzaklıkta bulunmaktadır. Deniz kamplarının yanı sıra orman kampları yapmak isteyenlere mutlaka tavsiye edebileceğimiz doğal güzelliğe sahip olan Su Uçan Şelalesi tüm bakirliğiyle sizleri bekliyor. Bölgede 2 adet şelale bulunuyor. Ana şelale 30 metreden dökülürken küçük şelale ise 3-4 metreden dökülmektedir. Büyük şelaleye ulaşmak için 20 dakika yürümeniz gerekmektedir. Her 2 şelalenin önünde de yüzülebilecek göletler vardır. Aracınızı bıraktıktan sonra 100 metre ileride çadırınızı kurabilirsiniz. Çadır kurmak için şelalenin üst kısımlarında bulunan düzlükleri tercih edebilirsiniz. Dere yatağına çadır kurmamanızı tavsiye ederiz. Buraya gelirken tüm ihtiyaçlarınızı şehirden tamamlayarak gelmenizi tavsiye ederiz. Su Uçan Şelalesi’ne ulaşırken dileyenler Aliağa üzerinden dileyenler ise Manisa üzerinden gidebilir. En rahat güzergah Aliağa üzerinden ulaşmak olacaktır. Toplu taşıma ile ulaşmak için Manisa’dan Türkmen Köyü dolmuşlarına binerek köye ulaşabilir ve oradan da 2 km yürüyerek Su Uçan Şelalesi kamp alanına ulaşabilirsiniz. Güvenli şekilde ateş yakabilirsiniz, çevreyi temiz tutmayı unutmayın. Ayrıca telefonların çekmediğini belirtmekte fayda var.

Konum: https://goo.gl/maps/wqgFnJPEE1zMarUB7

Türkmen Köyü Su Uçan Şelalesi
Fotoğraf: Serhat Baştan | https://www.flickr.com/photos/serhatbastan/27225885025

Sazlıca Plajı, Foça

İzmir ücretli kamp alanları listesinde bulunan Sazlıca Plajları yaz aylarında oldukça yoğun olmakta ve hem kampçılar hem de günübirlikçiler tarafından ziyaret edilmektedir. Eski Foça’ya 14, Yeni Foça’ya 8 km ve İzmir’e ise 76 km uzaklıkta bulunmaktadır. Sazlıca Plajı’na ulaşım oldukça kolaydır. Yaz aylarında gidecek olursanız hafta içi gitmenizi tavsiye ederiz. Denizi oldukça temiz, taşlık ve bol bol kestane olan plajda şezlong ve şemsiyeler kiralanmaktadır. Sazlıca Plajı’nda birden fazla özel kamping işletmesi bulunmaktadır. Plajda bulunan kamp alanlarında karavan alanı, çadır kamp alanı ve piknik alanı birbirinden ayrılmış olsa da günübirlikçiler gidene kadar mangal dumanından rahatsız olabilirsiniz. Kamping işletmelerinde büfe bulunmaktadır fakat fiyatlar yüksektir. Tuvalet, duş ve çeşme bulunmaktadır. Eski Foça veya Yeni Foça’dan toplu taşıma aracıyla ulaşabilirsiniz.

Konum: https://goo.gl/maps/Jz2nbD9eCihHu29q7

Güvercin Adası (Karşısı) / Foça

İzmir kamp alanları listesinde bulunan kamp yeri, Güvercin Adası’nın tam karşısında bulunan alandır. Yeni Foça’dan Eski Foça istikametine doğru devam ederken Acar Camping tabelasını geçtikten 100 metre sonra park halindeki araçları veya çöp konteynerlarını göreceksiniz. Aracınızı buraya park ettikten sonra 5-10 dakikalık yürüyüşle deniz kenarında ücretsiz kamp yapabileceğiniz alana ulaşabilirsiniz. Tamamen doğal alan olduğu için market, tuvalet, duş ve çeşme gibi imkanlar bulunmamaktadır. Toplu taşıma aracıyla ulaşabilirsiniz.

Konum: https://goo.gl/maps/dk9DDTLiistdM7vt7

Acar Kamping, Foça

İzmir ücretli kamp alanları listesinde bulunan Acar Kamping, Eski Foça’ya 8,5 km, Yeni Foça’ya 13,5 km ve İzmir’e ise 73 km uzaklıktadır. İzmir’de hem deniz hem de orman kampı yapmak isteyenlerin tercih edebileceği standart özelliklere sahip olan Acar Kamping’e girerken sadece ailelere veya kadınlara izin verilmektedir. Erkek erkeğe gelen kampçılar veya günü birlikçiler güvenlik nedeniyle Acar Kamping’e alınmamaktadır. Deniz suyu oldukça serin olan Acar Camping’te birçok hizmet bulunmaktadır. Eski Foça ve Yeni Foça arasındaki toplu taşıma araçları kapısında indirmektedir.

