Web Sitesi Nasıl Kurulur? Web Sitesi Kurmak İçin Ne Yapılır

Yayınlama: 23.12.2020
Düzenleme: 29.08.2023 18:13
8
A+
A-

Web sitesi nasıl yapılır sorusu muhtemelen her yeni webmaster adayının kariyerine başlamadan önce kendisine sorduğu ilk sorudur. Ne de olsa web sitesi kurma için harcayacağınız emek sitenizin gelecekteki sağlığı ve büyüklüğü açısından büyük önem taşıyor. Bu sebeple sağlam bir plan yapmalı ve mevcut bütün seçenekleri keşfederek değerlendirmelisiniz.

Güncel Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom bedava internet paket kampanyalarını sitesinde bulabilirsiniz.

Bu rehberde aşağıdakileri kullanarak nasıl web sitesi kurulur öğreneceğiz:

  • İçerik yönetimi sistemleri (CMS)
  • E-ticaret scriptleri
  • Web Sitesi kurucuları

Bunlardan her biri kendine özel artı ve eksilere sahiptir. Bu yüzden karar verme sürecinizi azaltmak adına her birinin iyi ve kötü taraflarının altını çizerek web sitesi kurma adımlarının üzerinden beraber geçeceğiz.

Web sitesi nasıl yapılır yeni başlayanların da kolay anlayabileceği şekilde 5 kolay adımda gerçekleştireceğiz: Web Sitesi Nasıl Kurulur, Web Sitesi Kurmak İçin Ne Yapılır, Web Sitesi Kurma Aşamaları, Web Sitesi Kurmak İçin Hangi Programlar Kullanılır, Web Sitesi Nedir, Web Sitesi Amacı Nedir, Web Sitesi Fikri Üretme, Web Sitesi Kurma, Web Sitesi Kurucuları

Adım 1: Website Fikri Üretme

En önemlisinden başlayalım. Öncelikle websitenizin ne ile ilgili olacağına karar vermelisiniz. Ortalıkla rahatlıkla esinlenebileceğiniz oldukça fazla websitesi fikirleri bulunuyor. Doğru şekilde uygulandığında hepsinin ciddi miktarda internetten para kazanma potansiyeli bulunuyor.

Web Sitesi Nasıl Kurulur? Web Sitesi Kurmak İçin Ne Yapılır?
Web Sitesi Kurmak İçin Ne Yapılır, Web Sitesi Kurma Aşamaları, Web Sitesi Kurmak İçin Hangi Programlar Kullanılır, Web Sitesi Nedir, Web Sitesi Amacı Nedir, Web Sitesi Fikri Üretme, Web Sitesi Kurma, Web Sitesi Kurucuları

Sahip olmayı istediğiniz işlevlere ve başlıca hedeflere karar vererek işe başlayın. En popüler websitesi türlerinden bazıları şu şekildedir:

  1. E-Ticaret siteleri. Online dükkanlar günümüzde en çok ziyaret edilen site türlerinin başında geliyor. Drop shipping sisteminin popülerlik kazanmasıyla birlikte artık herkes yan gelir için internet dükkanı açabilme şansına sahip. Bu vasıtayla hem dijital hemde fiziksel ürünlerinizi tüm dünyadan milyonlarca kişiye ulaştırabilirsiniz (gerçek bir dükkan açarak bunu başarmanız neredeyse olasılıksız).
  2. Blog siteleri. Bir çok webmaster macerasına basit bir arama sorusu ile başlamıştır: blog nasıl açılır. Geniş yelpazedeki konu başlıkları hakkında yazılar yayınlayarak bir blog sitesi bir işletme (affiliate, incelemele, niş bloglar bunlara örnektir) veya boş vakit geçirmeye yönelik (seyahat, yemek, müzik, kitaplar) olabilir.
  3. Eğitim siteleri. Belirli bir konuda uzman mısınız? O halde kendi dijital derslerinizi oluşturabilir veya üyelik sistemine sahip bir websitesi açabilirsiniz. Eğer belirli bir hobi veya konu hakkında tutkuluysanız bir eğitim sitesi açarak ilgili konu üzerinde kendinizi uzmanlaştırabilirsiniz.
  4. Haber siteleri. İnternetin bu kaotik çağında bir haber internet sitesi açmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İnsanlar her gün farklı kaynaklar aracılığıyla bilginin arkasından koşuyor. Eğer flaş haberler ulaştırma fikri size yakın geliyorsa, bir websitesi açarak mesajınızı daha geniş kitlelere taşımaya başlayabilirsiniz.
  5. Online topluluklar. Popülerlikleriyle dikkat çeken online topluluk sitelerinin sayısına baktığınızda farkedeceğiniz ilk şey en önemli şeyin başlangıç olduğudur. Büyük bir topluluk oluşturmak ciddi miktarda emek gerektirdiğinden ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi.
  6. Portföyler. Güçlü olduğunuz alanları ve yeteneklerinizi sergileyerek internetteki varlığınızı ve görünürlüğünüzü arttırabilirsiniz. Dahası iş görüşmelerinde, yarışmalarda ve şirket anlaşmalarında online portföyler size ciddi avantaj sağlayabilir.

