Çağrı Merkezi Hizmetleri DGS geçiş bölümleri nelerdir.ü Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümü ile sınavsız geçiş yapılacak bölümler nelerdir. DGS ile Çağrı Merkezi Hizmetleri mezunları hangi bölümlere geçebilir, 2 yıllıktan 4 yıllığa nasıl geçiş yapılabilir, Çağrı Merkezi Hizmetleri DGS bölümleri nelerdir gibi soruların cevaplarını sizler için derlemeye çalıştık. 2019,2020,2021,2022
- DGSüNEDİR?
Herhangi bir üniversitenin önlisans bölümlerinden mezun olmuş ya da olabilecek durumdaki öğrencilerin katılabildiği, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen çoktan seçmeli bir sınavdır.
Dgs’ye Girerek Çağrı Merkezi Hizmetleri Mezunları Hangi Bölümleri Tercih Edebilir, Çağrı Merkezi Hizmetleri Dgs Bölümleri
DGS aracılığıyla adaylar 2 yıllık bölümlerden 4 yıllık bölümlere geçiş hakkı kazanmaya çalışırlar ve 2 yıllık bir önlisans bölümü olan Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümünden mezun olan adaylarda bunu yapmak istediklerinde girebilecekleri belli bölümler vardır.
Çağrı Merkezi Hizmetleri mezunu olarak adayların DGS ile geçiş yapabileceği,üÇağrı Merkezi Hizmetleri DGS bölümleriüşunlardır:
ÖNLİSANS MEZUNİYET ALANI | Tercih Yapılabilecek Lisans Programları |
Çağrı Merkezi Hizmetleri | Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Halkla İlişkiler ve Tanıtım İletişim İletişim Bilimleri İletişim Sanatları İletişim Tasarımı ve Medya İnsan Kaynakları Yönetimi İşletme İşletme Bilgi Yönetimi Lojistik Yönetimi Medya ve Görsel Sanatlar Medya ve İletişim Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Teknoloji ve Bilgi Yönetimi Yeni Medya Yeni Medya ve Gazetecilik Yeni Medya ve İletişim Yönetim Bilişim Sistemleri Halkla İlişkiler |
Bunlara ek olarak Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümü mezunlarının Dikey Geçiş Sınavı (Dgs) İle Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, İktisat Fakültesi İle İşletme Fakültesi’nin Açıköğretim Lisans Programlarını; Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin Açıköğretim Lisans Programlarını; İstanbul Üniversitesi Açık Ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’nin Açıköğretim Lisans Programlarını Tercih Edebilecek Ön Lisans Programları (Programların 5. Yarıyılına Fark Dersleri Almadan Kayıt Yapılabilecektir) na DGS ile geçiş hakkı bulunmaktadır.üGeçiş hakkı bulunan bölümler ise şöyle;
- Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
- İktisat
- Kamu Yönetimi
- Maliye
- Uluslararası İlişkiler
- İşletme
- Konaklama İşletmeciliği
- Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
- Halkla İlişkiler ve Tanıtım
Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümünden mezun olan adaylar bu bölümleri tercih edebilirler fakat bu tercihleri yapabilmek ve yerleşebilmek için de bazı şartları yerine getirmeleri gerekmektedir.
Çağrı Merkezi Hizmetleri Mezunları Geçiş Hakları Olan Bölümleri Nasıl Tercih Edebilir
Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümünden mezun olarak bahsedilen bölümleri tercih etmek için eğer herhangi bir özel şart veya koşul yoksa adayların sadece tercih etmeyi düşündükleri bölümün tercih edilmesini sağlayan DGS puan türünden yeterli puanı alması gerekmektedir.
Çağrı Merkezi Hizmetleri mezunu olarak girilebilecek bölümlerin DGS ile tercih edilebildiği puan türleri aşağıdadır.
- Halkla İlişkiler –> Sözel yani SÖZ puan türü
- Halkla İlişkiler ve Reklamcılık –> Sözel yani SÖZ puan türü
- Halkla İlişkiler ve Tanıtım –> Sözel yani SÖZ puan türü
- İletişim –> Sözel yani SÖZ puan türü
- İletişim Bilimleri –> Sözel yani SÖZ puan türü
- İletişim Sanatları –> Sözel yani SÖZ puan türü
- İletişim Tasarımı ve Medya –> Sözel yani SÖZ puan türü
- İnsan Kaynakları Yönetimi –> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
- İşletme –> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
- İşletme Bilgi Yönetimi –> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
- Lojistik Yönetimi –> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
- Medya ve Görsel Sanatlar –> Sözel yani SÖZ puan türü
- Medya ve İletişim –> Sözel yani SÖZ puan türü
- Reklamcılık ve Halkla İlişkiler –> Sözel yani SÖZ puan türü
- Teknoloji ve Bilgi Yönetimi –> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
- Yeni Medya –> Sözel yani SÖZ puan türü
- Yeni Medya ve Gazetecilik –> Sözel yani SÖZ puan türü
- Yeni Medya ve İletişim –> Sözel yani SÖZ puan türü
- Yönetim Bilişim Sistemleri –> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
Açıköğretim Bölümleri
- Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri –> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
- İktisat –> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
- Kamu Yönetimi –> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
- Maliye –> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
- Uluslararası İlişkiler –> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
- İşletme –> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
- Konaklama İşletmeciliği –> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
- Halkla İlişkiler ve Reklamcılık –> Sözel yani SÖZ puan türü
- Halkla İlişkiler ve Tanıtım –> Sözel yani SÖZ puan türü
Dikey geçiş sınavı nedir?
DGS’nin açılımı dikey geçiş sınavıdır. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişi için düzenlenir. Dikey geçiş sınavıyla ön lisans programlarından mezun olan kişilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapma olasılığı vardır. Dikey geçiş sınavı, ÖSYM tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılan bir sınav türüdür. DGS sınavının amacı, sözel ve sayısal içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesidir çünkü lisans öğretiminde başarının en önemli anahtarlı bu sayısal ve sözel becerilerdir. Dikey geçiş sınavı sadece 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunları ve mezun olabilecek durumdaki adaylar içindir. Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuruda bulunacak adaylara meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olma koşulu aranmaktadır.
DGS’ye kimler girebilir?
DGS’ye kimler girebilir sorusunun yanıtı ile devam edelim. Yukarıda da tanımladığımız üzere herhangi bir üniversitenin ön lisans bölümünden mezun olmuş ya da olabilecek durumda olan öğrencilerin katılabildiği bir sınavdır. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen çoktan seçmeli bir sınav türüdür. Yükseköğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmak isteyenler bu sınava başvurabilir. Sınava ön lisans programlarından mezun olan adayların yanı sıra son sınıfta olup staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvuru yapabilir. DGS’ye yurt dışından da başvuru yapmak mümkündür. Birtakım nedenlerden dolayı başvuruların yapılacağı tarihlerde yurt dışında bulunmak durumunda olan ve başvuru merkezine gidemeyecek durumda olan adaylar için de başvuru imkânı vardır.
ASR Nedir? Arabalarda ASR Ne İşe Yarar?