Duşta paklık yaptığını gören kinin işlerinin yoluna gireceğini, hayal sahibinin canını sıkan her türlü işten kurtulacağına işaret edilir. Duşta paklık yapmak, gerçek hayatta kişiyi rahatsız eden her şeyden kurtulacağına yorumlanır. Paklık yapmak, iyilik ve memnunlukla tabir edilir. Ruhsal olarak arınmak ve dinlenin dışında duşta paklık yaptığını gören birinin sıhhat ve sıhhatli olacağına da delalet edilir. Hayalde paklık yapmak genel olarak iyi işlere tabir edilse de duşun nasıl görüldüğüne bağlı kalarak tabir edilmesi gerekmektedir. DUŞTA MESKEN TEMİZLEMEK

Hayalde mesken temizlemek, aile ortasındaki bağların kuvvetleneceğine, hane içindeki meselelerin son bulacağına ve memnun ve hoş günlerin yaşanacağına işaret edilmektedir. Duşta mesken paklığı yapan kişinin yeni hoş işlere başlayacağına yorumlanmaktadır.

HAYALDE İŞ YERİNDE PAKLIK YAPMAK 

Duşta iş yerinde paklık yaptığını gören kişinin iş hayatında elde edeceği başarılara işaret eder. Hayal sahibinin emekleri ve azmiyle yaptığı projelerde muvaffak olacağına yorumlanır. Duşta iş yerinde paklık yapmak, maddi olarak çıkara, bol helal paralar kazanacağına işaret edilmektedir. 

HAYALDE SU İLE PAKLIK YAPMAK

Hayalde su ile paklık yapmak çok iyidir. Su, saflığı ve rahmeti söz ettiğinden su ile paklık yapmak düş sahibinin istediği işlerin gerçekleşeceğine ve düzgün haberler alarak memnun olacağına delalet etmektedir. 

DUŞTA CAM SİLMEK

Hayalde cam sildiğini gören kişinin etrafı tarafından çok sevildiğine ve tıpkı biçimde düş sahibinin de insanlara sevgi ile yaklaştığına işaret etmektedir. Rüyayı gören kişinin işine yarayacak birtakım işlerin olacağına maddi olarak bol para kazanmaya ve etrafından düzgünlük göreceğine yorumlanmaktadır. 

HAYALDE DİĞERİNİN MESKENİNDE PAKLIK YAPMAK

Duşta liderinin meskeninde paklık yapan kişinin memnunluk ve huzuru diğerleriyle paylaşacağına ve etrafındaki şahısların problemlerine tahlil bulmaya çalışacağına işaret edilmektedir. Duşta oburunun meskeninde paklık yapan kişinin maddi manevi rahatlayacağına ve bunu etrafındakilerin katkılarıyla olacağına delalet eder. 

DUŞTA ANNEYLE PAKLIK YAPMAK

Duşta annesiyle paklık yapan kişinin hayatını annesinin ve ailesinin mutluluğuna adadığını, hayal sahibinin her şeyden evvel ve üstün ailesini tuttuğuna işaret edilmektedir. Rüyayı gören kişinin en kıymet verdiği şahısların ailesi olduğuna da yorumlanmaktadır. Düş sahibinin aile hayatı dışında iş hayatında ailesinin takviyesi ve garantisiyle birtakım işleri başaracağına delalet etmektedir. 

HAYALDE SÜPÜRGE İLE PAKLIK YAPMAK

Hayalde süpürge ile paklık yaptığını gören kişinin hüzünlü ve zahmetli günler yaşayacağına delalet eder. Düş sahibinin haksızlık yapacağına ve diğerinin malına göz dikmeye ve düş sahibinin düşünmeden kalp kıracağına delalet eder. Rüyayı gören kişinin kendine gelmesi için biraz baş dinleyerek yatığı yanlışları düşünmesi gerektiğine yorumlanır.

HAYALDE PAKLIK YAPAN BİRİNİ GÖRMEK

Duşta kendini değil de bir diğerini paklık yaparken görmek, hayal sahibinin etrafında Allah korkusu olan, dini misyonlarını yerine getirmede hassas ve düzgün niyetli bir insan olduğuna işaret edilir. Hayal sahibinin paklık yaparken gördüğü kişi sayesinde manevi olarak rahatlayacağına huzurlu hoş günler yaşayacağına işaret edilir. 

HAYALDE KİRLİ KONUT TEMİZLEMEK

Düşünde kirlenmiş meskeni temizlediğini gören kişinin hasta ise hastalıktan kurtulacağına, depresyondaysa sona ereceğine işaret eder. Duşta pis mesken temizlediğini gören kişinin canını sıkan durumlardan artık kurtulacağına ve güzel işlere yorumlanır. 

ALİMLERİN GÖRÜŞLERİNE NAZARAN HAYALDE PAKLIK YAPMAK

Nablusi: Duşta paklık yapmak, kişinin sıkıntılarını, külfetlerini bırakarak rahat edeceğine işaret eder. Ama paklık sırasında sabun varsa kişinin sıkılacağına işaret eder.

Editör: TUNAHAN ERTAN