Bekleme Odası, Zoom üzerinde istenmeyen katılımcıları veya davetsiz misafirleri uzak tutmak için tasarlanmış sanal bir salondur. Bir toplantı başlatıldıktan ve katılımcılar davet edildikten sonra, toplantı sahibi yalnızca gerekli gördüğü üyeleri 'Kabul Etme' seçeneğine sahip olur. Bu yazımızda sizlere Zoom bekleme odası nasıl kapatılır anlatacağım.

Bekleme odası özelliği, toplantıya katılanların önce bir “bekleme odasına alınması ve daha sonra yöneticinin onları toplantıya davet etmesi için bir ortam sağlar. Bu, toplantının daha güvenli ve düzenli bir şekilde yapılmasını sağlar ve katılımcıların doğru şekilde tanıtılmasına olanak tanır.

Zoom'da Bekleme Odası nasıl kapatılır

Zoom'un gizlilik ve güvenlik konusundaki geçmişini iyileştirmesinin ne kadar önemli olduğunu tartıştık . ABD merkezli firma, Bekleme Odası veya Parolanın uygulanmasının onu hedefine yaklaştıracağına inanıyor. Ancak, hala sanal alanı sevmiyorsanız, onu tamamen kapatmanın oldukça kolay bir yolu var.

Neyse ki, geliştiriciler her iki seçeneği de uygulamayı seçmediler, çünkü bu, buradaki görevi imkansız hale getirecekti. Bu nedenle, Bekleme Odası'nı devre dışı bırakmak için tek yapmanız gereken, Parola seçeneğini her zaman etkin durumda tutmaktır; bu, otomatik olarak Bekleme Odası'nı devre dışı bırakmanıza olanak tanır.

Bu nedenle, Bekleme Odası'nı devre dışı bırakmak için önce Zoom'un resmi portalına gidin ve hesabınızın kimlik bilgileriyle giriş yapın. Bununla işiniz bittiğinde, 'Hesabım'a gidin.

Zoom nedir?

İlk olarak 2011 yılında Cisco Systems ve WebEx ortaklığı ile kuruldu. Kurucuların arasında yer alan iş insanı Eric Yuan ile birlikte daha çok zoom’u duyar olduk. Zoom, kurulduktan 2 yıl sonra yani tarihler 2013’ü gösterdiğinde gerçek anlamda faaliyete geçti. Kısa sürede o kadar ilgi gördü ki birkaç ay sonra kullanıcı sayısı 1 milyonu buldu. Zoom nedir kısaca tanımlayalım. Akıllı telefon ya da tablet gibi mobil cihazlar, laptop ya da pc gibi masaüstü cihazlar, telefonlar ve oda sistemleri arasında videolu görüşme imkânı kuran bir sistemdir. Sadece video değil aynı zamanda sesli konferans, telefon sistemi, sohbet ve web seminerleri hizmeti de sunar. Özellikle günümüzde web seminerleri ve online toplantılar zoom üzerinden gerçekleşir. Zoom’da toplantı yapılabilir; konferans odaları mevcuttur. Mesajlaşma yapılabilir ve telefon iletişimi kurulabilir.