Geçtiğimiz gün Ulusal Egemenlik Bulvarı'nda meydana gelen motosiklet kazasında, yolun ıslak ve kaygan olmasının yanı sıra yol eğiminin ters olması da kazaya sebep oldu. Kaza mahallinde, neredeyse her gün trafik kazası yaşandığı bilinmekte.

Refüj sulaması, refüjü değil yolu suluyor

Kazazede, olay anını şöyle anlattı:

“İlk virajı döndükten sonra ikinci viraja kadar yerler ıslaktı. Fiskiyeler çimleri değil, yolu suluyordu. Çimler kuru, yollar ise ıslaktı. Bu durumun kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. İkinci viraja girdiğimde yolun ıslak olduğunu son anda fark ettim. Virajı gösteren aydınlatma çalışmıyordu ve karşı yolun aydınlatması ağaçların üstünden yola gölge yapıyordu. Gölge, sulamanın olduğu yere denk geldi. Motor kaydıktan sonra yapacak bir şeyim kalmadı. Motoru tutmaya çalıştım fakat takla atarak sürüklendim ve bariyere çarparak durabildim. Motorum da aynı şekilde zarar gördü.”

Eskişehir çevreyolunda kaza, araç refüje uçtu Eskişehir çevreyolunda kaza, araç refüje uçtu

Bölgedeki trafik güvenliği sorunlarına dikkat çeken bu kaza, yetkililerin sulama sistemi ve aydınlatma konularında acil önlem almasını gerektiriyor. Trafik kazalarının önlenmesi için gereken tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesi bekleniyor.

Editör: TUNAHAN ERTAN