WordPress “Yayımlama başarısız oldu. hata mesajı: Yanıt geçerli bir JSON yanıtı değildir.” hatası nasıl çözülür? WordPress güncelleme sonrası karşılaşılan bu hatanın çözümü nedir?
WordPress siteniz var ve sitenizde konu veya sayfa eklemek istediğinizde; “Wordpress Yayımlama başarısız oldu. hata mesajı: Yanıt geçerli bir JSON yanıtı değildir.” hatasıyla mı karşılaşıyorsunuz? “Yayımlama başarısız oldu. hata mesajı: Yanıt geçerli bir JSON yanıtı değildir.” Hatasının çözümü Sufle.org’da. Muhtemelen Çevrimdışısınız
Ne ilginçtir ki Wordpeess’de yazı eklemeye çalışırken konuya sadece başlık girilip “Yayınla” dediğimizde konu yayınlanıyor. Fakat konuya içerik girildiğinde ise; “Yayımlama başarısız oldu. hata mesajı: Yanıt geçerli bir JSON yanıtı değildir.” hatası ile karşılaşılıyor. Muhtemelen Çevrimdışısınız
Bu hata WordPress 5.3 güncellemesi sonrası yeni editör sisteminden kaynaklı olarak meydana gelmekte.
Hatanın çözümü ise blok sistemli editörden klasik editöre geçmek. WordPress yeni editördeki bu sorunu aşana kadar sitenizde klasik editör kullanarak bu hatayı giderebilirsiniz. Muhtemelen Çevrimdışısınız
Peki WordPress klasik editörü nasıl kuracaksınız?
İşte eklentinin linki: “Klasik Editör”
Tebrikler. Sorununuz çözüldü.
Yayımlama başarısız oldu neden çıkıyor?
WordPress yayımlama başarısız oldu hatası ortaya çıkma sebebi birden fazla faktöre bağlı olabilir. Bu faktörlerden biri kullandığınız bağlantının zayıf, yavaş, dengesiz veya istikrarsız olması olabilir. Bu sebeple WordPress ile kullandığınız cihaz arasındaki veri transferi kesilmiş veya güvenlik sebepleri ile iptal olmuş olabilir. Bu sorun az önce bahsettiğimiz gibi WordPress sunucularından da kaynaklanabilir. Bu yüzden herhangi bir müdahale yapmadan önce Downdetector.com veya Downdetector web sitesi üzerinden WordPress sunucularının durumunu kontrol etmenizi önemle tavsiye ederiz.
Alınan verinin hafızada depolanamaması genel olarak düşük veya dolu hafızadan kaynaklanır. Eğer WordPress hizmetine yüklemeye çalıştığınız dosyanın verileri bozuk ise o dosyayı güvenlik sebepleri ile silmekte veya silmiş olabilir. Ayrıca kullandığınız eklentilerden biri de göndermeye çalıştığınız dosyayı bozmuş veya geçersiz kılmış olabilir. Bir farklı mümkün sebep ise kullandığınız tarayıcı ve tarayıcınızın sürümü olabilir.
- Aşırı donanım tüketimleri,
- Yüklü olan eklentilerden birinin sorun çıkarması,
- İnternet erişiminiz veya hosting erişiminin kesilmiş olması,
- Eklenti veya sunucu güncellemeleri,
- Virüs veya zararlı kod yerleştirilmesi,
- Sitenin trafiğinde veya içeriğinde hosting’ in yetersiz kalması,
- Kullanılan PHP sürümünden dolayı çıkma olasılığı,
- Eklentilerden birinin uyum sorunu çıkarması,
- Sitenin temasında sorun çıkması,
- Eklenti veya tema açıkları,
- Saldırı alınması veya arka planda bir şeylerin çalışması.
Yayımlama Başarısız oldu çözümü için yapılacaklar
WordPress yayımlama başarısız oldu hatası çözümü için bahsettiğimiz sorun birkaç yoldan çözülebilir. Bu çözümlerden biri bağlantınızı, modeminiz veya mobil verinizi ve hot spot kullanıyorsanız hot spotunuzu kapatıp tekrar açarak yenilemeniz olabilir.
Bir başka çözüm ise WordPress’ in açık olduğu sekmeyi yenilemek ve sonra yayımlamayı tekrar denemek olabilir. Unutmayın ki çözüm uygulamadan önce sorunun sebebini tespit etmek sizin işinizi çok önemli bir raddede kolaylaştıracaktır. Eğer depolama alanınız az veya dolu ise tarayıcınızın veya uygulamanızın cache ve çerez verilerini temizlemek sorununuzu çözebilir.
Bu işlem çoğu tarayıcıda depolama ayarları üzerinden gerçekleştirilebilir. Telefonlarda ise uygulama ayarlarından bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Eklentilerinizi denetlemek ve sadece güvenilir eklentileri indirmek ve Google Chrome, Mozilla Firefox ve Opera’nın en güncel sürümlerini kullanmanızı da önemle tavsiye ederiz.
Olası işe yarayacak adımlar şunlar:
- İnternet bağlantınızı kontrol ediniz. Hız testi yapabilirsiniz. Başka siteniz varsa onda da kontrol edin.
- Oturumu sonlandırıp deneyiniz.
- Hosting / sunucu kontrolünde bulunun.
- Yüklü tüm eklentileri pasif yapınız. Sonra teker teker açarak deneyiniz. Her eklenti açıldıktan sonra test edilmesi gerekiyor.
- Tema, eklentiler ve WP güncellemeleri varsa yapınız.
- Güncellemeden sonra oluşmuşsa öncekine dönün.
- Onarım eklentilerinden yararlanabilirsiniz.
- Başka teme ile deneyin. WP’ nin ücretsiz temalarından deneyin.
- Veritabını optimizasyonu yapınız.
- Litespeed servisini ve eklentisini kullanınız. Bazı hosting hizmetlerinde ücretsiz sunuluyor. Sunucu kullanımlarında ücretli alabilirsiniz.