Konum: https://goo.gl/maps/7JiaxB2jH35ZPyGb8

Acar Kamping; Foça Kamp Alanı

İngiliz Burnu, Foça, İzmir

İzmir’de en güzel gün batımını izleyebileceğiniz noktalardan birisi olan İngiliz Burnu’nda hem ücretli özel kamping işletmeleri hem de ücretsiz kamp alanları bulunmaktadır. Dilerseniz günübirlik olarak sandalyenizi masanızı alarak keyif yapmaya, dilerseniz ise çadırınızı alıp kamp yapmaya gidebilirsiniz. Foça’da en güzel manzaraya sahip kamp alanlarından birisi olan İngiliz Burnu’nda duş ve tuvalet gibi ihtiyacınızı özel kampinglerden ücreti karşılığında giderebilirsiniz. Eski Foça veya Yeni Foça’dan toplu taşıma ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İngiliz Burnu, İzmir kamp alanları arasındaki popüler yerlerden birisidir.

Konum: https://goo.gl/maps/7AB2gkShSViyS5ot8

İngiliz Burnu Foça Kamp Alanı
Fotoğraf: https://www.rotasenin.com/foca-cadir-ve-karavan-kamp-alanlari/

Karagöl Tabiat Parkı, İzmir

İzmir kamp alanları arasında tercih yapacak olursanız ve doğayla iç içe göl kenarında kamp yapmak isterseniz Karagöl Tabiat Parkı’nı tercih edebilirsiniz. Dört mevsimde birbirinden güzel renk cümbüşü sergileyen Karagöl, doğa severlerin uğrak mekanı haline geldi. Yamanlar Dağı’na kurulmuş, 850 metre rakımı olan Karagöl’e; İzmir’den 1 saatte ulaşılabilmektedir. Karagöl Tabiat Parkı’nda kamp ücreti 34₺’dir. Karagöl Tabiat Parkı giriş ücretleri; otomobil 25₺, şahış 8,5₺, indirimli şahıs 4,5₺, minibüs 76₺, midibüs 127₺, otobüs 229₺, motorsiklet-atv 12,5₺, bisiklet-mobilet 8,5₺, çadır yeri 34₺, karavan 34₺ ve Çadır 13₺ (Ortak kullanım bedeli elektrik, su) olmuştur. Karagöl Tabiat Parkı’nda restoran bulunmaktadır. Market alışverişinizi buraya gelmeden yapmanızda fayda var. Gölün etrafında yürüyüş yapmak ve huzurlu bir kamp yapmak için Karagöl’ü gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Yerden yüksekte ateş yakabilirsiniz. Ateş yakmak için belirli alanlar oluşturulmuş. Piknik alanı ve kamp alanının ayrı olması büyük bir avantaj. Karavanınızla gönül rahatlığıyla kamp yapabilirsiniz. Karagöl hakkında daha fazla bilgi ve yol tarifi almak için TIKLAYINIZ

  Narkotik parfüm nedir? nasıl kokuyor, afrodizyaklı mı?
Karagöl Tabiat Parkı | İzmir
Fotoğraf: https://www.instagram.com/caansuukenar/

Nazarköy Kamp Alanı, Kemalpaşa, İzmir

İzmir kamp alanları listesinde bulunan Nazarköy Kanyonu, kamp alanı sakinliği ve huzuru arayanların kamp yapması gereken noktalardan birisidir. Adını Nazar boncuklarından alan köyde birçok kişi nazar boncuğu üretiyor ve geçimini bu şekilde sağlıyor. Nazar boncukları buradan Türkiye’nin birçok bölgesine dağıtılıyor. Kamp alanına ulaşırken çok şirin bir köy meydanından geçeceksiniz, köyde biraz gezmenizi tavsiye ederiz. Ulaşım oldukça kolay. Nazarköy kamp alanı ormanların içinde tamamen doğal bir alan olup en yakın işletme köy merkezindedir. Suyunuzu dereden temin edip kaynattıktan sonra içebilirsiniz. Güvenli bir ateş yakmak için bolca odun vardır. Telefon biraz zor çekiyor. Bol bol yürüyüş yapmak için yürüyüş yolları var.

