Evde Vaktimi Nasıl Güzel Geçiririm? Evde Eğlenceli Vakit Geçirme

Yayınlama: 27.12.2020
21
A+
A-

Evde Vaktimi Nasıl Güzel Geçiririm? Evde Verimli Vakit Geçirmek için Öneriler

Evde Vaktimi Nasıl Güzel Geçiririm? Evde Eğlenceli Vakit Geçirme. Evde vakit geçirmek, kimileri için sonsuz bir eğlence ve dinlenme fırsatı anlamına gelir. Bazı insanlar ise evde nasıl vakit geçireceğini, sıkılmamak için hangi yollara başvurabileceğini ve zamanı nasıl verimli şekilde değerlendirebileceğini bilemez. Siz de evde vakit geçirme fikrine pek sıcak bakmıyorsanız ve “Evde ne yapabilirim?” diye düşünüyorsanız, bu yazı tam size göre! Sosyal mesafe kurma ve evde kalma gibi konulara dikkat etmeniz gerekiyorsa, üzülmenize hiç gerek yok. Evde geçirdiğiniz vakti oldukça keyifli bir hale getirebilir, üstelik bu zaman dilimini kendini geliştirme yolları üzerinde çaba harcayarak paha biçilemez bir sürece dönüştürebilirsiniz! İşte evde vakit geçirirken kendinizi geliştirebileceğiniz birbirinden keyifli öneriler…

Evde Vaktimi Nasıl Güzel Geçiririm? Evde Eğlenceli Vakit Geçirme
Evde Vaktimi Nasıl Güzel Geçiririm, Evde Eğlenceli Vakit Geçirme, Evde Güzel Vakit Geçirmenin Yolları, Vaktimi Nasıl Değerlendirebilirim, Eğlenceli Vakit Nasıl Geçirebilirim, Evde Neler Yapılır

1. Kitaplığınıza Göz Atın

Günlük hayatın keşmekeşi içinde ne zamandır okumak istediğiniz kitabı erteliyor olabilirsiniz. Belki de, aradan öyle uzun zaman geçmiştir ki, kitaplığınızın bir rafında umutsuzca sizi bekliyordur. İşte şimdi, kitapların büyülü ve keyifli dünyasına dönmenin tam zamanı! Kişisel gelişim dendiğinde akla ilk gelen kaynaklardan biri olan kitaplar, size sonsuz bir içerik ve hayal gücü yelpazesi sunar. Okumayı sevdiğiniz türlere ve yazarlara göre bir liste oluşturabilir, her canınız sıkıldığında kitapların size vadettiği büyülü dünyaya dalabilirsiniz.

2. Online Eğitim Videolarına Göz Atın

Kendini geliştirme teknikleri hakkında sayısız bilgiye erişebileceğiniz bir diğer kaynak ise, online eğitim videoları! Birçok farklı web sitesi ve sosyal medya platformu altında bulabileceğiniz bu kaynaklar, neredeyse aklınıza gelebilecek her konu ve branşta eğitim içerikleri barındırır. Mesleğinizle ya da kariyerinizle ilgili videoların yanı sıra, uzun zamandır başlamak istediğiniz bir hobi hakkında bilgi veren ya da size yeni fikirler çağrıştıran başlıklara da göz atabilirsiniz.

3. Spordan Uzak Kalmayın

Evde kalmak size hareketsizliği çağrıştırıyor olabilir. Ancak evinizde yapabileceğiniz pek çok spor olduğunu unutmayın. Yoga, pilates, esneme hareketleri, zumba ve basit egzersizler gibi sporlar, dilediğiniz her an emrinize amade! Üstelik tek başınıza spor yapmaktan hoşlanmıyorsanız, spor eğitmenlerinin videolu görüşme programları üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği spor aktivitelerine katılabilirsiniz. 

4. Mutfağınıza ve Gardırobunuza Bir Şans Verin

Birçok insanın gündelik hayatın keşmekeşi içinde sonsuza dek ertelediği ve asla fırsat bulamadığı bazı işler vardır. Örneğin mutfak dolaplarını ve gardırobunuzu düzenlemek! İlk bakışta bu eylemlerin kendinizi geliştirmek ya da daha iyi hissetmek için yararsız olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak tıpkı evinizin dekorasyonunda çeşitli farklılıklar yaratmak gibi, evin belirli bölümlerini düzene sokmak da ruhunuzu dinlendirebilir. Evde vakit geçirme sürenizi evinizde yeni bir düzen oluşturmak ya da artık kullanmadığınız eşyaları ayıklayarak eşya yükünüzü hafifletmek için kullanabilirsiniz. Unutmayın, evinizin düzenini ne kadar istediğiniz ölçüye getirirseniz, içinde bulunmak o kadar keyifli bir hal alacaktır.

