Bekunis Draje nedir, ne işe yarar, yan etkileri nelerdir? İlacın Etken Maddesi Bisakodil, Sennozit B (Senna meyvası yaprağı ve ekstresi karışımı)‘ dır. Bekunis Draje, bir müshil ilacı olup, kalın bağırsağı uyararak bağırsaktaki kasların kasılmalarını geliştirir. Dolayısıyla  dışkının hızlı bir şekilde dışarıya çıkarılması kolaylaşır. Bekunis, bağırsaktaki kasların fonksiyon bozukluğu, zayıflığı ve normal geriliminin kaybolması sonucu bağırsak işlevlerinde gevşeme ile belirgin bağırsak atonisi,  yaşlılarda veya yatağa bağımlı hastalarda ortaya çıkan kabızlıktan, kullanılan ilaçlara, basura ya da sinirsel sebeplere bağlı kabızlık varlığında; ve başkaca rektoskopi, sigmoidoskopi, kolonoskopi gibi tetkiklerde bağırsağın içindeki kitle veya lezyonların rahatça görülebilmesi için bağırsak temizliğinde kullanılmaktadır. Faydasını görmeniz yaklaşık 8-9 saati bulabilir. Sürekli kullanımı bağırsaktaki kasların normal kasılmasının tembelleşmesine sebep olabilir, hastalar bu konuda uyarılmalıdır.

Bekunis hap ne işe yarar?

BEKUNS, bağırsak mukozasına direkt etki ile bağırsak hareketlerini ve içeriğinin geçiş hızını arttırır, su ve elektrolit salgılanmasını engeller. Bu etkiler ile dışkının yumuşatılması ve atılması sağlanır.

Bekunis işe yarar mı?

Bekunis temelinde kabızlığı giderici etkiye sahiptir. Kabızlığı gidermenin yolu ise bağırsak hareketlerini hızlandırmaktır. Bağırsak hareketlerinin hızlanması sonucu kabızlık durumu hızla ortadan kalkmaktadır. Bağırsak hareketlerinin hızlanması sadece kabızlığı gidermekle kalmaz, aynı zamanda kilo vermeyi de sağlar.

Müshil etkisi ne kadar sürer?

Osmotik laksatifler, bağırsaktan emilmedikleri için su tutarak ve bağırsak içinde osmotik basıncı artırarak bağırsak hareketlerini artırırlar. Ağızdan alındıktan sonra 2-3 saat içinde etki ederek en hızlı çalışan laksatiflerdir.

Bekunis gebelerde kullanılır mı?

BEKUNİS alımının insanlardaki gebelik öncesi, gebelik ve gebelik sonrası dönemlerine ait bilgiler ve embriyonal-fötal gelişim ve doğum üzerine olan etkileri hakkındaki veriler sınırlı olduğundan, gerekli olmadıkça BEKUNİS kullanılmamalıdır. BEKUNİS için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.

BEKUNİS DRAJE HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

  1. Daha önce aynı etken maddeli ürünlerden birini kullandığınızda bir hassasiyet geliştiğini gördüyseniz, bu ilacı almanız önerilmez.
  2. Bekunis, normal dışkılama aralıklarında uzama ve dışkılamanın güçlükle yapıldığı durumlarda kullanılmaktadır.
  3. Eğer dışkı yapma düzeninizde ani bir değişiklik gözlemlediyseniz ve bu durum 10-15 gündür devam ediyorsa, bir müshil ilacı kullanmadan önce sebebini öğrenmek için bir sağlık kuruluşuna gidip muayene olunuz.
  4. Bekunis, dışkılamanın çok geciktiği ve gerekli olduğu zamanlarda kullanılmalıdır. Aksi halde devamlı kullanmak alışkanlık yapabilir. Müshil bağımlılığa, kronik kabızlığa ve bağırsağın normal fonksiyonunu yitirmesine neden olabilir. Dolayısıyla bu ilacı kullanırken azami 7 günü aşmamalısınız.
  5. Düzenli olarak kullanmanıza rağmen, 2 gün içerisinde bağırsaklarınızda halen bir boşalma olmadıysa, bu durum ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. ilacın kullanımını kesip, acilen hekiminize müracaat ediniz.
  6. Eğer diyabet hastasıysanız veya kalp hastalığınız varsa ya da kan dolaşımı ile ilgili bir hastalığınız varsa; hekiminize danışmadan bu ilacı içmemelisiniz.
  7. İlacın alımından sonra makatınızdan kan gelmesi veya dışkı yapamama durumu başka bir hastalığın belirtisi olabilir, acilen hekiminizle görüşünüz.
  8. Eğer şiddetli karın ağrısı, mide bulantısı gibi apendiks iltihabı şüpheniz ya da bağırsağınızda tıkanma belirtileri veya sebebi belli olmayan makat kanamanız varsa; kesinlikle kullanılmaması tavsiye edilir.
  9. Mideniz için asit azaltıcı ilaç kullanıyorsanız, ilacınızı  asit azaltıcı ilaçlardan 2-3 saat sonra veya önce alınız.
  10. Tedaviniz süresince hergün bol miktarda sulu gıdalar ve su içmekte fayda vardır.
  11. Hamilelik döneminde ve emzirme dönemlerinde hekime sormadan kullanılmaması gerekir.

BEKUNİS DRAJE’NİN KULLANIM ŞEKLİ:

  1. •Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedaviniz süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Bekunis, yanlış veya size önerilenden  fazla kullanıldığında hastalığınızda  bir iyileşme sağlanmaz, aksine sağlığınıza ciddi zararlar verebilir.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte içiniz. Aç veya tok karnına içilebilir.

İLACIN OLASI YAN ETKİLERİ :

  1. •Bekunis ilacını kullanırken zor nefes alıp verme, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumla karşılaştığınızda acilen hekiminizi haberdar ediniz ve acil desteğe ihtiyacınız olabileceği için hiç vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna gidiniz.
  2. İlacın kullanılmasına bağlı olarak yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.
İlaç Etken Maddesi: Bisakodil, Sennozit B İlaç Marka İsmi: BEKUNIS Draje Bekunis Draje Nedir, Ne İşe Yarar, Yan Etkileri Nelerdir, Hangi Hastalar Kullanabilir, Hangi Tedavide Kullanılır, Günde Kaç Defa Kullanılır, Bekunis Draje İlacının Kullanılması, Zor Nefes Alıp Verme Durumu İle Karşılaşılabilir Mi, Dil ve Boğazda Şişlik Yapar Mı, Yan Etkisi Yok Mudur, İlacın Dozu Ne Kadar Olmalıdır, Aç Mı İçilir Tok Mu