Cinayet‎

Cem Garipoğlu'nun mezarı 3 Ekim'de açılacak

Münevver Karabulut cinayetiyle Türkiye’yi sarsan Cem Garipoğlu'nun mezarı, 15 yıl sonra açılacak.

Loading...

Abone Ol

2009 yılında İstanbul'da, 17 yaşındaki Münevver Karabulut’un vahşice öldürülmesi Türkiye’de büyük bir infial yarattı. Genç kızın cansız bedeni, 3 Mart 2009'da Etiler'de bir çöp konteynerinde parçalanmış halde bulundu. Cinayet, Karabulut’un erkek arkadaşı Cem Garipoğlu tarafından işlendi. Olayın ardından Garipoğlu kaçtı, ancak yaklaşık 197 gün sonra teslim oldu ve yargı süreci başladı.

Cem Garipoğlu, 2011 yılında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Fakat 2014 yılında cezaevinde intihar ettiği öne sürüldü. Bu iddia, kamuoyunda ve Karabulut ailesinde şüphe uyandırdı; bazı kesimler Garipoğlu’nun gerçekten intihar edip etmediği konusunda sorular sordu. Garipoğlu'nun mezarı, yıllar sonra, bu şüpheleri gidermek amacıyla açılacak.

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor

Münevver Karabulut cinayetiyle Türkiye’yi sarsan Cem Garipoğlu'nun mezarı, 15 yıl sonra açılacak. İddiaya göre, 2014 yılında Silivri Cezaevi'nde intihar ettiği açıklanan Garipoğlu'nun gerçekten ölüp ölmediğine dair şüpheler üzerine, mezar açma kararı alındı. 3 Ekim 2024'te yapılması planlanan bu işlem, Garipoğlu’nun ölümüne dair soru işaretlerine cevap bulmayı hedefliyor.

Münevver Karabulut’un ailesi, uzun yıllardır Cem Garipoğlu’nun gerçekten cezaevinde intihar ettiğine inanmadıklarını dile getirmişti. Mezarı açma talebi, Karabulut ailesi ve kamuoyunun baskısı sonucunda gündeme geldi. Adli Tıp uzmanları, mezar açıldıktan sonra Cem Garipoğlu'na ait olduğu iddia edilen cesedin kimlik tespiti için DNA analizleri yapacak.

-