Hedefinizi belirledikten sonra doğru hosting ve web sitesi kurma platformu seçmek çok daha kolay olacaktır.

Adım 2: Domain Kaydı

Bir web sitesi kurmadan önce akılda kalıcı bir isim bulmalısınız.

Sitenize domain almak için:

  1. Potansiyel website isimlerinin üzerinde durun ve değerlendirme yapın.
  2. Domain sorgulama aracı bulun.
  3. Domain sorgulaması gerçekleştirin.
  4. En iyi seçenekleri belirleyin.
  5. Siparişinizi tamamlayın ve domain kaydını yapın.

İyi bir domain seçmek zorlu olabilir. Bunu kolaylaştırmak için aşağıdaki noktalara dikkat edin:

  • .com tercih edin. En popüler TLD olarak .com uzantılı bir domain ziyaretçileriniz için hatırlaması daha kolay olacaktır.
  • Benzer alternatifleri kontrol edin. Belirlediğiniz domain adının benzerleri veya hafif yanlış yazılmış şekli sayesinde bütün trafiğin sitenize ulaştığına emin olabilirsiniz.
  • Kısa tutmaya çalışın. Site ismi ne kadar kısa ve hatırlaması kolaysa, o kadar iyi. Gereksiz uzunluktaki alan adlarını ezberlemek zor olabilir.
  • Tire işaretlerinden ve rakamlardan kaçının. Sadece gerçekten mecbursanız kullanın çünkü adresinizin yanlış yazılma ihtimalini arttırır.

Daha derinlemesine incelememizin bulunduğu domain nasıl alınır rehberimize göz atabilirsiniz.

Adım 3: Web Hosting Seçimi

Web sitesi nasıl yapılır sorusunun cevabının bir sonraki adımı ise düzgün bir web hosting platformu seçmektir. Piyasada oldukça farklı web hosting türleri bulunsa da, sizin ihtiyacınız olan projenizin büyüklüğüne göre değişiklik gösterecektir.

Hostinger’da ise bütün boyut ve şekillerdeki websitelerine yönelik tasarlanmış 3 farklı alternatif planımız bulunuyor. Hangisinin size uygun olduğunu görmek için hızlıca üstlerinden geçelim.

Paylaşımlı Hosting

Küçük ve orta ölçekli websiteleri için biçilmiş kaftan olan paylaşımlı hosting, bir sunucunun birden fazla kullanıcıya ev sahipliği yapması durumudur. Bu sistemi toplu taşıma gibi düşünebilirsiniz.

Bütün websiteleri tek bir fiziksel sunucuda bulunan kaynak havuzunu kullanır. Bu eşsiz kurulum sayesinde maliyet önemli miktarda düşer ancak diğer hosting türlerine göre daha katı sınırları vardır. Bunun sebebi bütün yolcular için rahat bir yolculuk sağlamak ve tek bir kullanıcının bütün gücü sömürmediğine emin olmaktır.

Nelere sahip olursunuz?

