Google Adsense Nedir? Adsense ile Para Kazanmanın Yolları Nelerdir?

Yayınlama: 11.11.2020
Düzenleme: 21.06.2022 20:24
26
A+
A-

En etkili ve gerçekçi online para kazanma yollarını sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Belki de AdSense internetten para kazanma yolları arasında en çok bilinen ve en etkili olandır. Peki herkes AdSense ile para kazanabilir mi ? AdSense sayesinde geçiminizi sağlayabilir misiniz?

Öncelikle bilmeyenleriniz için AdSense’in ne olduğundan ve ne işe yaradığından bahsedelim. İnternet kullanıcılarının çoğu Google AdSense’le çoktan tanışmıştır, ancak yeni başlayanların bilgilerini de güncel tutmak adına programı genel hatlarıyla inceleyelim ve sağlayacağı başlıca avantajlara değinelim.

  • AdSense, Google’a ait bir reklam hizmetidir. Websitenizde yayımlayacağınız, site içerikleriniz ile alakalı Google reklamları üzerinden para kazanmanızı sağlar.
  • Google için en önemli gelir kaynağıdır (2018 yılında 137 milyar dolarlık gelirinin büyük kısmını reklam yani Adsense gelirleri oluşturmakta).
  • Yayıncılar için ücretsizdir.
  • Reklam verenler, AdSense websitelerinde kendi ürün veya hizmetlerini tanıtmak için Adwords programını kullanırlar. Sadece birileri onların reklamlarına tıkladıklarında ödeme yaparlar (TBÖ – Tıklama Başına Ödeme).
  • Yayıncılar gelirin %68’ini, Google ise %32’sini alır. Örneğin eğer bir reklam veren bir tıklama için 1 TL ödüyorsa, bunun 68 kuruşu yayıncıya, 32 kuruşu Google’a verilir.
  • Tıklama başına maliyet hesaplaması bir açık arttırma tipi sistemle yapılır.
  • Kullanması çok kolaydır.
  • Günümüzde internetteki en güvenilir reklam platformudur ve yayıncılar için en çok geliri sağlamaktadır.
  • AdSense içerik sitelerinin yanı sıra oyun, video, mobil ve arama ürünleri için de mevcuttur.

Google AdSense hakkında daha fazla bilgi edinmek için Google AdSense Yardım Merkezini ziyaret edebilirsiniz.

AdSense ile para kazanma?

AdSense, reklam gösterimi yapacak web siteleri için ücretsiz bir hizmettir, kullanımı oldukça kolaydır.

  • Hepsi içerik açısından zengin, yüksek kaliteli içerik sunan websiteleridir.
  • Hepsinin çok fazla trafiği vardır ( Aylık 100,000 ziyaret AdSense ile para kazanmak için yeterlidir).
  • Hepsi tamamen AdSense politikaları ile uyumludur.
  • Hepsi tamamen webmaster yönergeleri ile uyumludur.
  • Hepsi faydalı hizmetler ve ürünler sunuyor ve tek varoluş sebepleri AdSense’den para kazanmak değil.

1) İçerik açısından zengin bir web sitesine sahip olun.

AdSense içerik açısından zengin sitelere bayılır. İçerikten kasıt AdSense içerik politikalarını ihlal etmediği sürece herhangi bir tür olabilir (metin, resim, video).

Ancak, AdSense tarayıcısının web sayfanızın ne ile alakalı olduğunu anlayabilmesi adına metin içerikleri bulundurmanız özellikle önemlidir.

Makaleler, vaka çalışmaları, “Nasıl yapılır” kılavuzları ve blog yazıları yayımlayan web siteleri AdSense’i çok daha verimli kullanabilirler.

Örneğin, insanların bir şeyler öğrenmesine veya belirli bir görevi gerçekleştirmesine yardımcı olacak içerikler yayımladığınız bir blog, AdSense ile para kazanmanın en harika yollarından biri olabilir. Henüz bir blogunuz yoksa bir an evvel başlatmanızı öneririz. Web sitemizde yer alan blog konulu içerikleri incelemeye ne dersiniz?

2)Kaliteli içerikler sunun.

