Sanal gerçekliğin ne olduğunu merak ediyor olabilirsiniz ancak muhtemelen ne olduğu veya sizin için neler yapabileceği hakkında ügeniş bir bilgi sahibi olmayabilirsiniz. Kısacası, sanal gerçeklik (VR), gerçek ve sanal arasındaki sınırların bulanık olduğu bir sınırdır. Bu sınır size, bir yere gidebileceğiniz, bir şeyler yapabileceğiniz, bir duyum deneyimleyebileceğiniz bir ortam sunar. Web ortamında sanal gerçeklik ile ilgili şu aramalar yapılmaktadır:
- Sanal gerçeklik nedir
- Sanal gerçeklik videoları
- Sanal Gerçeklik Gözlüğü Trendyol
- Sanal gerçeklik gözlüğü yorum
- Sanal gerçeklik oyunları
- Sanal Gerçeklik Gözlüğü fiyat
- Sanal Gerçeklik Gözlüğü
Günümüzde sanal gerçeklik
Sürükleyici Sanal Ortamü:Üst düzey bir VR uygulamasıdır, tipik olarak, kullanıcının son derece gerçekçi ve gerçeğe yakın öğelerle çevrelendiği inanılmaz bir deneyim içerir.üSanal gerçeklik gözlüğü yorumüaraştırması yapanlar, bu gözlükleri kullananların deneyimlerini merak ediyor. Bu, holografik veya 3D duvar sahneleri, oturma yerleri, yemek pişirme olanakları, spa özellikleri, asansörler vb. ile tamamlanmış büyük bir yapının tüm özelliklerine ve ayarlarına sahip tüm bir alanı içerebilir.üSanal gerçeklik gözlüğüüile bu alanları görebilirsiniz. Bu tür uygulamalar genellikle oyun oynama teması olarak kullanılır. Sürükleyici sanal ortamlar ayrıca kullanıcı için daha yüksek bir fiziksel varlık hissi sağlar. Örneğin, Kombine sırasında, katılımcılar arenada dolaşırken bilgisayar çipleri tarafından izlenir ve ardından odada gezinmelerine yardımcı olmak için kulaklıklarını nasıl kullanacaklarına dair talimatlar verilir. Sanal gerçeklik uygulamaları, arkasında yılların çalışması sonucu elde edilen yüksek teknolojileri temel alır. Bu teknolojiler pahalıdır.
Sanal Gerçeklik Nedir
Artırılmış Gerçeklik:üAR’de, belirli bir kullanıcıyla ilgili bilgileri sağlamak için bir kullanıcının fiziksel ortamı dijital olarak geliştirilir. Örneğin, Google’ın LIDAR ve diğer modern teknolojileri kullanarak dünyayı trafik, önemli noktalar vb. açısından görmek için kullanan kendi kendini süren araba projesinin geliştirilmesiyle, artık bir şehirde veya caddede sanal olarak yürümek mümkün olmaktadır.
Kullanıcılar daha sonra sanal kulaklıklarını kullanarak şehirde veya sokakta araba kullanabilir. Benzer teknikler, insanların bir otel rezervasyonu yapmak veya bir restorana giriş yapmak gibi çeşitli görevleri yerine getirebilecekleri artırılmış gerçeklik alanları oluşturmak için kullanılıyor. Artırılmış gerçeklik uygulamaları, daha karmaşık donanım ve yazılımların kullanıma sunulmasıyla birlikte önümüzdeki yıllarda gelişmeye devam edecek.
Sosyal Etkileşim: Sanal dünyalar, kullanıcıların sosyalleşmesi için birçok farklı yol sunar. Örneğin, bazı popüler çok oyunculu çevrimiçi oyunlar etkin bir sosyal etkileşime sahiptir. Aynı şekilde, örn. id Software’s Fable: Therimand, oyuncuların ağ kurmasına, ilişkiler kurmasına ve hatta birlikte görevlere gitmesine izin verecek şekilde tasarlanmıştır.
Sanal Gerçeklik Hangi Alanlarda Kullanılır
Modern sanal teknolojilerin en yaygın kullanımlarından biri, İnternet üzerinden çok oyunculu oyunların uygulanmasıdır. Popüler çok oyunculu RPG oyunu EverQuest gibi birçok popüler web sitesi, oyuncularına başa takılan ekranlar (HMD) kullanarak birbirleriyle sorunsuz bir şekilde etkileşim kurma yeteneği sunarak sanal gerçeklik teknolojilerindeki gelişmelerden yararlandırıyor. Ek olarak, bu tür teknolojiler, oyuncuların aynı sanal dünyadaki diğer oyunculara fiziksel olarak katılmasını mümkün kılar. Örneğin, EverQuest oynarken oyuncular birbirlerini görebilir ancak fiziksel olarak dokunamaz veya birbirleriyle konuşamazlar. Bu, oyunun Facebook gibi sosyal medya sitelerinde sunulana benzer şekilde belli bir gruba bir deneyim sunmasını sağlar.
Stereoskopik İzleme: Modern HMD’lerin bir başka popüler kullanımı, stereoskopik izlemenin uygulanmasıdır. Görelilik ilkesini kullanarak bir sahnedeki hareketli nesneleri tam olarak takip etme yeteneğini ifade eden izleme, sanal bir ekranın bir gerçeklik duygusunu gerçekten iletme yeteneğini büyük ölçüde artırabilir. Bir oyuncu, bir nesneyi izleyerek, o nesnenin sanal alan içinde nerede olacağını belirleyebilir. Örneğin, EVE Online oyunundaki bir araç uçuş sırasında takip edilebilir. Bu, oyuncuların sanal galakside dolaşırken gemilerini daha iyi kontrol etmelerini sağlar.
Artırılmış Gerçeklik: HMD’lerin bir başka popüler kullanımı, gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sağlamak için yapay zekanın uygulanmasıdır. Bu, VR oyunlarında görülür. Birçok büyük şirket, bir insanın üstesinden gelemeyeceği kadar karmaşık veya kaynağı yoğun olacak görevleri yerine getirmek için çalışanlarını kontrol etmek için şu anda ticari olarak mevcut HMD’leri kullanıyor. Örneğin, endüstriyel bir ortamda bir güvenlik görevlisi, bir tesise girebilir ve makinelerin kontrollerini manipüle edebilir, böylece insan hatalarından kaynaklanan herhangi bir yaralanma riskinden kaçınabilir. HMD’lerin bu üç farklı kullanımı, gerçekten sürükleyici bir sanal dünya yaratmak için üst düzey HMD izlemeyi diğer teknolojilerle entegre etmenin önemli potansiyel faydalarını göstermektedir.