Corona virüs salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkilerini gösterirken, salgın ile mücadelede ilk günden bu yana büyük yol katedildi. 4 binlere kadar çıkan vaka sayıları geçtiğimiz Ramazan Bayra'nın ardından binin altına düşmüş durumda bulunuyor. Bu noktada, virüs ile mücadele kapsamında bazı illerimizde sokağa çıkma yasağının devam etmesi vatandaşların konuyla ilgili araştırmalar yapmasına neden oluyor. Daha önce 30 büyükşehir ve Zonguldak illerimizde uygulanan bu kısıtlama, virüsle mücadelede yaşanan pozitif süreç nedeniyle, aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in de olduğu 15 şehrimize düşmüştü. Çalışan ve özellikle 14 büyükşehir ile Zonguldak'ta yaşayan vatandaşlar bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması olacak mı sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki, normalleşme planına göre son durum ne? İşte son dakika haberinin ayrıntıları…

Normalleşme sürecinin ele alınacağı kabine toplantısı 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek. Alınacak yeni kararlar masada olacak.

Kabine toplantısında konuşulacak gündem konuları şu şekilde olacak;

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüsle mücadeleye ilişkin ayrıntılara dair kabine toplantısında bir sunum gerçekleştirecek. Bilim Kurulu'ndan gelen tavsiye kararlarını paylaşacak. İllerdeki seyahat kısıtlamalarının kaldırılması değerlendirilecek. Bazı illerdeki kısıtlamanın kaldırılması, İstanbul, Ankara ve İzmir'de ise kısıtlamanın bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

Daha önce ikinci kez uzatılan 15 Büyükşehir ve Zonguldak seyahat yasağı 4 haziranda bitiyor eğer uzatılmazsa bu hafta, yani 31 Mayıs son sokağa çıkma yasağı olacak.

Editör: TUNAHAN ERTAN