meritking meritking giriş kingroyal madridbet madridbet giriş

Yozgat Kamp Alanları – Yozgat’ta Kamp Yapılacak Yerler

Yayınlama: 31.07.2021
Düzenleme: 20.10.2023 22:33
144
A+
A-

Yozgat doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile kamp severler için oldukça cazip bir destinasyondur. Yozgat’ta kamp yapabileceğiniz birkaç seçenek bulunmaktadır. Yozgat Kamp Alanları yazımıza geçmeden sizlere ufak bilgiler de vermek istiyorum.

Yozgat Kamp Alanları 2023

Yozgat’ın Kaplıcaları, tarihi yerleri, müzeleri ve yeşil alanları gezginler için cazip seçenekler sunuyor. Yozgat’ın kamp alanları da doğa severlerin tercih ettiği yerler arasında bulunuyor. Çamlık Tabiat Parkı, Aydıncık Yaban Hayatı Koruma Alanı, Boğazlıyan Söğütlü Yaylası gibi doğal alanlar kamp kurmak için uygun yerler olarak gösterilebilir. Ayrıca, Yozgat’ta bulunan Akdağmadeni Kaplıcaları, Sarıkaya Kaplıcaları gibi termal turizme yönelik olan yerlerde de konaklayabilirsiniz.

Kazankaya Kanyonu Kamp Alanı

Yozgat Kamp Alanları - Yozgat’ta Kamp Yapılacak Yerler
Yozgat Kamp Alanları – Yozgat’ta Kamp Yapılacak Yerler

Yozgat’ın Aydınlık ilçesinde bulunan Kazankaya kanyonu, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülüyor. Şehir merkezine 95 km, ilçe merkezine ise 10 km uzaklıkta bulunan kanyona özel araçlarla ulaşım sağlanabiliyor. Dağcıların ve kampçıların sıklıkla tercih ettiği bölge tam bir doğa harikası.

Kazankaya kanyonu, etrafı yeşilliklerle dolu, bol oksijenli bir havaya sahip. Kanyon içinde Çekerek Irmağı’nın kolu olan akarsu da doğal güzelliğe ayrı bir hava katıyor. Doğa yürüyüşleri, tırmanış ve kampçılık gibi birçok doğa aktivitesi bu bölgede yapılabiliyor. Hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar da mevcut. Ayrıca, uygun noktalarda yüzme sporu da yapmak mümkün. Yazın sıcak günlerinde bölgeye akın eden yerel halk da serin suların tadını çıkarıyor. Yıl boyunca oldukça sakin olan kanyon, tam bir kafa dinleme mekanı olarak da öne çıkıyor.

Kazankaya kanyonunda kamp yapacak ziyaretçilerin dikkat etmeleri gereken hususlar var. Bölgede kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacak tesisler bulunmuyor. Ayrıca, şehir merkezine ve yerleşim alanlarına uzak olması nedeniyle, kamp yapacakların ihtiyaçlarını önceden temin ederek bölgeye hazırlıklı gelmeleri gerekiyor.

Konumu: Irmak Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Akdağmadeni Ormanları Kamp Alanı

İç Anadolu’nun Akdağmadeni ilçesinde bulunan ormanlar, şehir merkezinden 105 km uzaklıkta yer alıyor. Bölgenin en büyük yeşil alanını oluşturan ormanlara ulaşım, Akdağmadeni ilçe merkezinden kolayca sağlanabiliyor. Doğal güzellikleri ve oksijen deposu olması nedeniyle, kamp severlerin ve doğa tutkunlarının oldukça ilgisini çekiyor.

Akdağmadeni ormanları, tek parça halinde bulunan ve İç Anadolu bölgesinde eşsiz bir doğal güzelliğe sahip olan ormanlardan biri. Temiz havası, ferah ortamı ve farklı aktiviteleri ile bölgedeki hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak yerleri arasında yer alıyor. Kış aylarında sakin ve huzurlu bir atmosfer sunan ormanlar, yaz aylarında ise daha canlı bir hal alıyor. Sıcak havalardan bunalanlar için mükemmel bir kaçış noktası.

Ormanlık alanda kamp yapmak isteyenler için çadır ve karavan kampı gibi pek çok seçenek bulunuyor. Tertemiz doğada bol oksijenli havada ve ağaçların ortasında kamp yapmak oldukça keyifli oluyor. Ormanın içinde bulunan farklı ağaç türleri ve yaban hayatı da bölgeye ayrı bir güzellik katıyor.

Ancak, bölgede tesislerin az olması sebebiyle kamp yapacakların ihtiyaçlarını önceden temin etmeleri gerekiyor. Bölge turizm potansiyelini artırmak için çalışmalar devam ediyor. Doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlerin bu doğal güzellikleri keşfetmesi için harika bir fırsat!

