Baretta ,1975-1978 arasında ABC'de yayınlananbir Amerikan dedektif televizyon dizisidir . 

Baretta Amerikan Polisiye Dizisi Yılların Eskitemediği Dizi
Baretta dizisi polisiye dizisi dedektif Amerikan polisiye dizisi Amerikan

Gösteri, Tony Musante'nin bukalemun benzeri, gerçek hayattaki New Jersey polis memuru David Toma'yı canlandırdığı 1973-1974 ABC dizisi Toma'nın gözden geçirilmiş ve daha hafif bir versiyonuydu . Musante tek sezon sonra dizi ayrıldığında, kavram olarak retooled edildi Baretta ile, Robert Blake başrolünü.  Baretta dizisi, polisiye dizisi, dedektif, Amerikan polisiye dizisi, Amerikan

BARETTA POLİSİYE AMERİKAN DİZİSİ "SAMMY DAVİS JR TARAFINDAN SESLENDİRİLDİ"

Şovun tema müziği " Keep Your Eye on the Sparrow ", Dave Grusin ve Morgan Ames tarafından bestelendi ve Sammy Davis Jr. tarafından seslendirildi.

Anthony Vincenzo "Tony" Baretta, isimsiz, kurgusal bir şehirde 53. Bölge ile alışılmışın dışında bir sivil polis dedektifi (Rozet # 609). Harap olmuş King Edward Oteli'nin Apartman 2C'sinde Triton kakadusu Fred ile birlikte yaşıyor . Bir kılık değiştirme ustası olan Baretta, görevlerini yerine getirirken çok şey giyer. Çalışmadığı zamanlarda genellikle kısa kollu bir sweatshirt, rahat pantolonlar, kahverengi süet ceket ve gazeteci şapkası giyer.

"ZAMANI YAPAMIYORSANIZ SUÇU YAPMA"

Baretta genellikle dudaklarında veya kulağının arkasında yanmayan bir sigara ile görülür. Onun sloganları arasında "Zamanı yapamıyorsanız suçu yapma", "Bankayı bankaya götürebilirsiniz" ve "Ve bu, veri ayarının adıdır." Sinirlendiğinde, ara sıra merhum babası Louie Baretta ile yan yana konuşur. Paslanmış Mist Blue 1966 Chevrolet Impala dört kapılı spor sedan "The Blue Ghost" lakaplı ( plaka 532 BEM) kullanıyor. Ross'un Bilardo Akademisi'ni sık sık ziyaret ediyor ve sayısız kız arkadaşını "kuzenleri" olarak nitelendiriyor.

Blake'i 1973 yapımı Electra Glide in Blue filminde izledikten sonra, ABC yöneticisi Michael Eisner , Baretta ile sonuçlanan bir polis dizisi yapmak için yıldızla temasa geçti . Blake'e, prodüksiyonun çoğu alanında yaratıcı kontrol verildi. Fred ile Baretta.

SİYAH BİR DİZİ OLACAĞI KORKUSU VARDI

"Keep Your Eye on the Sparrow" adlı tema şarkısı Dave Grusin ve Morgan Ames tarafından yazılmıştır ; Başlangıçta bir enstrümantal, sonraki sezonlarda Sammy Davis, Jr. tarafından söylenen sözler eklendi . Baretta'nın her bölümü , " Zamanı yapamıyorsanız suçu yapma" sloganını içeren şarkı ile başladı . Blake'e göre, stüdyo yöneticileri Davis'in tema şarkısı için vokallerini, izleyicilerin Baretta'yı siyah bir dizi olduğu için şaşırtacağı korkusuyla istemiyorlardı . Blake, Davis'in kaydı reddedilirse prodüksiyondan ayrılmakla tehdit etti. Patronları yumuşadı. 

ŞARKISI ABD'DE YAYINLANDI

Şarkı, 1976 yılında Avrupa'da single olarak piyasaya sürüldü ve "Baretta's Theme" olarak Hollanda Top 40 listesinde bir numaraya ulaştı. Tema şarkısının müziği Los Angeles merkezli Latin etkilenmiş Rock grubu Los Angeles, California'dan El Chicano tarafından yapıldı. El Chicano ayrıca şarkıyı 45 olarak ve ayrıca albümlerinden birinde parça olarak yayınladı. El Chicano'nun "Baretta" temalı şarkısı Türkiye, Malezya, Singapur, Fransa ve Filipinler dahil pek çok ülkede büyük bir hit oldu.

Şarkı ABD'de single olarak yayınlandı, ancak Yetişkin Çağdaş Listesinde 42. sıraya kadar yükselirken, 101. sırada " Hot 100 altında köpürdü ".

Editör: TUNAHAN ERTAN