Hz. Muhammed'e tüm akrabalarının karıları helal miydi? Hz. Muhammed'e tüm akrabalarının karıları helal miydi?

Hac ibadetini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan’da bulunan en az 14 kişi hayatını kaybetti ve 17 kişinin de kayıp olduğu bildirildi. Ürdün Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, hac ziyareti sırasında ölenlerin sayısı 14'e yükseldi. Bu kişilerin en az 6'sının sıcak çarpması nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtilmişti. Bakanlık ayrıca, kayıp olan 17 kişi hakkında da bilgi verdi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, hayatını kaybedenlerin cenazelerinin ailelerinin isteklerine göre defnedilmesi veya nakledilmesi konusunda Suudi yetkililerle koordinasyon halinde olduklarını ifade etti.

Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde sıcaklıkların pazartesi günü 47 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, hava sıcaklıklarının artacağı konusunda uyarılarda bulunarak, hacı adaylarına susuz kalmamaları ve günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 15.00 arasında dışarıda bulunmamaları tavsiyesinde bulundu.

Son 30 yıl içinde yaşanan izdihamlar, çadır yangınları, aşırı sıcaklıklar ve diğer olaylar, hac sırasında yüzlerce kişinin ölümüne neden oldu. Özellikle 2015 yılında hac sırasında çıkan izdiham ve kargaşa sonucu 2 binden fazla kişi yaşamını yitirmişti.

Editör: TUNAHAN ERTAN