Ford Fiesta, daha önce açıklandığı üzere markanın elektriklenen modelleri arasındaki yerini aldı. 48V hafif hibrit desteğine kavuşan kompakt modelin teknolojileri de güncellendi.

Otomotiv sektöründeki hafif hibrit rüzgarınaüFord Fiesta’da katıldı. Markanın crossover modeli Ford Puma’da da kullanılanü48V hafif hibritüsistemin Ford Fiesta’nın yakıt tüketimini yüzde 5 oranında aşağı çektiği söyleniyor.

Fiesta EcoBoost Hybridüolarak adlandırılan versiyondaü1.0 litre üç silindirli turbo benzinliüünite, küçük bir lityum iyon batarya ve kayış tahrikli entegre marş motoru bulunuyor. Start-stop ve silindir kapatma teknolojisiyle donatılan bu sistem, Fiesta’ya fazladan 20 Nm tork desteği sağlarken turbo gecikmesini de belli bir oranda azaltıyor. Araçtaki batarya, frenleme esnasında geri kazanılan enerjiyle şarj ediliyor.

Ford Fiesta’nın hafif hibrit versiyonunda iki farklı güç çıkışı bulunuyor. Söz konusu sistem tıpkı Puma’daki gibi giriş seviyesindeü125 beygirüveü210 Nmütork üretirken, daha fazla güç isteyenler içinseü155 beygirüveü240 Nmütork sunuyor. Her iki versiyon da standart olarakü6 ileri manuelüşanzımanla satın alınabiliyor. 125 beygirlik versiyonun yakıt tüketimi WLTP döngüsüne göreü5.0 l/100 kmüolarak açıklandı.

hız kontrol sistemiyleü(ACC) de donatıldı. Söz konusu sistem, aracın hızını o anki limite göre otomatik olarak ayarlayabiliyor. Ayrıca Fiesta’dakiüarka çapraz trafik uyarısıüda sürücünün tepki vermemesi durumunda otomatik frenleme yapabilenüaktif fren desteğineükavuştu.

Editör: TUNAHAN ERTAN