Diş Macunu Nasıl Yapılır? Aleo Vera İle Diş Macunu Nasıl Yapılır? Xylitol (Ksilitol), sebzelerde, meyvelerde ve mantarlarda bulunan doğal olarak oluşan bir tatlandırıcıdır. Xylitol en çok organlardaki boşluklarla savaşma yetenekleriyle bilinir. Xylitol tatlandırıcısı şekere benzer ve şeker tadı verir. Amerikan Dişhekimleri Birliği, Xylitolun diş çürümesini azalttığını belirtiyor. Xylitol içeren sakız ve diş macunları dişleriniz için yararlıdır.
Xylitol, ağızda diş çürümesine neden olan bakterileri azaltır. Yapılan araştırmalar Xylitol’un insan tüketimi için güvenli olduğunu gösteriyor. Evde birkaç temel bileşenle kendi Xylitol diş macununuzu yapın.
Bir tencereye veya tası sıcak suyla doldurun. Hindistan cevizi yağı kavanozunu suya koyun ve yaklaşık beş dakika erimesini bekleyin. Hindistan cevizi yağından karıştırma kabına 4 yemek kaşığı koyun.
6 yemek kaşığı karbonat tozunu karıştırma kabına koyun. Karışım macun kıvamına gelene kadar tahta kaşıkla iyice karıştırın.
1 çay kaşığı Xylitol ve 5-10 damla nane yağı ilave edin. Kullanıyorsanız sekiz ila 10 damla kekik yağı da ekleyebilirsiniz. Karışımı bir tahta kaşıkla pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Xylitol diş macununu hava geçirmez bir kaba koyun ve oda sıcaklığında saklayın. Diş macunu yaklaşık altı ay taze kalacaktır.
SİZİN İÇİN: Diş Macunu Hakkında Bilinmeyenler, Bilinmeyen Kullanım Alanları
Aloe Vera Diş Macunu Nasıl Yapılır?
Aloe vera, ciltteki kırışıklıklar başta olmak üzere, cilt ve sağlık açısından oldukça faydalıdır. Kimyasal içeren diş macunlarından doğal ürünlere geçiş yapan kişiler arasında da aloe vera diş macunları favori olmaya başladı. Aloe vera diş macununu hazır almak yerine evde kendiniz de yapabilirsiniz.
Aloe vera, cildi nemlendirmeye ve beslemeye yardımcı olan, aynı zamanda cilt hücrelerini serbest radikallerden koruyan E vitamini ile doludur. Aloe vera çeşitli yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur ve bu yüzden şu anda mevcut olan pek çok anti-aging ürünlerinde temel maddelerden biridir.
Aloe vera aynı zamanda anti-inflamatuar ve anti-mikrobiyal özelliklere sahiptir. Bu da onu dişleri korumak için ideal yapar. Aloe vera aynı zamanda, çok hassas dişler ve diş etleri için son derece etkilidir.
Evde doğal aloe vera diş macununu nasıl yapabilirsiniz?
- Aloe vera yaprakları (3 çay kaşığı aloe vera jeli üretecek kadar)
- 3 çay kaşığı karbonat
- 5 çay kaşığı bitkisel gliserin
- 5 ila 10 adet taze nane yaprakları
Aloe vera yapraklarını iyice yıkayın ve dikkatlice kesin.
Bir kaşık yardımıyla yaprakların içindeki jeli çıkarın. Hepsinden 3 çay kaşığı toplamanız gerekir.
Aloe vera jelini küçük bir karıştırma kabına koyun.
Çok ince doğranmış taze nane yapraklarını aloe vera jelinin içine karıştırın.
Karbonat ve bitkisel gliserini ekleyin. Tün malzemeleri iyice karıştırın.
Diş macunu kıvamını yoğun ya da daha az yoğun isterseniz, bitkisel gliserini azaltabilir ya da artırabilirsiniz.
Kapaklı temiz bir kaba aktarın ve her gün dişlerinizi fırçalamak için kullanın.
Hazırladığını diş macunu, diş etlerine zarar vermeden bakteri, plak ve ağız kokusunu gidermek için oldukça iyidir. Aynı zamanda diş etlerinizde şişme sorunu varsa kullanabileceğiniz en mükemmel diş macunu olacaktır. Diş Macunu Nasıl Yapılır? Aleo Vera İle Diş Macunu Nasıl Yapılır?
Doğal Ev Yapımı Diş Macunu Tarifleri
Kendi diş macununuzu yapmak daha kolay olamazdı. Hindistan cevizi yağı , uçucu yağlar, karbonat tozu, kalsiyum tozu ve hatta tarçın gibi besleyici maddeler kullanarak tamamen doğal macunlar hazırlamak için en iyi tariflerden bazıları.
Diş Minesini Koruyan Diş Macunu – Bu ev yapımı macun dişlerinizi gerçekten temizler, hassasiyeti azaltır ve kalsiyum gibi önemli mineralleri dişlerinize geri kazandırır. Malzemeler arasında kalsiyum tozu, karbonat tozu, hindistancevizi yağı ve lezzet için esansiyel yağlar, tarçın ve portakal yer alır.
Üç Maddeli Diş Macunu –üdaha kolay bir karışım için bunu deneyebilirsiniz. Deniz tuzu, nane esansiyel yağı ve karbonat tozunu suyla karıştırıldığında tuzlu ama etkili bir temizleyici oluşturur.
Hindistan Cevizi Yağı Hamuru – Karbonat tozu, esansiyel yağı, stevia, gliserin ve ana bileşen hindistancevizi yağı ile birleştirin. Antibakteriyel ve antiviral özellikleriyle bilinir ve oral pamukçuklara neden olan Candida mantarını öldürür.
Tarçın ve Karanfil Diş Tozu – Bu tozu bir macun gibi kullanabilirsiniz – diş fırçanıza hafifçe sürün. Bentonit kil, kalsiyum tozu, karbonat tozu, deniz tuzu, tarçın, karanfil ve aktif kömürden yapılmıştır. Hem karanfil hem de tarçın, nefesi kokutan bakterileri öldürdüğü bilinen güçlü antimikrobiyal maddelerdir.
DIY Diş Sabunu –üEvet, ağzınıza gerçek sabun kullanabilirsiniz! Dişlerinde karbonat tozu kullanmaktan hoşlanmayanlar için mükemmel bir tariftir. Kokusuz veya nane sıvı kastilya sabunu, eritilmiş hindistancevizi yağı, Stevia ve seçtiğiniz esansiyel yağları ile üretebilirsiniz.
Doğal Beyazlatıcı Diş Macunu – sadece iki bileşenli – aktif kömür ve hindistancevizi yağı – geleneksel beyazlatıcı diş macunlarından çok daha az aşındırıcıdır ve diş hassasiyetine yol açmaz (aslında hindistancevizi yağı hassasiyeti azaltabilir ). Kömür, kahve ve kırmızı şarap dahil olmak üzere dişleri lekeleyen organik bileşiklerin çoğuna bağlanarak çalışır.
Diş Macunu Nasıl Yapılır, Aleo Vera İle Diş Macunu Nasıl Yapılır, evde doğal yollarla diş macunu nasıl yapılır, doğal yöntemlerle sağlıklı diş macunu yapımı, doğal beyazlatıcı diş macunu yapımı, dişleri beyazlatma yöntemleri, diş macunu ne işe yarar, en sağlıklı diş macunu hangisidir, diş minesini koruyan diş macunları nelerdir, tarçından diş macunu nasıl yapılır, diş macunun dişleri beyazlatması