5. Yazmayı Deneyin

Herkesin edebiyatla ve metinlerle arasındaki mesafe farklı olabilir. Ancak günlük tutmak ya da kimi zaman bazı metinler karalamak, pek çok insanın sevdiği bir aktivitedir. Evde bulunduğunuz süre boyunca kendinize bir günlük ya da hayal defteri oluşturabilirsiniz. Eğer yazmaktan hoşlanıyorsanız, zihninizde yeni öyküler kurabilir, karakterler yaratabilir ve hayal dünyanızı dilediğiniz biçimde şekillendirerek kâğıda dökebilirsiniz.

  Necati Arabacı ile Sedat Peker ilişkisi, neyi oluyor?

6. Harcamalarınızı Gözden Geçirin

Evde kalmak, günlük hayat temposunda vakit bulamadığınız bütçe planlaması için de harika bir fırsat olabilir. Gelecek planlarınız arasında seyahat etmek, kendinize ya da sevdiklerinize hediyeler almak, tatile çıkmak ve benzeri aktiviteler varsa, bütçe planlamanızı size en uygun olacak şekilde oluşturabilirsiniz. Evde kaldığınız süre, harcamalarınızın da büyük olasılıkla daha düşük olacağı bir zaman dilimidir. Bu süreçte tasarruf ettiğiniz miktar ile harika planlar yapabilirsiniz.

7. Sanal Müzeler Arasında Yolculuğa Çıkın

Dünyanın en ünlü müzelerini gezmek için yolculuğa çıkmanız şart değil! Günümüz teknolojisinin nimetleri sayesinde, artık birçok müze dijital ortamda üç boyutlu görüntüleriyle hizmetinizde. Dilediğiniz müzeyi seçerek oldukça keyifli bir sanal tura çıkabilir, müzelerde bulunan eserleri gönlünüzce inceleyebilir ve araştırabilirsiniz. 

8. Podcast Dinleyin

Podcast, dijital medya ürünlerinin çoğunlukla seriler halinde yayınlanarak dinleyicilere ulaşması anlamına gelir. Ülkemizde de özellikle son yıllarda podcast’lere gösterilen ilginin hayli arttığını söylemek yanlış olmaz. Telefonunuz, tabletiniz ya da bilgisayarınız aracılığıyla ulaşabileceğiniz bu yayınlar arasında birçok farklı dilden ve konudan içeriğe ulaşmak mümkün. Siz de en popüler podcast’ler arasında bir yolculuğa çıkarak ilginizi çeken seçenekleri listeleyebilir ve dinlemeye başlayabilirsiniz!

9. Dizi ve Filmlere Göz Atın

Günümüzde neredeyse herkesin ne zamandır başlamak istediği bir dizi ya da uzun zamandır merak ettiği bir film vardır. İşte şimdi, bu dizi ve filmleri hatırlamanın tam zamanı! Aklınızda net bir tercih oluşmadıysa farklı türler ve kronolojik sıralamalar doğrultusunda hazırlanan film ve dizi öneri listelerine göz atabilirsiniz. Özellikle evde kalmanız nedeniyle ya da başka bir sebeple ruh haliniz olumsuz şekilde etkilendiyse, dizi ve filmlerin eğlenceli dünyasına dalarak zihninizi dağıtabilirsiniz. 

10. Sosyalleşmeyi Unutmayın

“Evde sosyalleşmek mümkün mü?” demeyin! Elbette mümkün! Uzun zamandır aramayı ertelediğiniz sevdiklerinizle görüşmek için daha uygun bir fırsat olabilir mi? Eğer kullandığınız cihazlar olanak tanıyorsa, sevdiklerinizle videolu görüşmeler yaparak yüz yüze sohbet etmenin keyfini de çıkarabilirsiniz. Üstelik dilerseniz, bu tip görüşmeleri toplu halde gerçekleştirebilir, arkadaş grubunuzun tümünü dijital bir şekilde salonunuzda ağırlayabilirsiniz.

11. Mutfak Becerilerinize Yenilerini Ekleyin

Yemek yapmayı seviyor ya da sevmiyor olabilirsiniz. Ancak evde kaldığınız süre boyunca vaktinizi yeni lezzetler yaratmayı deneyerek ya da kendinize çeşitli meydan okumalar üreterek oldukça keyifli vakit geçirebilirsiniz. Elinizdeki malzemeleri kullanarak daha önce hiç yapmadığınız bir yemeği denemeye ya da en sevdiğiniz şeflerin verdiği tariflere göz atmaya ne dersiniz? 

12. Alışveriş Sitelerini Gözden Geçirin

Günümüzde ihtiyaç duyduğunuz tüm ürünlere internet üzerinden ulaşmanız ve alışveriş yapmanız mümkün. Kıyafet, kitap, gıda ürünleri, aksesuar, ev eşyaları… Hangi ürünleri almayı düşünüyorsanız, evde geçirdiğiniz vakit boyunca birçok alışveriş sitesini karşılaştırarak ve ürün detaylarına göz atarak harika bir liste oluşturabilirsiniz. Farklı indirim ve kampanyalara göz atabilir, sipariş verdiğiniz ürünleri kapıdan teslim alabilirsiniz. 