Paylaşımlı hosting, bir web sitesi kurma için gerekli çeşitli araçlar sunmaktadır, bunlar:

  • Tek tıkla kurulum. E-ticaret scriptleri, içerik yönetimi sistemleri, blog platformları, forum yazılımları gibi en popüler araçları tek tıkla kolayca kurabilirsiniz.
  • Erişim yöneticisi. Bir proje üzerinde birden fazla kişi çalıştığında, kişisel hesap bilgilerini paylaşmak hassas bir konu olabilir. Tüm bu sorunları geride bırakın ve dilediğiniz kişilere herhangi kişisel bilgi paylaşmadan erişim sağlayın!
  • FTP/Dosya yöneticileri. Dosyalarınızı, dizinlerinizi ve kodları web-tabanlı dosya yöneticileri kullanarak kolaylıkla düzenleyin. Yada FileZilla gibi FTP istemcileri kullanabilirsiniz.
  • Haftalık yedekleme. Kontrol paneli içerisinde otomatik dosya ve veritabanı yedekleme. 3 farklı yedek depolamanız mümkün!
  • Önbellek yöneticisi. Önbellek sayesinde statik sayfalar oluşturarak bir çok PHP talebini es geçebilirsiniz. Bu sayede web siteleri artık daha hızlı ve ziyaretçiler daha mutlu!
  • Ücretsiz domain kaydı. Eğer yıllık Premium veya Kurumsal plan alırsanız, ilk sene için ücretsiz domain bizden.
  • Güçlü kontrol paneli. Her şeyi en verimli şekilde yönetebilmenize yardımcı olmak üzere tamamen özel bir panel tasarladık.
  Prof. Dr. Necat Akdeniz Akgün neden öldü?

Cloud Hosting

En yeni hizmetlerimizden biri olan cloud hosting, paylaşımlı hosting kolaylığında, sanal sunucuların gücünü sunuyor.

Bulut teknolojisinin yardımıyla, bu çözümde websitenizin bir kopyasını birkaç farklı fiziksel sunucuda depolayarak mümkün olan en yüksek uptime garantisi sunuluyor. Bu sunuculardan birinin sorun çıkarması durumunda, diğerleri devreyeye girerek her şeyin olduğu gibi çalışmaya devam etmesi sağlanıyor.

Nelere sahip olursunuz?

Bütün paylaşımlı hosting avantajlarının yanında ayrıca:

  • Özel bir IP adresi. Sunucunuza atanan IP adresi benzersiz ve sadece size özel olacaktır.
  • İzole kaynaklar. Paylaşımlı hosting ile karşılaştırıldığında cloud hizmetinde elde edeceğiniz kaynaklar sadece sizin kullanımınıza açık olacaktır.
  • Ömürboyu ücretsiz SSL sertifikası. Ziyaretçilerinizin verilerini güvende tutun! HTTPS’nin internetin yeni standartı olmasıyla birlikte, güncel teknolojileri uygulamak oldukça önemlidir.
  • CloudFlare entegrasyonu. Ekstra bir DDoS koruma katmanı, WAF, izleme araçları ve çeşitli diğer gelişmiş özellikler.

Cloud hosting hangi websiteleri için uygundur?

En yüksek kazancı elde etmek için websitelerinin uptime süresinin önemli olduğu işletmeler için uygundur. Eğer web sitenizi kurduğunuz gibi yüksek miktarda trafik bekliyorsanız, cloud hosting yine uygun seçim olacaktır.

Bunların haricinde e-ticaret siteleri, büyük ölçekli projeler, çok fazla habere ve ziyaretçiye sahip haber siteleri cloud hosting hizmetinden daha iyi verim alabilirler.

Eğer teknik kısmıyla uğraşmadan güç elde etmek istiyorsanız, cloud hosting kesinlikle doğru seçim olacaktır.

VPS Hosting

Virtual private server kısaltması olan VPS, daha fazla kontrol ve özgürlük sunan eşsiz bir web hosting alternatifidir. Ancak belirli seviyede sunucu yönetimi bilgisi gerektirir ve ayrıca terminal kullanmayı da biliyor olmalısınız.

Genel olarak VPS hosting tüm çözümler arasından en yüksek özelleştirilebilirliğe sahip. İşletim sisteminden, yazılım destesine kadar hersey root erişimi sayesinde kontrolünüzde olur.

Nelere sahip olursunuz?
  • Özel bir IP. Her bir VPS kimseyle paylaşılmayan eşsiz bir IP adresine sahiptir.
  • Tek tıkla işletim sistemi kurulumu. Geniş yelpazedeki Linux dağıtımları arasından sizin için doğru işletim sistemini kullanın.
  • Sunucu yedekleme. Dosyalarınızı ve sunucu ayarlarınızı otomatik yedekleme/geri yükleme özelliğiyle güvende tutun.
  • İzole kaynaklar. Gücün her bir damlası sizin avucunuzda. Makinedeki diğer hiç bir kullanıcı kaynaklarınızı kullanamaz.
  • Kendi ortamınızı yaratma özgürlüğü. Root erişimi sayesinde özel yazılım çözümleri üretebilir ve çeşitli sunucu ayarlarını kontrol edebilirsiniz.