Dolungaz Koyu, Karaburun

Yaz aylarında İzmirliler tarafından sık sık ziyaret edilen Dolungaz Koyu, Karaburun’un Midilli’ye bakan kuzey sahillerinde bulunmaktadır. Etrafı kayalıklarla çevrili Dolungaz Koyu’na son yıllarda ilgi artmaktadır. Hem ücretli hem de ücretsiz kamp alanlarının bulunduğu Dolungaz Koyu, kamp ve doğa sporları için oldukça idealdir. Aşağıya bıraktığımız konumda ağaçların altına çadırınızı kurarak keyfini çıkarabilirsiniz. Dolungaz Koyu’nda ücretsiz kamp yapılan noktalarda tuvalet ve su bulunmamaktadır. Fakat ücretini ödeyerek Şirinbaba Camping’ten faydalanabilirsiniz. Yaz aylarında ateş yakmamanızı öneririz. Çöplerinizi giderken götürmeyi unutmayın.

Konum: https://goo.gl/maps/J2xgDz8LBQjggajUA

Dolungaz Koyu Kamp Alanı
Fotoğraf: https://www.instagram.com/ardacorgunlu/

Kaynaklar Kamp Alanı, Buca

İzmir ücretsiz kamp alanları arasında bulunan Kaynaklar Kamp Alanı, şehirden kaçmak isteyenlerin nefes aldığı doğal ortamlardan birisidir. Kaynaklar, Buca ilçe merkezine 9 km, İzmir şehir merkezine ise 26 km uzaklıktadır. Köy merkezini geçtikten sonra tamamen ormanlarla kaplı ve oksijen kaynağı olan Kaynaklar, aynı zamanda dağcıların da tırmanış antrenmanlarını yaptığı yerlerdendir. Çadırınızı isterseniz dere kenarına isterseniz ise orman içine kurabilirsiniz. Ulaşım ve detaylı bilgi için 

Konum: https://goo.gl/maps/PwMDjoserT8aZhuG7

Kaynaklar Kamp Alanı
Fotoğraf: Suat İnan | https://www.yoladus.com/kaynaklar-kis-kampi-izmir-2/

Delikli Koy, Alaçatı, İzmir

İzmir’de ücretsiz kamp yapılabilecek alanlar arasında bulunan Delikli Koy, Alaçatı’ya 11 km uzaklıkta bulunmaktadır. Günbatımı izlemek ve doğayla iç içe deniz kampı yapmak isteyenlerin tercih edebileceği Delikli Koy’da tesis bulunmamaktadır. Aracınızı park ettikten sonra sahile yürüyerek inebilir veya aracınızı üst kısımlara park ederek manzaraya karşı çadırınızı kurabilirsiniz. Market alışverişinizi Alaçatı’dan yapmanızı tavsiye ederiz. Toplu taşıma ile ulaşım yoktur, otostopla kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Konum: https://goo.gl/maps/h5bEgc4GUxK3Wk267

Balçova Terapi Ormanı

İzmir’in hemen yanıbaşında şehir merkezine sadece 12 km uzaklıkta bulunan Balçova Terapi Ormanı kamp ve doğa yürüyüşü yapmak için harika bir ortamdır. İzmir kamp alanları arasında güzel bir yere sahiptir. Manzara izlemek ve  İzmir’de doğayla iç içe kamp alanı arayanlar Balçova Terapi Ormanı’nı tercih edebilir. Orman içerisinde şelale, manastır ve yürüyüş yolları gibi doğal güzellikler var. Ormana giriş yapmak ücretsiz. Dilediğiniz bölgede kamp yapabilir ve güvenli şekilde zeminden yüksekte ateş yakabilirsiniz. Manastırda kamp yapmak daha güzel olabilir. Toplu taşıma ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Alışverişinizi buraya gelmeden yapın. Telefon çekiyor fakat şelaleye yürürken şebeke sorunu var.

Konum: https://goo.gl/maps/xovBpqrPgqZpL4tP8

Balaban Gölü, Menderes, İzmir

İzmir’de ücretsiz kamp yapılacak yerler arasında bulunan Balaban Gölü, tüm bakirliğini korumaya devam ediyor. İzmir’e 35 km uzaklıkta bulunan Balaban Gölü, yabani hayvan bakımından da oldukça zengindir. Tamamen doğayla iç içe kamp yapmak, bisiklet sürmek, kano yapmak ve balık tutmak için tercih edilebilecek bir alan. Alanda tuvalet veya herhangi bir tesis bulunmuyor. Telefon çekse de internet çekmiyor. Daha önce ateş yakılmış noktalarda güvenliğini sağladıktan sonra ateş yakabilirsiniz. Alandan ayrılırken çevreyi temiz tutmayı unutmayın. Doğayı koruyalım.

Konum: https://goo.gl/maps/ycwoeF6jV8dPA7kP9

Balaban Göleti Kamp Alanı
Fotoğraf: Suat İnan

Ax Medya
sağlık sitesi takipçi satın al |-| nakliyat |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi
evden eve nakliyat |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat |-| IGBT tabanlı kompanzasyon |-| şehirlerarası evden eve nakliyat