Erdoğan'ın istifa dilekçesi ortaya çıktı Erdoğan'ın istifa dilekçesi ortaya çıktı

Ankara'da suikaste kurban giden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi davasında karar beklenirken, Ateş'in ablası Selma Ateş, adliye bahçesinde saldırıya uğradı. Saldırgan, çevredekilerin müdahalesiyle uzaklaştırılırken, Selma Ateş ve annesi Saniye Ateş’e sağlık kontrolü yapıldı. Olay sırasında sinir krizi geçiren Saniye Ateş, hastaneye sevk edildi.

"Susacak mıyım?"

Selma Ateş, saldırı sonrası yaptığı açıklamada, "Kardeşim öldürüldü, ben susacak mıyım? Başıma bir şey gelirse sorumlusu MHP'dir," diyerek saldırının arkasında kimin olabileceğine dikkat çekti. Ateş, avukatına MHP’li İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın’ın isimlerini verdiğini ve kimseye boyun eğmeyeceğini ifade etti: "Korkmuyorum, asla da korkmayacağım. Aileme, anneme zarar verilemez."

"Sıra anamızda mı?"

Saldırının ardından ablası Ayşe Ateş de sert bir çıkış yaptı. "Bugün fiziki saldırıya uğradık, yarın ateşli silah kullanılmayacağının garantisi var mı?" diyen Ayşe Ateş, Devlet Bahçeli’nin tehditleri ve hedef göstermelerinin sonuçlarını yaşadıklarını belirtti. "Sinan’ı aldılar, Musa Baba’mızı aldılar, sıra annemize mi geldi? Bu katillere kim dur diyecek?" diyerek isyanını dile getirdi.

Editör: TUNAHAN ERTAN