AdSense üzerinden para kazanmak için yalnızca içerik politikaları ile birebir uyumlu içerikler yayınlamak yetmez, yayımlanan içeriklerin yüksek kalitede olması da gerekir.

Google bu işi reklam verenlerden aldığı ödemeler sayesinde ayakta tutar ve hiçbir reklam sahibi reklamlarının vasat içeriklerin yayımlandığı bir web sitesinde görünmesini istemeyeceğinden içeriklerinizin kalitesi konusunda bir hayli özenli ve seçici olmanız beklenir.

Eskiden bu konuda bu denli ince eleyip sık dokumazlardı, ancak son birkaç senedir AdSense’i kullanabilecek web sitelerinin türüne ilişkin çok daha katı bir politika benimsemiş durumdalar.

3)Ziyaretçi trafiğinizi arttırın.

AdSense’in çevrim içi platformlar üzerinden para kazanmanın en iyi hatta en zahmetsiz yolu olduğunu söylemiştim. Ancak bunu gerçekleştirebilmek için ziyaretçi trafiğinin yoğun olduğu bir web sitesine sahip olmanız da gerekiyor.

Ziyaretçi trafiğinizin ne durumda olması gerektiğine ilişkin kesin rakamlarla konuşmak zordur, çünkü AdSense ile kazanabileceğiniz para miktarı tıklama başına elde edeceğiniz gelire ve tıklama sayısına bağlıdır. Ancak, ben genellikle danışmanlık yaptığım tüm müşterilerime, günlük en az 300-400 tekil ziyaretçileri olmadığı sürece websitelerine AdSense eklemelerini önermiyorum.

Bununla birlikte, web siteniz çok daha yoğun bir ziyaretçi trafiğine sahip ise AdSense üzerinden çok daha büyük miktarlarda bir gelir elde edebilirsiniz.

4)Doğru anahtar kelimeleri hedefleyin.

Eğer içeriğinizde doğru anahtar kelimeleri hedeflerseniz AdSense veya herhangi bir başka reklam platformu ile daha çok para kazanabilirsiniz.

Peki doğru anahtar kelimeler nelerdir?

Doğru seçilmiş anahtar kelimeleri şu 2 başlık altında inceleyebiliriz:

(1) reklam verenler tarafından ürün tanıtımı amacıyla kullanılanlar – reklamverenler tarafından ürünlerini tanıtmak için kullanılırlar ve bu yüzden rekabet daha büyüktür ve bu da tıklama başına gelirinizi belirgin miktarda artıracaktır (EPC).

(2) harekete geçirici mesajlar içeren anahtar kelimeler – kullanıcıların anahtar kelimeleri görüp “işlem yapma”, olasılıkları çok daha yüksektir- bu dönüşüm oranlarının da aynı derecede yüksek olacağını gösterir.

  2024 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Aşağıdaki şu örneği inceleyelim:

Varsayalım ki AdSense kullanan kilo verme hakkında 2 websiteniz var. Her 2 websitesi de aynı oranda organik trafik alıyor ve aynı konumlarda reklamlar yayınlıyor olsun. İlki şu gibi aramalarla ziyaretçi çekiyor: “kilo verme ipuçları”, “nasıl kilo verilir”, “göbek bölgesini eritmek” ve diğer ise şu gibi anahtar kelimelerden ziyaretçi çekiyor: “su içmek niçin önemlidir”, “akşam yemeğinden sonra ne yemek gerekir”, “her gün kaç öğün yemek gerekir”.

İlk websitesi AdSense ile daha çok kazanacaktır çünkü reklamverenler daha çok bu anahtar kelimelerle ilgileniyorlar, bu yüzden de ilgili reklamların miktarı daha çok olacaktır. Kendi problemlerine çözüm veya problemleri hakkında ipuçları arayan kullanıcılar da, genel bilgi arayışında olan kullanıcılara kıyasla reklamlara daha çok tıklama yapma eğilimindedir.

Bu ayrıca organik trafiğin diğer trafik biçimlerine kıyasla niçin daha değerli olduğunun bir nedenidir, çünkü daha yüksek hedefleme yapmaktadır ve dönüşümleri daha iyidir.

