Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın cinayeti, toplumu derinden sarsmaya devam ederken tepkiler de gelmeye devam ediyor. Ünlü oyuncu Nejat İşler, cinayete yönelik sert açıklamalarda bulunarak toplumsal sorumluluk vurgusu yaptı.

“Çocukları Koruyamıyoruz, Bizim de Suçumuz Var”

Bir etkinlik çıkışında gazetecilere açıklama yapan İşler, yaşanan cinayetlere karşı duyduğu rahatsızlığı şu sözlerle dile getirdi: “Bugün evden bu yüzden çıktım, çünkü sıkıldım artık. Hiçbir şey yapamıyoruz, çocukları koruyamıyoruz. Bizim de suçumuz var.”

“Kabile Devleti Olmaya Karar Verdik Galiba”

İşler, toplumun giderek kabile düzenine döndüğünü ifade ederek, “Millet olmayı bıraktık, kabile devleti olmaya karar verdik galiba. Böyle olunca da kabile kuralları devreye giriyor. Bu durum, geçmişte de vardı, gelecekte de devam edecek. Millet olmayı hatırlamamız gerek, bu kadar basit,” dedi.

Narin Güran’ın cansız bedeni bulundu Narin Güran’ın cansız bedeni bulundu

“Millet Olmayı Atatürk Zaten Söylemiş”

İşler, konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün millet olmanın önemine vurgu yaptığını hatırlatarak, “Kabileler, cemaatler, tarikatlar değil, millet olmayı hatırlayacağız. Atatürk zaten formülü koymuş. Niye direniyoruz, anlamıyorum. Lafın bittiği yerdeyiz. Koruyamadık, bundan öncekileri de koruyamadık. Bu bizim suçumuz,” ifadelerini kullandı.

Editör: TUNAHAN ERTAN