VPS hosting hangi websiteleri için uygundur?

Paylaşımlı/cloud hosting hizmetinde, sunucular önceden yapılandırılmıştır ve çeşitli şeyleri (örneğin yazılım destesi gibi) değiştirmek olanaksızdır.

Ancak VPS root erişimi sağlar ve kendi temelinizi atmanız için tam özgürlüğe sahip olursunuz. Eğer özel bir çözüme ihtiyacınız varsa o halde sanal sunucular düşünmeye değer.

Adım 4: Web Sitesi Kurmak İçin Bir Platform Seçin

Şimdi gerçek iş başlıyor. Web sitesi nasıl kurulur süreci ağır olarak seçeceğiniz temele bağlı olarak değişecektir. Hayata geçirmek istediğiniz fikir ayrıca son kararınızı da etkileyecek.

Genel olarak başlıca seçenekler:

  1. İçerik Yönetimi Sistemleri. Çok fazla içerik yayınlayan web siteleri ve bloglar için uygundur. Bazı popüler platformlar, WordPress, Joomla ve Drupal’dır.
  2. E-Ticaret Scriptleri. İsminden de anlaşılacağı üzere, eğer internette dükkan açmak istiyorsanız, bu yazılım işinizi görecektir. Aralarından bir kaçı: PrestaShop, Magento ve WooCommerce’dır.
  3. Web Sitesi Kurma Araçları. Yazılım bilgisi olmadan bir web sitesi kurmanın kolay bir yoludur. Sürükle ve bırak arayüzü ile birlikte oldukça fazla özelleştirme seçenekleri bulunuyor!
  4. Kendinden Kodlanmış Websiteleri. Eğer web geliştirmeyle ilgiliyseniz, kendinden kodlanmış bir site iyi bir fikir olabilir. Daha fazla zaman ve emek gerektirse de, projeniz için hayati öneme sahip herhangi bir özelliği ekleme özgürlüğüne sahip olursunuz.

WordPress Kullanarak Web Sitesi Nasıl Yapılır

Dünyanın en popüler içerik yönetimi sistemi ünvanını elinde tutan WordPress, kullanıcılarına istedikleri türde bir web sitesi kurma şansı tanıyor. Çoğu kişi platformu blog yazmak için kullansa da, geniş yelpazedeki kişiselleştirme seçenekleri ve eklentileriyle e-ticaret sitelerinden, inceleme sitelerine kadar her türlü web sitesi kurabilirsiniz.

WordPress’i web sitenizin temeli olarak seçtiğinizde elde edeceğiniz bazı avantajlar:

  1. Neredeyse hiç yazılım bilgisi gerektirmez. Ancak ellerinizi biraz kodlama ile kirletmeye çekinmiyorsanız, bu sizin için oldukça faydalı olabilir!
  2. Ekonomik seçeneklerden biri olması. WordPress herhangi ücret gerektirmeyen devasa bir eklenti ve tema dizinine sahiptir. Güzel tasarımlar ve kompleks özellikler sadece bir kaç tık uzağınızda.
  3. Derinlemesine rehberler ve devasa bir topluluk. Geliştiricilerden ve tutkulu bloggerlardan oluşan devasa bir topluluğa sahip WordPress’de, çözüm ve cevaplara çok daha hızlı ulaşırsınız. 

Kurulum

Hostinger ile WordPress kurulumu mümkün en yüksek seviyede kolaylaştırılmıştır. Script’in son sürümü Otomatik Kurucu aracıyla yüklenebilir.

Üç adım kurulumu uygulayın ve CMS dakikalar içerisinde kullanıma hazır olsun!

  Starbucks Alshaya Group Kimin? Hangi Ülkenin?

Bu süreçte biraz dikkatli olun çünkü yönetici kullanıcısı oluşturacak ve bazı temel ayarları yapacaksınız.

Yönetici Alanı

Kurulum tamamlandığında, siteniz.com/wp-admin adresine giderek WordPress panelini bulun.

Erişim için kurulum sürecinde belirlediğiniz giriş bilgilerini girin.

Bu back-end paneli ile WordPress sitenizle, içeriğinizle ve kullanıcılarınızla ilgili her şeyi kontrol edebilirsiniz.