  Ertanhaber’in sahibi kimdir?

13. Müzik Listeleri Hazırlayın

Mademki müzik ruhun gıdası, o halde evde geçirdiğiniz süre boyunca ruh halinizi enerjik ve dinamik tutmak için notalardan yardım alabilirsiniz! Sosyal medya ve müzik platformlarında yer alan milyonlarca şarkı içerisinden farklı ruh halleriniz için alternatif listeler oluşturabilir, yepyeni şarkılar ile tanışarak listenizi zenginleştirebilirsiniz.

14. Cildinize Bakım Yapın

Hazır evdeyken cildinize harika bir bakım uygulamaya ne dersiniz? Size en uygun cilt bakım ürünleriyle hazırlayacağınız bir cilt bakımı ile hem kendinizi şımartabilir hem de sağlığınızı koruyabilirsiniz. Düşünün, harika kokan ve cildinizi nemlendiren bir yüz maskesi eşliğinde en sevdiğiniz filmi izlemek, sizce de kulağa harika gelmiyor mu?

15. Dans Edin

Kendinizi geliştirmek için dans etmeye ne dersiniz? Evde yalnız olduğunuza göre müziğin ritmine dilediğiniz şekilde ayak uydurabilir, aklınıza gelen tüm figürleri sergileyebilirsiniz! Dans etmek hem ruh halinizi daha dinamik bir noktaya çeker hem de hareketsiz kalmaktan kurtulmuş olursunuz. Bir müzik açıp kendinizi ritme bırakın, gerisi mutlaka gelir!

Evde Eğlenceli Vakit Geçirme

Bu aralar birçoğumuz mümkün olduğunca evimizde zaman geçiriyoruz. Dışarıyla ilişkimizi kısıtlamaya çalışıyoruz. Evdeyken de keyifli, kaliteli ve eğlenceli zaman geçirmenin birçok yolu var. Bunların başında da yeni bir şeyler izlemek, sevdiğimiz filmleri tekrar seyretmek geliyor. İşte eğlenceli ve kaliteli zaman geçirmeniz için size birkaç öneri sunuyoruz.

Yüzlerce film, dizi ve belgeselden istediğinizi seçin

İster daha önce izleyip tekrar izlemek istediğiniz, ister fragmanı ilginizi çeken, isterse arkadaşlarınızın tavsiyesiyle izleyeceğiniz birçok belgesel, film ve diziyi izleyebilirsiniz. O günkü modunuza göre filminizin türünü seçebilir veya uzun zamandır izlemediğiniz ve tekrar izlemek istediğiniz bir diziyi seçebilirsiniz. Belki de merakınızı cezbeden belgesellerle zamanın nasıl geçtiğini bile anlamazsınız…

Çocuklar için yaşlarına uygun içerikler

İstediğiniz seyrederken tabii bir yandan da çocukları unutmamak gerekiyor. Hatta evde onların, bizden çok canı sıkılıyor bile olabilir. Bu yüzden, onların da keyifli vakit geçireceği, yaşlarına uygun içeriklerin yer aldığı izleme paketlerini tercih etmeyi unutmamalısınız.

Televizyondaki yayını daha sonra izlemek için kaydedebilmelisiniz

Televizyonda çok sevdiğiniz bir film, dizi veya program varken başka bir işiniz olabilir veya başka bir şey izlemek istiyor olabilirsiniz. Bu durumda, o programı kaydedip birkaç gün içinde tekrar izleyebilme seçeneğini size sunan platformlar, evde geçirdiğiniz bu sürede zamanı istediğiniz gibi kullanma açısından çok işinize yarayabilir.

İstediğiniz cihazda istediğinizi seyredebilmelisiniz

Bu günlerde vaktinizin çoğunu evde geçiriyor olsanız da sadece televizyon başında olmak sizin için fazla sıkıcı olabilir. Film, dizi izlerken belki de odanızda yatağınızda uzanarak veya şekilde istediğiniz içerikleri izlemek isteyebilirsiniz. Tabii bunu yapabilmeniz için de kullandığınız platforma hem televizyondan hem bilgisayardan hem tabletten hem de telefondan bağlanabiliyor olmanız gerekir. Keyfinize keyif katacak plaftormda, bu özelliğe dikkat edin.

Evde Vaktimi Nasıl Güzel Geçiririm, Evde Eğlenceli Vakit Geçirme, Evde Güzel Vakit Geçirmenin Yolları, Vaktimi Nasıl Değerlendirebilirim, Eğlenceli Vakit Nasıl Geçirebilirim, Evde Neler Yapılır

Ax Medya
sağlık sitesi takipçi satın al |-| nakliyat |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi
evden eve nakliyat |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat |-| IGBT tabanlı kompanzasyon |-| şehirlerarası evden eve nakliyat