Türkiye’de Instagram’a erişim, platformun ülkenin yasal düzenlemelerine ve toplumsal hassasiyetlere uymadığı gerekçesiyle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından geçici olarak engellendi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada, Instagram’ın Türkiye’deki temsilcileri ile görüşmelerin sürdüğünü ve platformun gerekli düzenlemeleri yapması halinde erişim yasağının hızla kaldırılacağını belirtti.

Jahrein olarak bilinen Ahmet Sonuç tutuklandı Jahrein olarak bilinen Ahmet Sonuç tutuklandı

Instagram erişim yasağı ne zaman kalkacak

Uraloğlu, Instagram’ın Türkiye’deki “katalog suçlar” olarak adlandırılan belirli suç türlerine yönelik düzenlemelere uymadığını ifade etti. Bu nedenle, Türkiye’deki kullanıcıların güvenliği ve yasalara uygun bir sosyal medya deneyimi sağlamak amacıyla erişim engeli getirildi. Bakan, platformun gerekli adımları atarak bu düzenlemelere uyum sağlaması halinde erişim yasağının kaldırılabileceğini vurguladı.

"Erişim yasağının kalkması için"

Uraloğlu, “Türkiye bağımsız bir ülke ve kanunları, kuralları olan bir ülke. Herkesin bu kanunlara uymasını istiyoruz. Platformun eksikliklerini giderdiği an, engeli kaldıracağız,” dedi. Bu açıklama, erişim yasağının platformun Türkiye’nin yasal taleplerine ne kadar hızlı uyum sağlayacağına bağlı olduğunu gösteriyor.

Editör: TUNAHAN ERTAN