5)AdSense politikalarına harfiyen uyun.

Yukarıda söylediğim gibi AdSense, Google’ın gelir kaynaklarının üçte birine tekabül ediyor bu yüzden tüm programı çok ciddiye alıyorlar. Herkesin bir AdSense hesabı edinmesi nispeten kolay olsa bile kurallarına uymadığınız zaman %100 hesabınızı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalıyorsunuz.

Mevcut veya yeni bir AdSense yayıncısı olsanız bile AdSense’i websitenize uygulamadan önce onların politikalarını iyi okuduğunuzdan emin olun. Sistemi yanıltabilecek fikirleri kafanızdan atın ve Google’ın, hiç kimsenin belirlenen bu katı kural veya politikaları ihlal etmediğinden emin olmak adına alanında uzman kişilerle çalıştığını unutmayın.

6) Web sitenizin belirli bir amaca hizmet ettiğinden emin olun.

AdSense her ne kadar bir websitesini paraya dönüştürmek için iyi bir yol olsa da, tek amacı AdSense reklamlarının yerleştirilmesi olan siteler Google tarafından pek sevilmiyor ve Google bu sitelerle çalışmayı reddediyor. Buna bir önceki konumuzda değinmiştik, bilmeniz ve anlamınız gereken şey ise websitenizin veya blogunuzun AdSense aracılığıyla para kazanmanın daha ötesinde açık bir amacı olmalıdır. Yani uzmanlık alanınız ile birebir uyumlu bir web sitesine sahip olup insanlara aradıkları bilgileri en doğru ve detaylı şekilde verebilmelisiniz. Aksi durumda web sitenizden gelir elde etmeniz pek de mümkün olmayacaktır.

Evet, doğal ziyaretçi trafiğinin yüksek olduğu, yerleşik bir blog üzerinden para kazanmak için AdSense’i kullanabilirsiniz.

AdSense’i kendi ürünlerinizi veya hizmetlerinizi satma amaçlı açtığınız web siteniz üzerinden ekstra gelir elde etmek adına da kullanabilirsiniz.

Ancak, vasat içerikler yayımlayıp ziyaretçi çekmekten öte bir işleve sahip olmayan bir blog sayfasında AdSense kullanmaya kalkmanız hiç de iyi bir fikir değildir. Daha önce de dediğim gibi, sistem kötüye kullanıma müsaade etmeyecek denli kontrollü bir biçimde işlemektedir.

Geçmişte, yani kurallar henüz bu denli katı değilken bu model işe yarıyordu, ama artık her şey için çok geç.

AdSense ile geçimimi sağlayabilir miyim?

Yukarıda AdSense ile para kazanmak için neler yapmanız gerektiğini açıkladım, peki sizce AdSense ile geçiminizi de sağlayabilir misiniz? Bir başka deyişle tüm giderlerinizi karşılamak için %100 AdSense’e bağlı olabilir misiniz?

Yanıt, HAYIR. Bunun sebebi AdSense ile ayda onbinlerce lira kazanamayacağınız ve iyi bir hayata sahip olamayacağınız değildir, bunun sebebi tek bir gelir kaynağına güvenemeyecek olman

Çevrim içi dünya çevrim dışı dünyadan çok daha dinamiktir. Yani web sitenizin her daim milyonlarca kişi tarafından ziyaret edileceğinin de, reklamlara tıklanacağının da garantisi yoktur. AdSense’in sonsuza dek var olacağının da öyle.

Belki de olur, ama bu gerçek dahi tek gelir akışınızın AdSense olmasını için yeterli bir dayanak değildir. Risklerinizi çeşitlendirmek ve gelirlerinizi çeşitli sektörlere yaymak hem çevrim içi hem de çevrimdışı ortamlarda yararlanabileceğiniz en iyi uygulamadır.

Sonuç

AdSense belki de çevrimiçi para kazanmak için en kolay, en güvenilir ve en iyi yol olabilir. Web siteniz yukarıda bahsedilen kriterleri karşıladığı sürece içeriğinizi veya çevrimiçi olarak harcadığınız vakti en iyi şekilde değerlendirerek, aylık güzel bir miktar kazanabilirsiniz.

