Ameliyat ve Anestezi Kilo Aldırır mı Kilo Yapar mı
Ameliyat ve Anestezi Kilo Aldırır mı Kilo Yapar mı

Ameliyat olan sevgili kardeşlerim öncelikle geçmiş olsun sizlere. Anestezi, narkoz kilo aldırır mı sorusuna açıklık getireceğim bu yazımda. Genel anestezi kilo aldırır mı diye soran hastalarımıza belirgin bir kilo alma yada kilo kaybetmeye neden olmaz. Narkoz bir uyuşturucu ilaçtır. Kilo alımına ya da vermeye bir etkisi yoktur. Ancak sizlere yazımızın devamında narkozun yan etkileri nelerdir bunlardan bahsedeceğiz.

Ameliyattan önce yada sonra kiloyu kafanıza takmayarak geri planda tutarak sağlığınıza fokuslanmanız gerekmektedir. Ameliyat öncesi yada iyileşme sürecinde diyet yada az gıda alımı gibi hatalarda bulunmamanız önerilir.

Anestezinin yan etkileri nelerdir

Narkozun yan etkileriüşu şekildedir;

  • Boğaz ağrısı
  • Kas ağrıları
  • Tansiyon düşüklüğü
  • Kalp ritim bozukluğu.
  • Baş dönmesi.
  • Mide bulantısı
  • Bilinç kaybı

Sonuç olarak narkoz iştah açar. Ameliyat sonrası beslenmeye çok dikkat etmek gerekiyor. Narkoz kilo değil ödem yapar der doktorlar bunun üstüne de kiraz sapı suyunun içilmesi önerilir.

Narkoz Kilo Aldırır Mı - Ameliyat Sonrası Kilo Alımı

Ameliyat sonrası kilo alımı, cerrahi sonrasında olabilecek komplikasyonlardan daha yaygındır. En çok yaygın olanı da hamilelik sonrası kilo alımıdır. Bu gibi durumlarda kadınların yaklaşık %80'i gebelikten sonra önemli bir kilo artışı ile uğraşmaktadır. Kompleks ameliyatların yanı sıra bademcik ameliyatı gibi küçük ameliyatlar bile kilo almaya neden olabilir.

Ameliyat sonrası kilo alımı nedenleriüarasında önemli sayılabilecek sebeplerden ilki vücudun su tutmasıdır. Tıbbi terim olarak vücutta ödem oluşması denilebilir. Su, vücudunuzdaki organlarınız arasındaki boşluklarda tutulur.

Bu durum da kilo alımına ya da ameliyat sonrası vücudun şişmiş görünümüne yol açar. Bazı durumlarda da sadece şişmiş ayaklar ya da eller şeklinde su tutumu belli bölgelerde görülebilir.

Editör: TUNAHAN ERTAN