Temalar ve Tasarım

Bir WordPress web sitesi kurmanın avantajlarından biri de geniş yelpazedeki temalardır. Fikrinizin ihtiyacı olan tasarımı kesinlikle bulacaksınız.

Resmi WordPress tema dizini kendi içinde 6000’in üzerinde temaya sahip! Bunların tamamını yönetici panelindeki Görünüm > Temalar bölümünden görebilirsiniz.

Eğer Yeni Ekle butonuna tıklarsanız, mevcut WP tema dizininden kullanılabilir temaları görebilir ve yükleyebilirsiniz.

Değişiklikler yapmak isterseniz, Görünüm > Özelleştir bölümünü kullanabilirsiniz.

Genel olarak 6000 yarışmacı arasından doğru tasarımı seçmek biraz zorlu olabilir. Seçenekleri daraltmak için en iyi ücretsiz WordPress temaları koleksiyonumuza göz atabilirsiniz.

İçerik ve Sayfalar

Özünde, WordPress sizlere üç tür içerik üretme ve yükleme imkanı tanıyor:

  1. Sayfalar — her web sitesinin en temel ünitesi. Bu bölümü kullanarak, çok fazla değişiklik yapmayacağınız statik ve unutulmaz sayfalar oluşturabilirsiniz. Örneğin: “Hakkımızda”; “İletişim”; ve benzerleri gibi.
  2. Yazılar — bu bölümde dinamik içerik parçaları oluşturabilirsiniz, örneğin makaleler, blog yazıları, misafir yazıları gibi. Her bir güncellemeyle birlikte yazı metadata bilgileri içeriğin son güncellenme tarihini yeniler ve bu sayede arama motorlarındaki dereceniz yükselir.
  3. Ortam — görseller, videolar ve ses dosyaları gibi. Yüklemenin ardından bu kaynakları yazılarınıza ve sayfalarınıza ekleyebilirsiniz.

Eklentiler ve Uzantılar

WordPress’in bir diğer büyük avantajı ise yeni özellik ve işlevler edinmenizi sağlayan inanılmaz sayıdaki eklentilerdir. Eklentiler bölümünden Yeni Ekle seçeceğini kullanarak yeni eklentiler yükleyebilirsiniz. Mevcut eklentiler Yüklü Eklentiler bölümünden görülebilir.

Web sitesi kurma sürecinde işinize yarayabilecek 11 muhteşem WordPress eklentisi listesi:

1. Yoast SEO

Bu eklenti her web sitesinin ihtiyacı olan temel arama motoru optimizasyonu ihtiyaçlarına yöneliktir.

Özellikler:

  • Sayfalarınıza/yazılarınıza kolaylıkla meta başlık ve açıklama ekleme;
  • Yazınız belirli bir anahtar kelimeyi ne kadar içeriyor görüntüleme;
  • Okunabilirlik bilgisi ve ipuçları;
  • On-site SEO gelişimi için çeşitli tavsiyeler.

2. All-in-One WP Migration

WordPress sitelerini transfer etmeyi oldukça kolaylaştıran güvenilir bir araç.

Bu eklentiyi kullanarak:

  • Uçtan uca WordPress site yedekleme;
  • Eklenti ile oluşturulan yedeği kolaylıkla geri yükleme.
  • Bütün yedekleri tek bir bölümde görüntüleme
  • Hangi öğelerin içe veya dışa aktarılacağını seçimi yapılabilir.

3. WooCommerce

WordPress sitenizi bir e-ticaret sitesine dönüştüren güçlü bir eklenti.

WooCommerce sayesinde:

  • Ürünler ve kategoriler oluşturabilir;
  • Alışveriş sepeti ekleyebilir;
  • Farklı ödeme yöntemlerini ayarlayabilir;
  • Kargo ücretleri ve KDV ekleyebilirsiniz.

Derinlemesine inceleme için detaylı WooCommerce rehberimize göz atabilirsiniz.

4. Really Simple SSL

HTTPS yavaş ancak emin adımlarla bütün websiteleri için yeni standart olma yolunda ilerliyor. Örneğin, HTTP kullanıyorlarsa Google Chrome websiteleri ‘güvenilir değil’ olarak işaretliyor.

Hostinger’da ömürboyu SSL sertifikası satın alabilir ve tek tıklama ile kurulumunu yapabilirsiniz. Ancak WordPress ile HTTPS kullanmak istiyorsanız, biraz ekstra emek harcamanız gerekiyor.