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Çayıralan Ormanları Kamp Alanı

Yozgat’ın Çayıralan ilçesinde yer alan ormanlar, Akdağmadeni ormanlarının devamı niteliğinde ve şehir merkezine 110 km mesafede bulunuyor. Bölgeye özel araçlarla ulaşım sağlanabiliyor. Çayıralan ormanları, zengin bitki örtüsü ve ağaç çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. Karaçam, ladin, meşe ve kavak ağaçlarıyla kaplı ormanlar, bol oksijenli ortamıyla ziyaretçilerini keyiflendiriyor. Ayrıca farklı yürüyüş rotaları sayesinde yaban hayatını keşfetmek de mümkün. Hem çadır kampı hem de karavan kampı için uygun olan bölgede, kampçılar rahatlıkla konaklayabilirler. Günübirlik piknikler için de ideal olan Çayıralan ormanları, turizm açısından da oldukça önemli.

Ormanlarda kamp yapmak isteyenlerin WC, içme suyu ve otopark ihtiyaçları karşılanabilir. Ancak diğer ihtiyaçlar için hazırlıklı gitmek gerekiyor. Şu an için yeterli tesisleşme olmaması sebebiyle, bölgede ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek yerlerin bulunmayabileceği unutulmamalı.

Kamp Olanakları: WC, içme suyu kaynağı, otopark alanı, yürüyüş parkurları, çadır ve karavan kamp yerleri. Duş ve elektrik imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Bozok Yaylası Kamp Alanı

Yozgat ilinin en ünlü yaylalarından biri olan Bozok Yaylası, ilin yerleşiminin başladığı bölgeye verilen isimdir. Yerleşim yeri çoğaldıkça, yayla farklı yerlere kaymış ve şu anda şehir merkezine 60 km mesafede, Kırşehir ve Akdağlar bölgesine yakın bir konumdadır. Ulaşım özel araçlarla sağlanmaktadır.

Bozok Yaylası, Delice Irmağı ve Çorum Suyu’nun oluşturduğu vadilerle çevrilidir ve eskiden Yozgat ilinin topraklarının büyük bir bölümünü kaplarmış. Ancak zamanla yerleşim çoğalınca, yayla daha kırsal bir alana doğru kaymış ve bu bölgelerde kalan yerler “Bozok Yaylası” olarak adlandırılmıştır. Yaklaşık 1000 metre rakıma sahip olan yayla, Kırşehir’den Akdağlar’a ve kuzeyde Deveci Dağı’na kadar uzanan muhteşem bir manzaraya sahiptir. Yayla, doğal güzellikleri ve eşsiz manzarası ile Yozgat Ovası’nın tümünü ayaklar altına almaktadır. Çadır ve karavan kampı yapmak için harika imkanlar sunan yaylada doğa yürüyüşleri ve doğa fotoğrafçılığı da yapılabilmektedir.

Bozok Yaylası’nda kamp yapacaklar için herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Bu nedenle, kamp yapacakların ihtiyaçlarını önceden temin ederek bölgeye gitmeleri gerekmektedir.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Hisarbeyli (Yoğurtyurdu) Yaylası Kamp Alanı

Yozgat Kamp Alanları
Yozgat Kamp Alanları

Hisarbeyli yaylası, Hisarbeyli güzergâhı üzerinde bulunuyor ve şehir merkezine 100 km uzaklıkta yer alıyor. Ulaşım özel araçlarla sağlanıyor ve yaylanın içerisinden Hisarbeyli-Hasbek-Akdağmadeni yolu geçiyor. Bu güzergâhı takip ederek kolaylıkla yaylaya ulaşmak mümkün.

Yayla, iki tepenin arasında kalmış ve bu tepeler arasında akan dere ile beslenen doğal güzelliği ile öne çıkıyor. Derenin bir yanı çam ağaçları ile çevrili, diğer yanı ise zengin bitki örtüsüyle kaplıdır. Hisarbeyli yaylasında, doğaseverler için keyifli bir ortam sunuluyor. Yılın hemen her zamanında yeşil kalmayı başarabilen yaylada, birçok soğuk doğal su kaynağı bulunuyor. Yaylada çadır ve karavan kampı için de uygun imkânlar mevcut. Yöre halkı yaz aylarında yaylaya çıkarak burada vakit geçiriyor. Ayrıca, yöre halkı tarafından yapılan doğal yoğurtlar da ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılanıyor.

Hisarbeyli yaylasında kampçılar için özel bir tesis bulunmuyor. Bu nedenle, bölgeye kamp yapmak için gidecek olanların ihtiyaçlarını ilçe merkezinden veya şehir merkezinden karşılamaları gerekiyor. Yaylada bulunan yöre halkı, yardımcı olmaya çalışsa da bu yeterli olmuyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz. yozgat kamp yerleri

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Yahyasaray Barajı Mevkii Kamp Alanı

Yozgat Kamp Alanları
Yozgat Kamp Alanları

Yahyasaray Barajı, 90’lı yılların başında Kanak Çayı üzerine inşa edilmiş ve Yozgat şehir merkezine 115 km uzaklıkta bulunan bir barajdır. Özel araçlarla ulaşım sağlanabilen baraj, birçok balık türüne ev sahipliği yapmaktadır ve balıkçılık, dalış gibi sporlar yapmak için ideal bir yerdir.

