YKS yerleştirme sonuçlarının akabinde kayıt işlemleri yapılırken üniversiteler ne zaman açılacak sorusuna da yanıt aranmaya başlandı. Kazandıkları fakültelere yeni kayıt yaptıran öğrencilerle beraber, mevcut olarak önlisans ve lisans programlarında okuyan öğrenciler, 2020-2021 üniversitelerin açılış tarihi hakkında bilgi edinme sürecini hızlandırdı. Bu noktada, YÖK'ten üniversitelerin açılması hakkında son dakika açıklaması geldi ve tarih belli oldu. Peki, 2020 üniversiteler ne zaman, hangi tarihte açılacak? İşte, detaylar...
YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversitelere kayıt süreci devam ediyor. Aday öğrenciler, kayıtlarını tamamlamaya çalışırken 2020-2021 üniversitelerin açılış tarihi hakkında araştırmalarını yoğunlaştırdı. Öyle ki, geçtiğimiz eğitim öğretim döneminin ikinci yarısında üniversitelerdeki eğitim süreci uzaktan bir şekilde tamamlanmıştı. Hâl böyle olunca da, 2020-2021 eğitim öğretim döneminde üniversitelerin ne zaman açılacağı merak ediliyor.
ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI, SON DURUM NE?
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 2020-2021 eğitim öğretim döneminde üniversitelerin açılması hakkında açıklama yaptı. Saraç açıklamasında, üniversitelerin açılış tarihi ile ilgili net bir tarih duyurdu!
2020-2021 ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?
Haberimizden, YÖK Başkanı Saraç'ın açıklamasını bulabilir, 2020-2021 üniversitelerin açılış tarihini öğrenebilirsiniz.
ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, öğrencilerden ve velilerden sıklıkla üniversitelerdeki yeni eğitim öğretim dönemine ilişkin sorular aldıklarını belirtti.
"YÖK olarak, bugün itibarıyla üniversitelerimizin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamalarını istedik." ifadesini kullanan Saraç, şunları kaydetti:
"Bunun yanı sıra kampüslerdeki öğrencilerin seyreltilmesi, hareketliliğin azaltılması da önemli olup bunun için üniversitelerimize karar alma süreçlerinde geniş imkan tanıdık. Böylece üniversitelerimizin fakülte ve program bazında farklı uygulamalar yapabilmeleri mümkün hale geldi. Salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programlar için yapılacak uygulamalara yönelik hususlarda üniversitelerimizin ilgili kurulları karar verecek. Yeni YÖK olarak Türk yükseköğretim sistemine bu vesileyle getirdiğimiz karma modelin (hibrit) hayırlı olmasını diliyoruz."
Saraç, karar süreçlerinde en fazla dikkat ettikleri hususun aileler tarafından kendilerine emanet edilen öğrenciler başta olmak üzere bütün akademik ve idari personelin sağlığı olduğunu vurguladı.