Öte yandan, eğer sabah 9 akşam 5 mesaisinden kaçmak istiyorsanız tek başına sadece AdSense’e güvenemezsiniz. Online olarak çalışan istediğiniz bir örneğe bakın. Herkes AdSense’in harika olduğunu ancak başka gelir kaynaklarınızın da olması gerektiği konusunda hem fikirdir.

Adsense Reklamı Nasıl Verilir?

Adsense reklam hizmetinden faydalanabilmeniz için öncelikle adsense hesabı için başvuru yapıp onay almanız gerekiyor. Sonrasında hesabınıza girip ekranda “Reklamlarım” sekmesini tıklıyorsunuz. Burada önceden girdiğiniz reklamların listesini görebiliyorsunuz. “Yeni Reklam” bölümünde reklamınıza isim vermeniz gerekiyor. Devamında sunulan reklam boyutu seçenekleri arasından sayfanıza uygun olanı seçiyorsunuz. Burada belirtilenler aynı zamanda en çok kazandıran reklam boyutları olarak biliniyor.

  Memur maaşı belli oldu (2024 öğretmen, polis, doktor ve hemşire güncel maaş)

Bu aşamadan sonra metin veya görüntü ya da her ikisi birlikte olacak şekilde reklamınızın türünü belirliyorsunuz. Daha fazla kazandıran reklam türünün hem metin hem de görüntü içeren reklamlar olduğunu belirtmekte fayda var. Metin reklam stili aşamasında özellikle metin içeren reklamlarda renkleri dilediğiniz şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca reklamlarınızı sitelerinize göre sınıflandırma imkanınız da bulunuyor.

Sitenizin içeriğine uygun reklam bulunamadığı zamanlarda ne yapılması gerektiğini de tercih edebiliyorsunuz. Bu durumda ilgili alanı tek renkle doldurmayı, başka URL’den başka reklamlar göstermeyi veya boş alanı göstermeyi seçebiliyorsunuz. Bu alanları doldurduktan sonra kaydettiğinizde size bir kod veriliyor. Verilen kodu sitenize yerleştirmek için kopyalamanız gerekiyor. Sonrasında da ilgili alana yapıştırabiliyorsunuz.

Adsense Pin Onayı Nedir?

Adsense pin nedir sorusu da kullanıcılar tarafından sıkça soruluyor. Google Adsense pin isteme, bu uygulamada para kazanmak için son aşamayı oluşturuyor. Milyon dolarların söz konusu olduğu böyle bir sektörde Google’ın reklamlarını vereceği kullanıcıları titizlikle seçmesi ve belli kriterler koyması gerekiyor. Google, bunu yapmak için sayfasına reklam almak isteyen kullanıcılardan pin doğrulaması istiyor.

Adsense pin onayı için hesabınız doğrulama eşiğine ulaştığı zaman “Pin İste” sekmesine tıklamanız gerekiyor. Böylece Google’dan size pin kodu gönderilmesini istemiş oluyorsunuz. Pin kodunu içeren postanın adresinize ulaşması ülkemizde 1 aya kadar sürebiliyor. Bu süre uzarsa tekrar pin isteme imkanınız da bulunuyor. Posta elinize ulaştığında gelen kodu hesabınıza yazarak son aşamayı tamamlıyorsunuz.

Adsense Ban Nedir?

Google reklamları vereceği sitelerin adsense politikaları kapsamında belirlenen kriterleri karşılamasını bekliyor. Bunun için reklamlarını alacak siteleri detaylı şekilde inceliyor. Gereken kriterler karşılanmadığında reklam almanızı yasaklıyor. Bu durum gündelik dilde Google’dan “ban yemek” olarak nitelendiriliyor. Reklam almanın zor olduğu göz önüne alındığında ban yeme sebeplerine dikkat etmek gerekiyor. Bunlar arasında öne çıkan sebepler şu şekilde:

