Kılıçdaroğlu, bu bayram torunlarıyla vakit geçirdi Kılıçdaroğlu, bu bayram torunlarıyla vakit geçirdi

8 Eylül 2019'da katıldığı imam hatipliler buluşmasında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İETT'den sakalları nedeniyle istifa ettiğini söylemişti. Ancak, Erdoğan'ın istifa dilekçesi bu iddiayı doğrulamıyor.

Erdoğan, buluşmada yaptığı açıklamada, "İstanbul'da İETT'de sakallılarla uğraşmaya başladılar. Benim dönemimde de bir albayı getirdiler İETT'nin başına. Personellerin sakalını kesiyordu. En son ben kaldım. Benim de sakalım vardı, beni de çağırdı. Dedi ki ya sakal ya istifa. Ben de ertesi gün istifamı verdim ayrıldım," dedi. Ancak, ortaya çıkan istifa dilekçesi, Erdoğan'ın İETT'den ayrılma nedeninin özel sektörden aldığı cazip bir iş teklifi olduğunu gösteriyor.

Sabah gazetesinin 24 Eylül 2014 tarihinde yayınladığı habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İETT'den ayrılırken verdiği istifa dilekçesi, kurumun arşivindeki dikkat çeken belgeler arasında yer alıyor. 1974 yılında İETT'ye sınavla giren Erdoğan, spor servisinde 7 yıl çalıştıktan sonra 1981 yılında kurumdan ayrıldı. İstifa gerekçesi olarak ise özel sektörden aldığı cazip bir iş teklifini gösterdi.

Erdoğan Isrifa Dilekçesi

Kaynak: karadenizgazete.com.tr/siyaset/erdoganin-istifa-dilekcesi-ortaya-cikti/229915