Eskişehir'de yaşanan dehşet verici saldırının ardından, Ertanhaber editörleri olayın arka planını araştırarak en çok bağımlılık yapan ve etkisi altında bırakan savaş oyunlarını açıkladı. Call of Duty, Battlefield, PUBG, Counter-Strike, Fortnite, Apex Legends, Rainbow Six Siege, Warframe, Escape from Tarkov, ve Halo gibi savaş oyunlarının gençler üzerinde ciddi bağımlılıklar yarattığı ve acilen yasaklanması ya da bir sınırlama getirlmesi gerektiği vurgulandı.

Maske giydi 5 kişiyi bıçakladı

Saldırının faili olan 18 yaşındaki Arda K., oynadığı bilgisayar oyunlarından etkilenerek sokağa maskeli ve çelik yelek giyerek çıktı. Elindeki bıçakla 5 kişiyi yaralayan Arda K., saldırısını adım adım planlamıştı ve hiçbir duygu hissetmeden bu korkunç eylemi gerçekleştirdi. Bu olay, oyun bağımlılığının gençlerin zihinsel ve duygusal sağlığı üzerinde ne kadar olumsuz etkiler yaratabileceğini bir kez daha gösterdi.

İtfaiyenin inemeyiz dediği yere Ali Osman Ovalı indi kediyi kurtardı İtfaiyenin inemeyiz dediği yere Ali Osman Ovalı indi kediyi kurtardı

Yaş sınırı getirilmeli

Klinik Psikolog Elif Özçelik, konuyu değerlendirerek, "Bazı araştırmalar gösteriyor ki, 21 yaş ve altındaki çocuklar çok fazla bilgisayar oyunu oynadıklarında beyinlerinin yapısı değişiyor," dedi. Özçelik ayrıca, Çin’de yapılan bir araştırmayı da işaret ederek, oyun oynayan bireylerde beyindeki gri maddenin eksildiğini belirtti.

Bir diğer uzman olan Psikiyatri Uzmanı Dr. Yusuf Erçin Yılmaz ise, “Aile ile sağlıklı bir bağ kuramayan çocukların, bilgisayar oyunlarındaki sanal gerçeklikten etkilenerek büyüme ve ödül duygusuna kapılması çok olasıdır” şeklinde açıklamada bulundu.

Editör: TUNAHAN ERTAN