  1. Sitenizde yer alan kendi reklamınıza tıklamak en başta gelen ban sebebi. Sitenize bir reklam aldınız ve sonrasında bu reklama kendiniz tıkladınız diyelim. Bu durumda Google tarafından hiç kuşkusuz şekilde ban yiyorsunuz.
  2. Bir sayfada iki farklı üyenin sahip olduğu reklam kodlarını kullanmak ban sebebi teşkil ediyor. Bu tür uygulamalar daha fazla reklam almak ve dolayısıyla daha fazla tıklanma olmasını sağlamak için kullanıcılar tarafından sıkça yapılıyor.
  3. Aynı sayfa içerisinde boyutları ve renk, içerik gibi özellikleri aynı olan reklamları kullanmanız Google tarafından kabul edilmiyor. Aynı boyutta iki adsense reklamı kullandığınız zaman maalesef ban yemeniz kaçınılmaz oluyor.
  4. Kullanıcıların en sık yaptığı hatalardan biri de sayfalarına çok çeşitli içeriklerde reklam çekebilmek için sitede alakası olmayan anahtar kelimeleri kullanmak. Bu da Google tarafından uygulanan ban sebepleri arasında yer alıyor.

Siteniz Adsense Reklam Politikasına Uygun mu?

Yukarıda sayılan ban sebepleri adsense onayı alabilmeniz için uymanız gereken en önemli koşullar olmakla birlikte ayrıca iki tane Adsense hesabı açmak, spam yaparak reklamlarına tıklanmasını amaçlamak, ziyaretçileri tıklamaya özendirme amaçlı sözcükler kullanmak, tıklanma sayısında aniden oluşan büyük artışlar, aynı bilgisayardan üst üste reklama tıklanması, pop-up ve e-mailde reklamları göstermek gibi çok sayıda ban sebebi bulunuyor.

Sitenizin Adsense reklam politikasına uygunluğu ancak bu kriterlere uymanız durumunda mümkün oluyor. Google’ın bu konuda içerik politikaları da bulunuyor. Buna göre reklamlarda şok edici içerikler, küfür ifadeleri, yasa dışı madde kullanımını özendirici içerikler, alkollü ürünlerin özendirilmesi, reçeteli ilaçların tanıtımı, tez veya öğrenci ödevi satışı ve bunlara benzer içerikler bulunması kesinlikle yasaklanmış durumda.

Adsense Reklam Yerleşimi Nasıl Olmalı?

Adsense reklam yerleşimi doğrudan reklamınızın tıklanma oranını etkiliyor. Tıklanma oranına göre kazanç elde edildiği düşünüldüğünde reklam yerleşiminin önemi anlaşılabiliyor. Bunun için öncelikle sitenize adsense ile uyumlu bir tema seçmeniz gerekiyor. Bu sayede sitenize reklamları rahatlıkla yerleştirmeniz mümkün oluyor. Sayfanıza alacağınız reklam sayısı konusunda sınırlama olmamakla birlikte reklamları kullanıcının sitede gezinmesini zora sokmayacak şekilde yerleştirmek gerekiyor.

Kullanıcıların özellikle bilgi amaçlı sitelerde yazıya yoğunlaştıkları düşünüldüğünde yazı içine reklam yerleştirmek uygun oluyor. Bunu yaparken yazınızın uzunluğuna göre reklam sıklığını ayarlamanız ve yine kullanıcıyı yormamanız gerekiyor. Büyük reklamlar daha dikkat çekici olsa da reklam boyutunun kullanıcının sitede gezinmesini engellememesi gerekiyor. Ayrıca siteniz metin ağırlıklıysa görsel reklamlar, görsel ağırlıklıysa metin içeren reklamlar daha uygun olabiliyor.

Siz de bir blog sitesi açarak Adsense reklamları ile para kazanmaya başlayabilirsiniz. Yapmanız gereken bir alan adı satın almak ve web hosting paketinizi seçmek. cPanel üzerinden tıkla WordPress web sitenizi kurabilirsiniz. Üstelik hiç bir teknik bilgi gerektirmez.

Ax Medya
sağlık sitesi takipçi satın al |-| nakliyat |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi
evden eve nakliyat |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat |-| IGBT tabanlı kompanzasyon |-| şehirlerarası evden eve nakliyat