Barajın etrafı yeşil ve doğal alanlarla çevrilidir ve yaban hayatı oldukça zengindir. Doğanın içinde kafa dinlemek isteyenler için güzel bir alternatif olan Yahyasaray Barajı, çadır veya karavan kampı kurarak doğal güzelliğin tadını çıkarmak için harika bir yerdir. Baraj gölünün yanında kamp kurarak sessizliğin içinde dinlenebilir, yürüyüşler yapabilir ve doğanın güzelliklerini fotoğraflayabilirsiniz. Ayrıca kamp esnasında baraj gölünde bulunan sazan balıklarını avlayarak doğal bir şekilde beslenebilirsiniz.

Ancak, baraj çevresinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayabilecek herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Bu nedenle, kamp yapmak için bölgeye giderken ihtiyaçları önceden karşılamak önemlidir. Yozgat’ta kamp yapılacak diğer alternatif yerler de mevcuttur.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Koççağız Köyü Kamp Alanı

Yozgat Kamp Alanları
Yozgat Kamp Alanları

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine bağlı Koçcağız köyü, doğal güzelliklerle çevrili ve halen doğal yapısını koruyan bir bölge olarak öne çıkıyor. Şehir merkezine 80 km mesafede bulunan köye, ilçe merkezinden belirli saatlerde kalkan minibüsler veya özel araçlarla ulaşmak mümkün.

Köy halkının misafirperverliği ve doğal ürünlerle hazırladıkları ikramları sayesinde, kampçılar için ideal bir ortam sunan Koçcağız, çadır veya karavan kampı için uygun alanlar barındırıyor. Bölgede yürüyüş yaparak doğal güzellikleri keşfetmek ve köy hayatını deneyimlemek de mümkün.

Ancak Koçcağız köyünde kamp yapmak isteyenlerin tesis veya market gibi ihtiyaçlarını karşılayacak herhangi bir yer bulunmuyor. Bu nedenle kampçıların, ihtiyaçlarını yanlarında getirmeleri ve köy halkından destek almaları gerekiyor. Yozgat’ta kamp yapmak isteyenler için Koçcağız köyü, doğayla iç içe huzurlu bir kamp deneyimi sunuyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz. Yozgat’ta kamp yapılacak yerler

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Yozgat Çamlığı Milli Parkı Kamp Alanı

Yozgat şehir merkezine sadece 5 km uzaklıkta bulunan Yozgat Çamlığı Milli Parkı, bölgedeki en popüler doğa ve mesire alanlarından biridir. Yöre halkının ilgisini çeken park, aynı zamanda çevre illerden de ziyaretçi çekiyor. Şehir merkezinden toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşılabilen park, doğa tutkunları ve kampçılar arasında oldukça popüler.

Ülkemizde milli park ilan edilen ilk alan olan Yozgat Çamlığı Milli Parkı, zengin bitki örtüsü, yeşil doğası ve temiz havasıyla sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyenlerin uğrak noktası oluyor. Park, piknik masaları, çocuk oyun alanları ve diğer birçok olanak sunarak, çadır ve karavan kampı yapmak isteyenler için de uygun bir ortam sunuyor. Milli park içinde kuş gözlemciliği, doğa yürüyüşleri, günübirlik piknikler, fotoğrafçılık, bisiklet sürme gibi etkinlikler de yapılabiliyor. Doğal güzellikleri sayesinde birçok ziyaretçi ağırlayan milli park, kişi başı 4 TL giriş ücreti ve 12 TL araç giriş ücretiyle ziyaret edilebiliyor.

Yozgat Çamlığı Milli Parkı, kampçıların ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri tesislerle donatılmıştır. WC, konaklama, içme suyu, restoran, büfe, otopark, mescit gibi olanaklar milli park içinde sunulmaktadır. Ayrıca parkın şehir merkezine yakın olması, ziyaretçiler için büyük bir avantajdır. Yozgat’ta kamp yapılacak yerler arasında mutlaka görülmesi gereken milli park, doğaseverler için ideal bir konumdadır.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, konaklama tesisi, çocuk oyun alanı, orman yolları, bisiklet yolları, yağmur barınağı, kır lokantası, mangal yakılabilir alanlar, doğa müzesi, otopark alanı, büfe, mescit, spor sahası, gezi rotası, kameriyeler, seyir noktası, giriş kontrol noktası, etkinlik ve piknik alanı, kır evi, koşu parkuru, güvenlik noktaları, voleybol sahası ve kafe.

Giriş Ücreti: Yetişkin 4 TL, öğrenci 2 TL, bisiklet 4 TL, motosiklet ve ATV 8 TL, otomobil ve kamyonet 12 TL, minibüs 63 TL, midibüs 64 TL ve otobüs 108 TL.

sağlık sitesi |-| nakliyat |-| youtube izlenme al |-| ideal kilo hesaplama |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber
evden eve nakliyat |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| hdfilmcehennemi |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat