Ilaç içtim midem ağrıyor diyorsanız dikkat! Gastroenteroloji Profesörü Dr. Ethem Tankurt, toplumda ilaçların enjeksiyon ya da başka yolla alınması halinde mide üzerinde yan etki oluşturmayacağı? inanışının hakim olduğunu söyledi. "ilaçtan dolayı mide ağrısına ne iyi gelir" ve "Ağrı kesici mideyi yakar mı".

Bu bilginin yanlış olduğunu belirten Tankurt, Bu ilaçlar zaten ağız yoluyla alındıklarında kan dolaşımına karıştıktan sonra mideye ulaşarak mukozada hasar yapıcı etkilerini gösterir. Dolayısıyla enjeksiyon yoluyla almakla yan etkiden korunulmaz, mukozada yine aynı hasar oluşur dedi.

Ilaç içtim midem ağrıyor
Ilaç içtim midem ağrıyor

ilaçtan dolayı mide ağrısına ne iyi gelir?

Mide Ağrısına Ne İyi Gelir?

  • Keten Tohumu.
  • Zencefil.
  • Çiğ Patates Suyu.
  • Nane.
  • Yoğurt.
  • Bal

Ağrı kesici mide agrisi yapar mi?

NSAİ grubu ağrı kesici ilaçlar öncelikle mide üzerinde önemli hasar verici etkiye sahiptir. Bu hasar basit zedelenme yani erozyondan başlar, derin ülserlere kadar değişebilir. Ilaç içtim midem ağrıyor diyenler için bu yazıyı yazdım. Erozyonlar sıyrık şeklinde yaralardır. Bazen şiddetli mide ağrısına neden olurlar, daha seyrek olarak da kanamaya yol açarlar.

Ağrı kesici mideyi yakar mı?

Bu durum hassas bir midede tek bir ağrı kesici ile bile mümkün olabilir.” Özbilici, “Halk arasında yanlış olan bir inanışın da iğne olarak kas içine ya da damardan verilen ağrı kesicilerin mideye zarar vermediğidir. Aksine iğne olarak yapılan ağrı kesiciler de ağızdan alınanlar kadar mideye zararlıdır. ilaçtan dolayı mide ağrısı

ERTANHABER

Editör: TUNAHAN ERTAN