Akvaryum Balığı Yenir mi? Balık suda yaşayan, solunum yapan, kalbi bir kulakçıktan ve karıncıktan oluşan omurgalı bir hayvandır. Sıcaklık derecesi bulundukları suyun ısısına göre hemen hemen eşittir. Türlerine göre üç - dört ya da 100 seneyi aşan bir ömre sahiptirler. Vücut yapıları, ilgili oldukları familya ve yaşadıkları bölgeye göre değişiklik gösterir. Peki denizden ya da tatlı sudan çıkan her balık yenir mi? “Denizden babam çıksa yerim” sözü biraz abartılı ve şehir efsanesi değil mi?

Japon balığı yenir mi
Japon balığı yenir mi

Ülkemiz denizleri, Süveyş Kanalı yoluyla gelip çoğalan balon balığıyla geçmişte tanıştı. Neyse ki ölümcül olaylara rastlanmadı. Japonya’da bile şehirlerde balon balığı (fugu) yiyenlerde ölüm olayı neredeyse sıfıra indi. Ama sahilde yaşayan balıkçılarda kontrolsüz temizleme, pişirme ve tüketim yüzünden hâlâ vakalar devam ediyor.

Japon balığı yenir mi
Japon balığı yenir mi

Hiçbir dış etki olmadan, kendi kendiliğine ölmüş olan balık yenmez. Fakat denizden veya sudan canlı çıkarıldığı halde, hava ortamında oksijeni algılamadığı için ölen balık yenir.

Akvaryum Balığı Yenir mi
Akvaryum Balığı Yenir mi

Akvaryumda beslenen balık yenir mi sorusuna cevap arıyorsanız özellikle de "Japon balığı yenir mi" sorusunu soruyorsanız hayır bu balık tüketim için doğru bir balık değildir. ERTANHABER

Editör: TUNAHAN ERTAN