Maliye Bölümü Mezunları Ne İş Yapar? Maliye Mezunları İş Olanakları Maliye, paranın ve nasıl kullanıldığı konusunda gerçekleştirilen çalışmaların bütününe verilen genel isimdir.
Maliye Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?
Maliye bölümü, üniversitelerde aynı isim ile eğitimi verilen iki bölüm halinde bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi 2 yıllık önlisans programıdır ve diğeri de 4 yıllık lisans bölümüdür. Bu bölümlerin temelinde; hukuk, maliye, muhasebe ve ekonomi tabanlı dersler yer alır.
Maliye Bölümü Dersleri Nelerdir?
Maliye bölümünü tercih edecekseniz;
- Kamu Maliyesi,
- Devlet Borçları,
- İktisada Giriş,
- Makro İktisat,
- Mikro İktisat,
- Bütçe Teorisi,
- Bütçe Politikası,
- Borçlar Hukuku,
- İdari Hukuku,
- Kamu Yönetimi,
- Genel Vergi Hukuku,
- Devlet Bütçesi,
- Şirketler Muhasebesi
gibi derslerden sorumlu olacaksınız demektir. 2 Yıllık önlisans bölümünden mezun olacak kişiler ise Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile; Bankacılık, Ekonomi, Gümrük İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası Finans, Uluslararası Finans ve Bankacılık, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası Ticaret ve Finans Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Uluslararası Ticaret ve Lojistik Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi ve benzeri 4 yıllık lisans bölümlerine diplomasını tamamlayabilir.
Maliye Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?
Özellikle, bir bireyin, şirketin veya hükümetin sermaye bağlamında ihtiyaç duyulan parayı şirket bağlamında nasıl elde ettiği ve bu parayı nasıl harcadıkları veya yatırım yaptıkları soruları ile ilgilenir.
SİZİN İÇİN: Felsefe Bölümü Mezunları Ne İş Yapar? Felsefe Mezunları İş Olanakları
Maliye Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
Maliye bölümü temelinde devlete personel yetiştirmek adına kurulmuş bir bölüm olarak görülse de eğitim süreleri boyunca almış oldukları kapsamlı eğitimlerin neticesinde kamu ve özel sektör olmak üzere birçok alanda kendilerine iş fırsatı bulabilirler. Kamuda ilgili bakanlıklarda görev alabilirler. Bakanlıkların haricinde özel sektör göz önünde bulundurulursa; serbest muhasebeci mali müşavir (SMMM), yeminli mali müşavir (YMM), gümrük müşavirliği gibi alanlarda çalışabilirler ya da kendi işyerlerini açabilirler.
Maliye Bölümü Mezunları Ne İş Yapar, Maliye Mezunları İş Olanakları, maliye bölümü mali müşavir olabilir mi, maliye bölümü kamuda çalışabilir mi, maliye bölümü dersleri neler, maliye bölümü kaç senelik, maliye bölümü iktisat dersi alır mı, maliye bölümü özel sektörde çalışır mı, maliye bölümü şirkette çalışır mı, maliye bölümü ticaret ve lojistik uluslararası işletmecilik bölümüne geçebilir mi