Güzel yanı ise, Really Simple SSL bunu sizin için yapabilir!

  • Bütün talepleri HTTP’den HTTPS’ye yönlendirme;
  • Site ve anasayfa URL’lerini güncelleme;
  • Güvenilir değil veya belirsiz içerik gibi uyarıları düzeltme.

5. Jetpack

WordPress kurucuları tarafından geliştirilen bir çok kullanışlı özelliğin bir arada bulunduğu bir paket.

Bu eklentiyi kullanarak faydalı istatistikleri görebilir ve çeşitli diğer görevleri tamamlayabilirsiniz:

  • Sosyal medyada paylaşım olanağı;
  • Websitenizin kapanması durumunda bildirim alımı;
  • Bütün yazılarda ilgili yazıları öne çıkarma;
  • Görsel geliştirmeler (yavaş yüklenme gibi).

6. Contact Form 7

Ziyaretçilerinize güzel görünümlü bir form aracılığıyla size ulaşma imkanı tanıyın.

Eklenti sayesinde:

  • Özel iletişim formları oluşturabilir;
  • Kolay yerleştirme için shortcode oluşturabilir;
  • reCAPTCHA veya Akismet spam önleyici etkinleştirebilirsiniz.

7. Wordfence

WordPress sitelerinin güvenliğini arttırmaya yönelik bir uzantı.

WordFence yardımıyla yapabilecekleriniz:

  • Zararlı yazılım/virüs tarama;
  • Web uygulamaları için güvenlik duvarı;
  • Brute-force koruması;
  • Çeşitli ülke veya IP adreslerini engelleme.

8. Easy Table of Contents

Sayfa ve yazılar arasında gezinmeyi otomatik olarak içerik tabloları oluşturarak kolaylaştırın.

Eklenti basit gibi görünse de, devasa genişlikte yapılandırma seçeneklerine sahiptir. Yapabileceğiniz bazı şeyler:

  • Dahil olmasını istediğiniz başlıkları seçme;
  • Belirli yazılar için içerik tablosu oluşturmayı devre dışı bırakma;
  • Bir tema ve renk şeması belirleme;
  • Etiketler, hiyerarşi ekleme ve daha fazlası!

9. TinyPNG

İyi optimize edilen görseller sayesinde sitenizi ciddi şekilde hızlandırabilirsiniz. Bu ayrıca en basit WP optimizasyon görevlerinden birisidir.

TinyPNG tarafından oluşturulan eklenti sayesinde:

  • Yeni görseller yüklediğiniz gibi sıkıştırılır;
  • Mevcut ortam dosyalarını optimize eder;
  • Kaydetme istatistiklerini görüntüleyebilir;
  • Görselleri uzunluk ve genişliğe göre tekrar boyutlandırabilirsiniz.

10. bbPress

Projenizin türüne bağlı olmakla birlikte, bir forum açmak iyi bir fikir olabilir. Ve tam da bu durum için kusursuz bir eklenti karşımızda.

bbPress uzantısını kullanarak:

  • Bir forum açabilir;
  • Forum kullanıcılarına roller atayabilir;
  • Bölümler ve başlıklar oluşturabilir;
  • Kullanıcılar kaydı durumunda e-postalar gönderebilirsiniz.

Eğer bu yapmayı planladığınız bişey ise, WordPress’de nasıl forum açılır rehberimize göz atmanız sizin için faydalı olacaktır.

11. Beaver Builder

Bazen bir sayfaya birkaç ufak dokunuş yapmak istersiniz ancak varsayılan WordPress editörü bunun için yeterli değildir.

Beaver Builder sahip olduğu arayüzü sayesinde her bir sayfayı dilediğiniz şekilde tasarlama şansı sunuyor. Metin kutularının konumunu kolaylıkla değiştirebilir, CSS/JS ekleyebilirsiniz!

Ancak WordPress varsayılan editörü Gutenberg adı verilen yeni bir editörle değiştirmeyi planlıyor. Son halini almamış olsa da, bu editör yakın gelecekte WordPress’in yeni sürümüne dahil edilecektir.

AX MEDYA
sağlık sitesi takipçi satın al |-| nakliyat |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi
evden eve nakliyat |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat |-| IGBT tabanlı kompanzasyon |-| şehirlerarası evden eve nakliyat