Hepimiz cildimizi olduğundan daha güzel bir hale getirmeye çalışıyoruz. Bunun için kesinlikle büyük problemlere sahip olmak da gerekmiyor; cildin pak, sıkı, pürüzsüz ve genç kalması için pek çok eser ve formül deniyoruz. Büsbütün parasız yahut meskende bulunan materyallerle yapılabilecek cilt bakım teklifleri burada.

1. Buz uygulaması.

Hazır yaz da gelmişken, sık sık cilde buz uygulaması yapılabilir. Ünlü modellerin sıkı ciltlerinin sırlarından biri olan buz, yaz sıcağından genişleyen gözenekleri toparlıyor. Buzları su yerine limonlu su yahut sodayla da hazırlayabilirsiniz.

2. Yüz masajı.

Ünlüler, ciltlerinin hoşluğunu sık sık yaptırdıkları masaja borçlu. İnternet, gerçek yüz masajının nasıl yapılacağını anlatan görüntüler ile dolu. Üstelik buna vakit ayırmak da gerekmiyor. Sabah yahut akşam nemlendirici kreminizi sürerken biraz masajla yedirebilirsiniz.

3. Yüz yogası.

Tekrar çeşitli görüntüler aracılığı ile yüz idmanlarının nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz. Tıpkı beden üzere, yüzde de kasları çalıştırmak sıkılaşma ve yaşlanmayı geciktirme tesirli.

4. Temiz havlu.

Pak havlu kullanımı, alışkanlık haline getirildiğinde cilt paklığında büyük yarar sağlıyor. Kağıt havlu kullanıp israfa da gerek yok, yüz havlunuz size özel olmalı ve sık sık değiştirmelisiniz.

5. Temiz ve yumuşak yastık kılıfı.

Aslında yastıkla uyumak, sırtüstü dışındaki tüm uyku konumları cilde ziyanlı. Fakat bundan vazgeçemiyorsanız, yüzünüze en az ziyanı verecek yastık modellerinden seçmelisiniz. Yastık kılıfları da yumuşak ve pak olmalı. Çarşaf değiştirme sıklığınız daha azsa bile yedek kılıflarla sık sık yastığınızı yenileyebilirsiniz.

6. Kese.

Dünyada kese pek bilinmediği için ünlülerin tercihi sıcak banyo oluyor. Buhar banyosu ve kese gözenekleri açıyor, meyyit deriden kurtulmayı sağlıyor ve cildi yeniliyor.

7. Soğuk suyla yüzü yıkamak.

Hoşluk uzmanlara nazaran geceden paklık yapılan cilde sabah bir daha eser sürmeye gerek yok. Yüzü yalnızca suyla yıkamak kâfi.

8. Bol su içmek.

İçinde bulunduğumuz aylarda bunu söylemeye gerek bile yok lakin su içmenin cildin dokusunu düzeltmedeki değeri büyük. Bilhassa cildinizde pul pul olan bölgeler varsa daha çok su içmelisiniz.

9. Telefonu temizlemek.

Telefonlarımız sandığımızdan çok daha kirli ve cilde temas ettikçe bakteriler de geçiş yapıyor. Telefonu sık sık, mümkünse her gün nazikçe temizlemek lazım.

10. Şapka kullanmak.

Şapka, güneş gözlüğü üzere yalnızca "stil" aracına dönüşmüş olan aksesuarlar aslında cildi güneşten muhafazaya hayli yardımcı.

11. Kaliteli uyku.

Hoş bir uyku için kesinlikle 8 saat uyumak ya da emsal klişe durumlar kural değil. Hoş uykunun manası kaliteli uyku ve bu da günümüzde elektronik aletlerle çok güç. Uykudan bir saat evvel elektronik aletlerden uzaklaşmak, yattığınız odadaki fişleri çekmek; kaliteli uykunun günümüzdeki açıklaması.

12. Evdeki gereçlerden yüz maskeleri yapmak.

Bu balla limon olur, yoğurt olur, maya olur; konuttaki pek çok gereç yüz maskesi üretimi için ülkü ve piyasadaki birden fazla maskeye taş çıkaracak güçte. Cilt tipinize ve gereksiniminize nazaran gerçek gereçlerin hangileri olduğuna bakabilirsiniz.

Editör: TUNAHAN ERTAN